Thursday, October 7, 2010

Ku Bersyukur Kerana Masih Bernafas Ke Saat Ini - Jutaan Terima Kasih!!

UPDATE :

Akak ingin ucapkan terima kasih atas setiap ucapan yang diterima samada di alam maya ini, sms, mms dan panggilan telefon serta doa yang diberikan. Tiada kata lagi yang boleh akak lafazkan selain jutaan terima kasih dan terasa diri akak amat dihargai jugak oleh pengunjung blog dan teman2 tersayang di sini...Terima kasih juga atas kad ucapan yang dilayangkan untuk akak oleh Mat Gebu dan Nor Secubit Garam....Akak mohon maaf kerana tidak sempat memberi respon satu persatu di ruangan peti komen (comment box) dan peti laung (shoutbox) hahaa....tetapi akak dah baca semuanya.....terima kasih sangat2...Akak jugak doakan yang terbaik untuk kalian...Salam manis dari akak...

Thanks Mat!

Thanks Nor!

Bismillahi Rahmani Rahim....terlebih dahulu ingin ku panjatkan rasa syukur ke hadrat Allah swt. kerana masih memberi ruang kepada ku untuk melalui hari-hari penuh erti bersama insan-insan tersayang baik di sisi mahupun sahabat2 dekat dan yang sentiasa menemani di alam cyber ini. Terima kasih buat ibu ayah yang telah mengasuh dan membesarkan....tiada terbalas budi walaupun berbakti hingga ke hujung nyawa. Dan pada setiap hari umur ku bertambah, usiaku menginjak, akan terasa sesalan jika tiada perubahan atau peningkatan yang baik pun berlaku. Semoga dengan limpah dan rahmatNya, hari-hari yang dilalui akan membawa lebih ketenangan dan kebahagian yang hakiki dan hasrat yang tertanam akan termakbul jua hendaknya...aminn, aminn, ya Rabbal 'Alaminnn....

Tu diaaa, macam melepaskan nafas yang tersekat2 rasanya akak ni eks.....Adeehh hari ini, bulan ini, tahun ni memang nombor xleh tukar tipu dah, hahaha..pusing2 pun mcm tu gak sebutannyaa...yup 44 tahun...adeeii tuanyaaa...Terima kasih juga buat hb yang telah awal2 memberi hadiah yang cantik (maaf yang tu xleh tayang sini, no permission). Pastu dapat gak hadiah kat bawah ni....alaaaaa, x leh lari dari dapur nampaknya....! Macam nak suruh stay cool jek kat dapur ek...Apapun thanks so much sebab cik abang kita sangat prihatin rupanya apa yg ada di kepala..heheheeh, tq tq tq laling cayang!! hehehee..Buat anak2 jugak terima kasih la atas ingatan wpun dalam bz menyiapkan assignment, presentation dan persiapan minggu final semester exam x lama lagik...muaaah to all of you kids!!

So, this time, kita x kuasa nak buat kek besday untuk diri kita sendiri, x mooooo...baik pi makan kat luar kan...hehe. Lagi pun hb kata xyah buat laaa, saki baki kek lapis 2 jenis dalam fridge tu pun xda org nak makan....Aiman x kesah lgsung kat kek2 lapis tu...akak n hb jek duk ulang-ulang nak habiskan...

lupa nak buka kotak masa snap, maleh dah laaa nak keluarkan...mcm gambar kat luar tu la isi dalam nyaaaa....hehe


48 comments:

Watierman, rmanbkr said...

Salam Ummi....Happy Birthday....moga bertambah kebahgiaan dalam hidup dengan bertambahnya angka pada usia tu....moga murah rezeki sihat tubuh badan.....yang terbaik buatmu...Insyaallah!

emi said...

Salam k. ummi.... happy birthday... tanjoubi omedetou... semoga akak sentiasa dlm rahmat dan lindungan Allah dan bahagia bersama2 yg tersayang.... semiga juga dikurniakan nikmat kesihatan yg baik agar sentiasa dapat peluang beramal kepadaNya dan bersyukur dengan kurniaan ini.... amin...

Kak Rose said...

Happy 44th birthday Ummi, semuga panjang umur, murah rezeki dan dalam lindungan Allah sentiasa. cantik hadiahnya... bertambah rajinlah kat dapur nnti ya...

Yat Maria said...

Happy birthday k. Ummmi..Semoga pajang umur, murah rezeki & diberi kesihatan & dirahmati Allah...ainnn...

dgn kuali tu, masak2 many more yummeh resepi k :)

K.Nor said...

happy birthday buat ummi
semoga segala doa2 yg dipanjatkan
segala impian yg dihajatkan
akan dimakbulkan, akan diperkenankan ALLAH yg esa
segala yg terbaik buat Ummi
insyaallah...

hana said...

Happy 44th Birthday to kakakku yang ku chintaiiiii!! mudah2an panjang umur, murah rezeki, rezeki dan rezekiiii.... (rezeki yg tuh tuh ok gak! kikikiki) wa caya sama lu kak! menten awet mudooooo.... kekekeke.. mmuahhhhh cayang akak!!

kuali tuh esok kiter nak pinjam boley tak??! nak wat kenduri rendang rebit! wakakakakakaka

Mat Gebu said...

Hepi besday kak ummi...perghh, kuali tu kalau buang rendang rebit, sesuai sangat kan...hahah keji aku...Moga kak ummi panjang umur, murah rezeki dan dilindungai Allah swt...aminn..

Jun said...

happy besday ummi..muga bahgia dunia akhirah..hehhee, c mat ni..x abis2....

izahdaut said...

happy 44th birthday buat kak ummi..semoga sentiasa berbahagia disamping keluarga tercinta dan bertambah matang dan tenang menempuh kehidupan dan ujian Allah...

ijayuji said...

Salam kak ummi! happy belated besday buat akak!! doanyer semoga perjalanan hidup akak dpermudahkanNya, di beri kesihatan yg baik serta mendapat kebahagiaan dunia dan akhirat insyaAllah aminnnn aminnn aminnnn..... makan kek jgn lupa org siam :D

Yatie said...

Salam Kak Ummi,
Happy Birthday..moga pnjng umur, murah rezeki, sihat selalu dan semoga berbahagia di dunia dan di akhirat. Aminn..

Psst=> akak nampak muda jelita walaupun usia 44 thn...suka tngk akak tersenyum.....

K.Nor said...
This comment has been removed by the author.
K.Nor said...

ummi, jom ke rumah nor, ada munge utk besday mom..

haha.. molek sgt la tu, ina dan che mat suruh wat rendang rebit ngan kuali baru, boleh guna rebit yg ben bagi nun hihihii

♥LOVE2COOK♥ said...

Happy 44th Birthday To Uuuuuuuuu!!! ;)

Tak nampak pun cam 44, mmg awek muda akak ni sorang...ehehehe seriously! :D

Wow, that's a cute gift...useful one.

All the best in Ur coming years kak...stay healthy stay happy! :D

AZLINA said...

Salam kak Ummi, Selamat Hari Lahir ke 44 sya ucapkan. Semoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki & bahagia di samping famili tersayang. Wah, dpt hadiah camtu nampaknya lps ni lg rajin la akak memasak iya!!

Juwita Jamaludin said...

Salam kak ummi.. Happy birthday.. Moga sentiasa bahagia dan dimurahkan rezeki.. Wah tool baru.. Mesti lepas ni makin mcm2 menu ni

Mrs Kelly Walther said...

Salam Kak Umi
Selamat hari lahir yang ke 44...
Semoga panjang umur & dilimpahi kasih sayang hendaknya....

Mas said...

happy birthday kak ummi...moga sihat selalu, murah rezeki, dipanjangkan umur, sentiasa diberkati Allah sentiasa....

EDDIE YUSTIN said...

salam...selamat hari jadi..semoga di murahkan rezeki serta panjang umur...moga dilimpahkan dengan idea-idea segar dalam masakan....SELAMAT HARI JADI

Yaati Nor said...

appy bday to u kak..mmg tak nampak mcm 44 la..so awet muda..bestnya dapat hadiah...masih romantis lg hb akak tu yek..anyway..semoga dimurahkan rezeki dan dirahmati oleh Allah..amin

MeknaBlog said...

Happy 44th besday kak ummi...semoga terus succes dan dilindungi Allah selalu hendaknya

suraya said...

Salam...

Happy bufday to Mak Anjang... ni dh buleh igt la sbb esk bufday hubby suraya....
Love ur blog too.. da tiap2 hari lak melawat...

Noor Rikha said...

Happy birthday Ummi. Akak punya birthday 5.10. tapi dah tua dah, 47 tahun dah. Selalu dtg sini tapi tak tinggal jejak. Akak di temerloh je.

cahaya UMMI.. said...

salam,
njoy copying ur recipe but never try. anyway, happy 44th birtday.more delicious entries coming k.

ilahjy said...

salammmm tuan rumah

hahahaaa kan dah sampai masa 44 macam kita bincangkan dulu masa ilah sambut pada 19.8. hehehe tak leh terbalikkkk pi mai p mai tang tu jugaa..apa pun ini adalah angka istimewa kita kan ummi..
sbenarnya hari ini juga anak ke 2 ilah,shafiqah..(adik najihahUMP) pun sama sambut birthday dgn ummi..dia baru 19thn.. ilah tengah buat kek niii...jemputlah mai mlm nanti kita tiup lilin sama2 noo..

apapun ilah jua amek kesempatan ini ucapkan selamat pjg umo dan sihat sejahtera dsamping keluarga.. tak lama lagi naik pangkat kita hahahaa...

hanieliza said...

Salam..
HAAPY BESDEY TO UMMI..
semoga Allah sentiasa memberkati Ummi sehingga akhir hayat....

kakliza doakan agar Ummi bahagia selalu...

zaza@mamaHanin said...

salam k.ummi cayangg..
selamat hari lahir.. xper.. 44 pun ok what.. as long as u nampak awet muda gitew.. hehehe.. as sweet as ur cakes sis.. :)

semoga berbahagia selalu kak.. muahhhhssss!!

Ida Ddapur said...

Tanjoubi Omedeto....
Semoga diberikan yg terbaik olehNya...sihat sejahtera..
& sentiasa terbitkan resepi yg sedap2 ha..ha kami setia menunggu

missbby said...

Selamat hari lahir..semoga panjang umur dan murah rezeki :)

lvynana said...

Selamat Hari jadi, saya pun ada gak kuali tu :)

sarah-najwan said...

salam ummi..

selamat hari lahir.semoga sentiasa bahagia bersama famili,sihat selalu, mendapt keberkatan dari Allah dan semoga terus berkarya utk resepi2 yg vogue de vass itu..

yanizz said...

HEPI BESDAY KAK UMIE, semoga hidup diberkatie Allah s.w.t..

Mimiey.. (^-^) said...

kak ummi,hepy besday!!!!mie doakan kak ummi panjang umo,murah rezeki,sihat sejahtera sume..n masak yg besh2 lagi,ehhehehe...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

happy birthday kak ummi..
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki

44tahun, macam 22 tahun lah...muda belia jer

ayu suka tgk muka kak ummi..

Syue Mustafa said...

Salam. Selamat hari lahir buat Kak Ummi. Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan hidup berbahagia hendaknya.........

fara dean said...

Salam kak ummi..
selamat hari jadi..moga dimurahkan rezeki dan dipnjangkan usia..sihat dan kuat..amin
Tapi muka akak tak padan dgn umur 44..mcm muda sgt..tapi yg bestt anak2 dah besar22..

Jiya said...

hepi besdayyyyyyyyy kak ummiiiii!! semoga panjang umo murah rezki makin cunnn weeewwiittt! ahehehe.. aminnnn...

azian said...

Happy birthday Kak Ummi...Semuga sihat dan gembira selalu.Bila sihat dan gembira bolehlah buat N3 resepi bagus2 kan...jgn mare...nanti cepat tua......

Aishah@Ariffin@Aqil said...

selamat ulang tahun kelahiran ya akak...moga berbahagia selalu...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

selamat ulang tahun kelahiran kak ummi ku cayanggggg...
MaDiHaA doakan moga akak sentiasa sihat & cargas sentiasa dlm menjalankan tugas & kewajiban terhadap Allah S.W.T & juga family tercinta... amin amin amin...

ijan said...

Salam kak Ummi cayang!!!

Selamat ulangtahun ke 44 buat akak... semoga akak sentiasa dilimpahi rahmat dan kebahagiaan bersama keluarga tersayang..mmuahhh!!!

cikmanggis said...

selamat hari lahir ummi.semoga sentiasa berada dalam penuh kebahagiaan bersama keluarga tercinta dan memperolehi umur yang diberkatiNya.Amin.

indahhouse said...

Salam kak ummizaihadi,
Selamat hari lahir kak. Moga gembira slalu bersama keluarga trsayang dan trcapai segala impian. Amin.. :))

anymz said...

selamat hari birthday ummi,semoga pnjg umur dan murah rezeki ya..

HomeKreation said...

Salam Ummi. Selamat hari jadi. Semuga panjang umur, murah rezki & bahgia selalu...amin...hehe kita tak pandai nak bermadah, so ucapan biasa je tapi ikhlas....AlongRoz

Ayu said...

salam kak ummi,
sorry terlewat tiba pahang.
Happy birthday buat kak ummi,
semuga panjang umur murah rezeki & dikurniakan kesihatan. Berbahagia disamping keluarga tercinta.

cek chun said...

happy belated bufday ummi. moga dimurahkan rezeki selalu. bes hadiah tu. bukan setakat rendang rebit nih, rendang kambink sekor pon boleh :P

FaRhAna JoHaRi said...

Salam kak ummi..heyp belated bday kak..moga dimurahkan rezki, dipanjangkan usia..wah dpt hadiah cmtu hrp pasni akak share ar resepi pape lagi ek..hana pun ada gak try resepi akak..tp xingt resepi pe..almaklum ar xbrape reti nk masak sgt..tu yg kne terjah blog masakan nih..