Tuesday, June 19, 2012

Mini Bumper SAJI Julai - Alhamdulillah Dan Terima Kasih

ASSALAMUALAIKUM....Salam Sejahtera buat semua yang masih sudi menjengah dapur Home Sweet Home...

Maafkan akak andai kata setiap kali kedatangan kalian semua ke sini agak mengecewakan lantaran memandang entry yang sama sejak seminggu ini...Harap kalian faham akan situasi sibuk yang terpaksa akak lalui... Sesekali terlintas rasa bersalah yang amat sangat dan terkilan kerana menghampakan kunjungan kalian... Kebetulan pula baru-baru ni ada insiden sikit di tangan kanan akak ni....masih belum pulih sepenuhnya dan terasa ngilu lagi. Agaknya perlukan sedikit urutan lagi untuk pulih.... Apapun alhamdulillah masih boleh memasak yang ringkas-ringkas dan dibantu oleh suami yang sangat memahami dan anak-anak tidak banyak karenah. Untuk itu, di sini akak panjatkan kesyukuran ke hadrat Allah swt. kerana masih diberi upaya untuk mengintai dan memberi ruang kepada dapur alam maya ini.

Kali ini akak ingin berkongsi rasa teruja dan menjamu sedikit kegembiraan kerana kesudian pihak Editor SAJI untuk mengenengahkan dapur alam maya akak Home Sweet Home di ruangan Blogger Saji bagi keluaran Julai 2012. Terima kasih dan penghargaan tidak terhingga kepada wartawannya Cik Rosparadila Abd. Rahman kerana sudi berhubung dengan akak dan memberikan kelonggaran cara kerja kepada akak asalkan akak dapat berkongsi bersama mereka di ruangan tersebut. Pada awalnya memang banyak sekali cerita dan pengalaman yang akak kongsikan untuk ruangan tersebut, tetapi atas kehendak format baru, hanya yang ringkas sahaja yang disunting oleh pihak majalah. Apapun, akak senang sekali bekerjasama dengan mu cik adik Ila cayang... Apa yang terlebih dan terkurang akak mohon maaf jua yea...

Untuk itu, terima kasih tak terhingga kepada suami dan anak-anak tersayang, beberapa rakan dan Sifu blogger rapat lagi memahami dan sentiasa memberi idea dan semangat, serta semua followers dan pengunjung yang tidak putus-putus memeriahkan dapur Home Sweet Home selama ini, walaupun di saat kesibukan yang mula melanda akak sekarang. Kalian memang pemangkin semangat dan sentiasa di hati akak....

Untuk mengetahui apa resepi yang akak kongsikan, silalah dapatkan majalah SAJI keluaran khas Mini Bumper bulan Julai 2012 sempena menyambut Ramadhan al Mubarak yang bertemakan makanan kegemaran Rasulullah SAW. Akak telah diminta mencipta 1 resepi beserta gambar step-by-step khusus sempena tema ini dan ianya belum pernah dikongsikan di dapur Home Sweet Home ini... Ada banyak resepi menarik dari Chef-Chef ternama termasuk Chef Hanieliza cayang dan beberapa tukang masak sempena menyambut bulan yang mulia nanti. Untuk resepi akak tu, harap kalian sudi mencuba dan menepati citarasa keluarga. Salam penuh kasih dari akak...muaaaahhh!

46 comments:

Mat Gebu said...

Feee wettt.....nanti ai beli...kalau akak pos kan elok juga...hahaaha

micasamawar said...

tahniah,akak...moga dapur Home Sweet Home suksess :D

Shahriah Abdullah Novelis said...

As'kum Kak Ummi... semoga cepat sembuh yaa..

Tahniah buat akak.. :)) Nanti sha beli.. majalah SAJI memang tak pernah tiap bulan pasti beli...:)

lindafendi said...

hAMBOI2...saji lak ekk...congrats kak!! nk kena p cari ni...moga Home sweet home maintain~~

Mamasya said...

Tahniah k.Ummi. kalau ada di Msia...biasa beli juga Majalah Saji.miss tak dpt tengok entry masak k.Ummi.

♥MAMASYAZA♥ said...

kena cepat pegi beli niiii

HomeKreation said...

Tahniah Ummi cayang! Baru lagi gi bookshop tak nampak pun Saji Julai, kat Swk lambat sikit kot. Ummi punya pasal Along mesti beli ni! Tahniah sekali lagi & semuga lebih maju jaya lagi!....mmmmuah2 drpd penyokong Home Sweet Home...hehe

faa.rosli said...

tahniah kak

Nur-nba said...

Salam.. Kak Ummie, tahniah diucapkan.. Walaupun Nur ni tak berapa nak rajin masak, tapi suka datang ke blog ni dan akan cari Majalah Saji keluaran Julai 2012 ni untuk koleksi.. Hope tangan akak tu cepat sembuh... Take care sis..

Happy blogging!!

Nieza said...

Tahniah kak Ummi! semoga Home sweet home akan terus maju dgn perkongsian resepi yang best lagi nanti. saya tumpang gembira juga kak.

semoga tgn akak cepat sembuh yer.take care.

Ilhamkreatif said...

Tahniah kak ummi....semoga home sweet home sentiasa sweettttt..selalu.

Juwita Jamaludin said...

Assalam.. kak ummi.. tahniah.. mana isinya kak. ita jauh ni tak dapat tgk.. hik hik.. semoga terus sukses kak

ibundo said...

Salam ummi. Bundo dah beli saji keluaran yang ada memuatkan home sweet home. Memang manis.. Tahniah.
Cepat sembuh ya..

CT Delima said...

As'salam Kak Ummi cayanggg

kak kalau tangan sakit atau terseliur gilah urut kak, jangan dibiar nanti masuk angin lagi sakit tu, take care ya Kak Ummi

Alhamdulillah, nanti ct beli majalah SAJI ni kak, pasti best ada resipi dari kak Ummi muahhh!

AZLITA AZIZ said...

Salam Kak Ummi..
Rindunya dgn kak Ummi dan HSH

Tahniah daripada ita, semoga ianya menjadi pembakar semangat buat akak untuk terus berkarya..

Semoga ianya juga memberikan suntikan semangat baru untuk akak dan melupakan niat akak untuk berhenti berblog..

Ita pasti ramai peminat-peminat akak yg masih setia menanti sentuhan magic air tangan akak..

Semoga akak diberikan kesihatan yang baik dan akak terus-teruskan berkongsi ilmu untuk semua..
Tahniah sekali lagi..^_*

rahel said...

Salam Kak Ummi cayang...
waw..kakak gue dalam majala SAJI...mantap tu kak..

Semoga tangan akak cepat baik ye...

Yatie said...

Assalamualaikum Kak Ummi yg manis....
Syukur alhamdulillah, Tahniah kak, sesungguhnya akak dan HSH mmng layak menerima pengiktirafan ini...semoga akak terus berkarya...kami semua sayang akak dan HSH..muahhhhh..

**takmo lepaskan peluang memiliki majalah SAJI Julai..

FARAH deeb said...

Wauuu tahniah! Mintak la lebih pos kat Gombak nih! Ahaks! My Latest Entry:
JJCM: Chicken Rice Shop (Wangsa Maju)

FnF Simple Life said...

congrats kak ummie

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tahniah kak ummi!

KakAsma said...

Ummi,
takmo ketinggalan untuk ucapkan tahniah..
bertambah popular Ummi lepas nie..
eee seronoknyer!!!

ninazsyafinaz said...

Tahniah kak ummi!!! saya nak godek dapaur akak hari nih..mcm2 resepi nak salin nih..nanti saya kemas balik dapurnyer yerk

mokwo® said...

salam ummi..tahniah..nak pi cari lah majalah nih!

kakchik@ella said...

Kak Ummi pemesss .. Kakchik dtg mintak autografff.

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said...

Yayyyy congratulations dear..hik hik hik...love dah laaaaaaama tahu..kan kan kan! Ila Saji tu memang cute sgt...and so sweet! :)

Will be getting a copy soon...congrats again kak :)

ummiakid-lily said...

Tahniah kak ---> pheewittt....kak kena bagi saya 1 naskah majalah tu siap dengan otograp lagik tau...buleh dhop gitu..??

Asyifa Mustaffa said...

As salam kak Ummi,

moga cepat sembuh...:)

insyallah akan sy terjah itu majalah...hehe...

Anonymous said...

resepi x lengkap

Anonymous said...

kole kacang gula melaka resepi ade yg missing...xde tepung kagang pon..bole jd ke kalo wat??

Anonymous said...

*tepung kacang

~~zana@pb~~ said...

Ummi bnyk rihat ye...nanti kita cari majalah tu semata2 kerana Ummi.

Rima said...

KUmiii
ahhh kan .. hari ini ku dapat jugak BW.. hari tu dah pheeeweet.. malam ni ku pwheeweeet again hahaha.. nanti in two weeks time when i go KL again.. i will try to buy lah.. can intai intai inside the magazine.. congrats!

Ummi said...

Anony -
Resepi kole kacang bukan resepi akak tu, x tau laaa nak cakap apa...hehehe. Maybe penyumbang resepi lupa tulis or editor Saji yg miss taip ke, ntah laa...

ilahjy said...

salam ummi dah beli saji ni...lepas beli masuk dapo maya..tgok2 dah ada N3...tertinggal PUTRA,KOMUTER DAN MONORAIL DAN DLL ilah nie..hehehe...suka ilah tgok pos istemewa tu..sekluarga ada... tahniah

AbbotCottage said...

Tahniah Kak Ummi!!! Alhamdulillah.
Insya'allah kita beli, mmg tiap kali blogger masuk magazine, kita pasti beli. Kenangan nanti semua tu...

Ummi said...

ASSALAM....TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG TAK PUTUS-PUTUS MEMBERI SEMANGAT DAN UCAPAN SAMADA DI BLOG MAHUPUN DI FB JUGA.. KALIAN LAH PEMANGKIN WALAUPUN SEKARANG DALAM MASA YANG AMAT TERBATAS, LALU LAMARAN SAJI NI AKAK TERIMA JUA SETELAH DIPUJUK RAYU.... ALHAMDULILLAH AKAK SEMPAT MEMBERIKAN SEDIKIT SUMBANGAN DAN BEKERJASAMA DGN PIHAK EDITOR...

TERIMA KASIH BUAT SEMUA YANG TERUS BERKUNJUNG, SEMOGA KALIAN JUGA AKAN MENITI KE TAHAP YG LEBIH MEMBANGGAKAN DI SUATU HARI NNT SEBAGAI PELAPIS KAMI YG DAH VETERAN NI...HEHE... SALAM SAYANG BUAT SEMUA...

Diana @ Melley Mey said...

Tahniah akak ummi cayaang.... Moga akan lebih berjaya lagi d masa akan datang... Amin.

Diana pasti akan dapatkan Saji keluaran yg nie...

Anonymous said...

Tahniah k.ummi.......saya sentiasa mngikuti pkrmbgan blog akak ni.......kita sama negeri......bangga dgn pencapaian k.ummi....

Shahriah Abdullah Novelis said...

As'kum Kak Ummi cayang sha dah beli.. dah tengok pun.. dah simpan elok2 untuk kenangan.. tahniah kak!

Rina Herbalife said...

Tahniah ye! Selama ni singgah salin resepi je kat sini. baru nak ucap tahniah dan terima kasih byk2 sbb menjadi sumber rujukan saya

quinnie said...

haaa...majalah ni la makcik saya beli...tengok2 ada kak ummi dlmnya..heheheh...tahniah kak..:)

quinnie said...

nak sambung..punya excited siap citer kat makcik kata ni geng masak2 kat internet masuk majalah...hehhehe

Azie said...

Tahniah, Ummi.semoga terus menghasilkan masakan yg best best utk kita orang follow

Yaya Kulimcupcake said...

Alhamdullillah…tahniah kak =)
Jom semua follow blog saya..
http://yayakulimcupcake.blogspot.com/

MENU said...

terbaik la kak...semoga lebih berjaya in future...

hana said...

salam kak..... wahhhh mmg glemes gles la kakakku sorang nih... kalah retis nih! hihihihi...... tahniah kak... sempat lg shooting wpon tgh sibuk dgn urusan... moga dipermudahkan semua kak yer! lebiu kak! mmuahhhh