Tuesday, August 4, 2009

Chocolate and Orange Marble Cake Lagikkk - Upon Request..

Yang ni dah penah buat baru2 ni...baru sangat lagi...kira ulangtayang laa...tapi Najiha x sempat rasa, dia tgk dlm blog, teringin la pulak...dia suh gak Ummi buat petang Ahad semalam, emmm layaaannn..anak2 balik mesti layan kan, kesian pulak..wpun maknya ni dah letih jugak...sorang2 duk godek kat dapur..tapi satu lah nk bagi tau..kek ni mmg sedap...buat kali kedua ni, Ummi bg sikit lg lembik adunan dia...perghhhh mmg sedap, lembut, gebu segalaa....Pada yg x sempat nak view haritu...leh click kat Sini ya...try laaa..sedap nih..pastu senang sangat...masuk semua bahan, putar...bahagi dua, letak kaler...lapis ikut suka...bakar...mudah kan, semudah 1, 2, 3....hehe, 15 minit dah boleh bakar dah...


Ni dah letak separuh dlm tupperware tuk Najiha bwk balik hostel, hantar dia kul 9.30 malam Ahad tu..Hubby xda..semua ku kena layan laaa...

4 comments:

ain said...

kak ummi...klu saya request kek ni boleh ke..??? hehe

hanieliza said...

Salam..
Ahad malam baru-baru ni kakliza pun hantar anak balik ke Butterworth dari Terminal Makmur Kuantan..
tapi takder bawak bekal apa-apa sebb beg dia jer dah berat macam batu...
hehehhe

blogresipi said...

Cantiknye kaler kek marble kak Ummi.. bile lah kite rajin nak buat kek nie...

shima said...

salam umie..
haah lama jugak kita x singgah jenguk dapur umie...harapnya sihat laa anak beranak :)
ikshhh umie ni sajeee jek dok pancing tekak norg ngan kek dia! nak2 pulakk skrg ni mmg tekak dok cr kek manjang...adeiiii sabo jelaaaa