Monday, April 5, 2010

Hah...My Blog Is In INTREND Magazine??

Salam..I don't know how to start writing this entry...Emmm...Should be like this eh...Last few days I got a message from my 2 or 3 sis-bloggers out there informing that my blog/site was published in InTrend Magazine April 2010.....Woooww...Weee...As far as I'm concerned, I haven't touch, buy or read this magazine except for recipe or family magazines...thought this mag is for youngsters only..hehee...Well, once in a blue moon, I've asked hb to buy it for me...Wakakaaa..And yes, so excited after I turned to page 132 and saw it....hehehee...



Thanks to the Editor for selecting my blog eventhough they had wrongly published my site's address..huhuuu...I've emailed them informing about the mistake...But one more thing, I keep wondering who had informed or sent them about my site or how did they happened to come across my blog and why did they choose mine...I'm just a typical blogger learning, trying and sharing typical cookings...hehee..Oohhh..just ignore it, whatever!!!


See?? Wrong address stated...Anyway, thanks a lot to the InTrend Editor for a "tribute" to my site....ngeeeee ^_____^. Also a thrillion thanks to all my visitors and followers for visiting and supporting my humble and typical HOME SWEET HOME..you're highly appreciated and I love you all...muaaahhhhh!!!!

29 comments:

Mat Gebu said...
This comment has been removed by the author.
Mat Gebu said...

Tahniah kak ummi, tapi pesal link akak tu mcm lain jeee...tak pe lah kak, janji pic2 masakkan akak meletops...syabasss...

sonata anak kancil said...

Tahniah kak ! sy pun minat resepi2 kat sini...tu rendang ayam dah baca , lepas tu mintak salin resepi!
yg sy suka nak copy kak yer!

BEN ASHAARI said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaa...tumpang bangga nehh... pasni saya nak belajar masak arr ..kot kot leh masuk dalam majalah mangga lak ... hehehe..

tahniah ummi ... Mat gebu , tak lama lagi arr... nanti fofular , jgn lupa panggil saya arrr.. hahaha

cikmin said...

tahniah kak ummi..dari last month lagi diorag dah pilih 50 blog terbaik pilihan INTREND ni..blog kwn cikmin ada gak terpilih kategori cahayamata.

Azita Zain said...

meletup tu kak ummi! lbh kurang sama kes ngan kak ina kl yg ingin "disunting" oleh sorang mat saleh dulu tu...

Mat Gebu said...
This comment has been removed by the author.
Ely Hasrul said...

wahhh congrats!! suka suka.. blog akak mmg hebat mmg patut pong masuk in-trend.. sy jarang komen tp mmg xlepas la baca entry...

Fiza Nordin said...

syabas & tahniah kak!!! nak tumpang glem la... wink! wink!

ilah jy said...

tahniah ummi...meremang bulu roma ilah..bangga...kalau ikhlas dlm memberi ilmu itulah ganjarannya kan ummi...aminnn murah rezekimu nanti..

izan said...

k ummi,

hanya jauhari mengenal manikam.... tahniah buat k ummi... ini yg makin semangat... ingat arini baru nk p cari oven.. kui kui kui... dh cokop bolan...

maz ilhamdapur said...

kak TAHNIAH kak...memang ptut pun blog kak trpilih...kita slah sorang yg slalu duk slongar dpur kak...hihi...smoga 1 hri nti kak sdri plak yg akan msuk majalah...muahhhh..

lemongrass said...

Tahniah Kak Ummi. Mesti best kan bila blog dapat masuk majalah ni :-).
Tapi macammana diaorang boleh bagi link yang salah ye? Memang lah editor dia tu nak kena marah sbb tak check sebelum print, hehehe

ICook4Fun said...

Congratulations Ummi. You blog memang best sekali that is why they feature it. Yea, kenapa pulak they can put link yang salah :(

imanmom said...

salam n tahniah Ummi,blog u mmg best...

Kujie said...

walaupun sy tak termasuk dlm list ratus2 follower tu..tp sy ikuti kat RSS..tahniah Kak Ummi....

p/s- sy takut nk jejak selalu blog ni..... nnt mengidam itu ini..hahaha..napsu tak boleh tahan

Watierman, rmanbkr said...

Tahniah Ummi you deserve it!

zaliana said...

wahhh!! tahniah kak ummi tahniah!! memang suka masuk sini..mcm2 ada ..tinggal nak ngan tak nak masak aje :D

zulcantik said...

mmg layak punkak..hehehe...teruskan menulis kak

hijriah-hidayad-hiwayat said...

waaa...tahniah ya akak...tumpang bangga gak...sbb banyak gak blajaq masak dr sini....

=)

CT Delima said...

Tahniah...tahniahhhh k.ummi...pas ni nak cari majalah InTrend nak simpan kisah blog k.ummi bt kenangan hehehe.

yg muskilnya mcmana leh salah lak link tu yek :)

Cath J said...

Amboi Tahniah Umii... sekali sekala glamour Umi... :)

Ceria2 selalu yer.. :)

ijan said...

Salam Kak Ummi,
Tahniah tahniah Kak Ummi... tumpang seronok untuk Kak Ummi dan Homesweethome :) :) :)

Lepas ni Kak Ummi pulak boleh jadi Chef terkenal kat Malaysia... InsyaAllah.. :)

blackcardomompods said...

bhaya jugak ya,kalau nk publish pun at least ckpla,bru ada adab,patut mintak saguhati ni.hihihi

odah said...

Salam

saya ingat nak bgtau gak kat kak ummi tp agak bz sikit dok buat asigment, cuma sempat jln2 ja kat sini(intrend tu wajib beli)...apapun tahniah..moga blog ni makin meriah dengan resepi2nya..minta halal ye sy c n p untuk masakan harian saya. Yg bestnya kengkawan pun dah jd pengikut setia... tahniah

Uncle Lee said...

Hello Ummi, Wow! Congratulations! You're famous now. Can I have your autograph? Ha ha.
Luckily appeared in this magazine, not Playboy, ha ha, just joke joke.

Tengok la, your culinary expertise now well known....
apa tada well known, saya tengok pun tau I can no problems lichin kan tiga pingan anytime, ha ha.

You have fun and keep well, Lee.

KAKTINY said...

salam kak ummi..

terima kasih sudi singgah ke blog tiny..

wow.. blog akak penuh resepi masakan.. best best.. ni yg nak singgah selalu nih.. hihihi. terima kasih masuk blog tiny, kalau tidak, mesti tiny tak jumpa blog best nih..

and.. masuk magazine.. wow wow..
dasat tuh.. hihihi..

(p/s: ala, si U.Lee tu, asal nampak makanan, semua dia nak "kasi lichin 3 pinggan".. hahaha)..

Ummi said...

Mat Gebu -
Thanks Mat, tu la pasal..diaorang rabun kot masa publish tu x perasan..hehee, xpa laa..ishh, meletuppss apanya..gambor Mat lg senak tgk, terliur habiihhsss..

Sonata Anak Kancil -
Terima kasih Sonata sbb selalu singgah sini..silakan amik mana2 resepi yg berkenan tuh, no hal..

Ben Ashaari -
Thanks Ben..wahahaa..x tau la tang mana yg Editor tu suka sangat, apapun alhamdulillah..Alah Ben, Mat tu dah lama dah fofular, seantero dunia masakan lagik! Kan Mat kan..hehe

Cikmin -
Time kasih Cikmin..O 50 blog terbiak??? Waahh..hehe, akak x tau menahu pun pasal ni dan x penah pun beli majalah InTrend ni seumur hayat..wakakaa..kelakornya, x pasal2 suh hb beli..isshhh...ngeee

Azita -
Thanks Azita..hehee..aah K.Ina tu mat saleh nk jadikan teman hidup kan..wakakaaa

Ely Hasrul -
Thanks Ely..haha, oo selalu skodeng jek eh..Pasni tggal jejak tau..jgn segan2..

Fiza Nordin -
Thanks Fiza..moh kita sama2 mengglamkan blog..hahaha

Ilahjy -
Thanks Ilah, amboiiih xkan sampai meremang bulu roma kot, tu dah lain dah bunyinya..seram kot..hehee..InsyaAllah, selama ni pun akak mmg ikhlas aje nak share n tumpang resepi orang lain pun kat sini..di samping mengeratkan silaturrahim sesama kita di alam cyber nih!

Izan -
Thanks Izan..hehe..igt td Johari Mengenal Maniam..kui, kuii..pi cari oven cepat kalau tgh semangat tuh!

Maz (IlhamDapur) -
Time kasih byk2 la Maz..hehe.. patutlah dapur akaks selalu x betul je susun eeii, rupanya Maz selalu selongkar..hehe. Bab keluar majalah tu, aihh x kuasa nak pikir..xyah la, suh CMG la baru kena orangnya..hehe

Lemongrass -
Min, time kasih banyak atas sokongan jgk, x sangkapun, tu pasal terkejut jgk + suka hati, hehe..Tu la kan, salah print tu yg pelik punya kejadian tuh..hehe

ICook4fun (Gert) -
Thanks a lot Gert...rasa malu pun adalah Gert, never thought all this while..haha..I've no idea about their mistake, it's ok, as long as Home Sweet Home was stated in..no harm..hehe

Imanmom -
Thanks, ya ke..harap2 orang suka apa yg akak share n join dgn bloggers semua..

Kujie -
Terima kasih banyak2 Jie...akak pun x penah amik kesah pun hal2 camni masa berblogging dulu..just nk meriahkan dunia blogging jek..Jie, kalu mengidam betul2 xpa, bagitau akak hantar..tp kalau ko ngada2 je nk ngidam, ko masak sendiri tau..haha

Watierman -
Thanks Watie...more or less I was shocked n quite surprise too..hehe

Zaliana -
Thanks Za, muaaahhh...masuk selalu ke, jarang tgk jejak Za..hehee

Zulcantik -
Thanks Zul dan harap akak lagi semangat memasak, tp badan pun sama semangat naik..huhuuu

Hijriah-hidayad-hiwayat -
Thanks Intan, lama x nampak..terima kasih jugak selalu singgah, pls tinggal jejak k..muaahh!

CT Delima -
Thanks CT, muaahhh..amboii x beli pun xpa..cipuut jek msuk dlam lembaran tuh..hehee, anyway thanks! Aah, tu la pasal, diaorg main print je x tgk2 dah kot..xpa laa aihh..

Cath -
Thanks Cath..hissh xda la glamornya..saja terkejut n nk share gak dgn teman2 cyber sini..hehe

Ijan -
Thanks Ijan, akak terkejut jek..aiih xdalah sampai nk jadi Chef pulak aihh..kena pi course la dulu, betul2 terror baru leh jd Chef..ni Chef cerok dapur rumah sndiri jek..wakakaa

Blackcardomompods -
Eh akak x kisahpun, xdalah nk mintak2 saguhati tu, diaorg dah wat letak kat lembaran tu pun rasa ok dah..moga2 meriah dunia blogging bila sama2 kenal kan..

Odah -
Owh ya ke..thanks Odah, xpa..akak pun bz gak, kalu beli mag. pun jarang baca, tgk2 gambar jek..hehee..amboiiih kim salam je lah kat geng2 tu yea..hehe

Uncle Lee -
Thanks Lee..oo pls don't tease or bully me..buat malu aje..haha..If it is published in Playboy, I hope men can cook and be dangerous too! Am i right? Haha..you're always with your tiga pinggan nasi la Lee..gosshh!! Thanks again Lee..you keep well!

Tiny -
Wkmsalam Tiny...thanks for dropping by...Haha, xpa jalan2 cuci mata sini kan..Aah, akak pun saja lompat2 dari blog Lee tu ha..alah masuk magazine tu ciput jek..hehe..
Aah Lee tu kan, mst nak licinkan 3 pggan nasi..but how does he maintain his perut eh (*wink)

kak ina kl said...

salam Ummi..wah dah fofolur dari akak ek..good luck