Saturday, October 23, 2010

Ikan Tenggiri Masak Kicap

Lagi satu menu dinner malam semalam laaa..hehee...Akak beli 2 keping ikan tenggiri dan masak kicap pedas je....budak2 ni kalau lauk pedas2 laju je laaa.....Aiman kurang suka dengan tomyam...hehee...Layaaannn.....x dan nak letak resepi dah laa...alaaahh biasa2 jugak la ni pun...tiada yang pelik melainkan biasa2 aje di dapur Home Sweet Home ni..hehheee...okaayyy...


9 comments:

fara dean said...

Salam..
resepi kita lebih kurang sama..hihi
tapi sy guna ikan dori..
anyway..akak punya tetap MANTOPP!

Mat Gebu said...

Waaahh, bikin kecur air liur jeee..ni ada nasi panas lembik2, lagi sedapp..makan pun ala2 opah tak de gigi..laju jee..hahaha

Mimiey.. (^-^) said...

ikan msk kicap camni seyes mmg sedap kak ummi. tambah plk pedas2 skt,huih..lagi laju tgn menyuap,hhehheh...

Yatie said...

Salam K.Ummi,
Lauk simple mimple mcm ni yg sedap....sejak2 ni pun yatie msk yg simple je...lakuuuuu...

Anonymous said...

camner nak buat nih? tolong bagi resepi pls. sorry saya masih baru nak belajar masak for my husband.

Uncle Lee said...

Hello Ummi, betul la kena torture datang sini tengok your delicious ikan tenggiri masak kicap.
I love ikan tenggiri apa masak pun boleh, but best is sumbat sambal.

Saya copy gambar ni boleh? Outang you dua teh tarek lambong tinggi at Telok Chimpedak, okay? Ha ha.
Oh ya, da copy your Singgang ikan tenggiri, and ikan berempah too.

Waaa, okay, okay.....tiga teh tarek and ayer kelapa. ha ha. L.

miss cloudy said...

salam... sangat teruja tgk resepi tuuu... yummy

Anonymous said...

salam,sedapnyer umi..tk letak resepi ke

ohoeya858.blogspot.com said...

ya ya ya.. feberet nih :)