Thursday, April 1, 2010

22 Tahun Sudah Merai Cinta


Alhamdulillah, 22 tahun sudah merai cinta, menata kasih dan menyulam sayang....Sempena tarikh bertuah ini, tiada apa lagi yang boleh diucapkan hanya rasa bersyukur yang tidak terhingga ke hadrat Allah swt. yang sentiasa memberkati segala kasih sayang yang dikongsi bersama...walau pelbagai rintangan dan dugaan yang dihadapi, segalanya berlalu tanpa sedikit pun mencalarkan dan memutuskan kasih sayang kita....Dan hari ini, Ummi ingin mengucapkan rasa terima kasih yang tidak terbalas buat abang yang tidak pernah jemu menyayangi Ummi dan anak-anak di sisi....Terima kasih jua buat kedua ibu bapa Ummi yang sentiasa memberikan tunjuk ajar dan nasihat dalam mengharungi alam rumahtangga ini sehingga kekal ke tarikh ini dan semoga ke akhir hayat...Hari ni abang nak bawak Ummi shopping-shopping kan...muaaahhhhh!!
For The Rest Of my Life-Maher Zain

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

Chorus:
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I…I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together in Jannah
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

*Repeat Chorus
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

*Repeat Chorus
I know that deep in my heart..
Alah, terasa jiwang la pulak kan...kan...Jomlah kita makan pulut dengan rendang ni...Ok, hari ini akak hidangkan juadah ini untuk semua teman-teman blogger yang tidak putus-putus dan tidak jemu-jemu mengunjungi dapur akak ni, cukup ke?? hehe...Akak masak pulut n rendang ni untuk dinner malam tadi dan merangkap sarapan hari ni...Dah hantar gak kat family adik malam tadi...tu pasal tinggal sikit kat uols...hehee....Layaaannnn....

Dipersilakan yaa...jangan malu2...nak makan cengkih dgn lawang ni pun boleh gak..heheee

Rendang ayam resepi Kak Liza...nnt akak letak resepi k..

35 comments:

HomeKreation said...

Tahniah Ummmi! 22 tahun memang hebat... awal nya ummi menikah ya. Along doakan Ummi panjang umur dan bahagia sehingga akhir hayat di samping abang tercinta.... ewah! Kreatip hiasan pulut ummi. Meh kita amik sesuap supaya berkat doa kita untuk ummi...emmmm cedap...hehe.

imanmom said...

tahniah,muga berbahagia berdua hingga akhir hayat...

dida said...

alhamdulillahhhhhhhh.....22tahunn!! salam tahniah dari kiter n hamzah kak! moga terus berkekalan aman bahgia hingga ke akhir hayattt.. produk xde tambah lg kak er? cabotttttt!! kekekekeke......

hana said...

adehhhh kuor dida pullok daaa... hiks! dida tuh adik akak si hana yg ayu n cun n tembam! muahahahaa

Datin El said...

happy anniversary ummi semuga berkekalan higga akhir hayat..

K.Nor said...

salam ummi dear.. rupanya kita sambut anni selang sehari jer ya.. sama 22 tahun gak tuh.. mmg serasi kut heheh..

semoga segala doa2 yg ummi dan suami serta semua doa2 yg dipanjatkan buat ummi berdua dimakbulkan Allah.. aminnn

semoga berkekalan bahagia hingga ke akhirat amiin...

Faheem Jr said...

salam kak ummi..selamat hari ulang tahun perkahwinan yang ke-22..semoga rumahtangga kak ummi dan suami akan terus berbunga-bunga cinta hingga ke akhirnya.dan rezeki akan terus melimpah ruah untuk kak ummi sekeluarga.. :)

MamaFaMi said...

Happy Anniversary Ummi...
Pergh sesekali Ummi keluarkan ayat jiwang.. abang baca.. terus ajak gi shopping ye! Bolehlah buat selalu... hihihi...

RiShaZalia said...

salam ummi... tahniah ye sempenan meraikan cinta yang ke 22 tahun... hebat sangat.. hampir2 ngan anni kak nor ganu lak tu... hihihi...TAHNIAH

Watierman, rmanbkr said...

Salam Ummi...Tahniah buat kalian berdua di atas sambutan Ulang Tahun Perkahwinan yang ke 22...moga berkekalan hingga ke hujung nyawa...Amin!
psssst....kadang2 tak nak jiwang pun tapi after everyhing we had gone through together.....it comes naturally...kan Ummi?...I know that feeling~!Congratulation again Dear!

maz ilhamdapur said...

waaaa..bleh leleh air mata ni kak...muahhh..HAPPY ANNIVERSARY buat kak n husband..smoga kasih sayang kekal spnjang hayat..kak shping tu klu bnyk sngat nk bwa..ajak kita ye..

ima said...

salam kak ummi...

tahniah dan happy anniversary buat akak dan suami...semoga kebahagiaan terus bersama akak hingga keakhir hayat.

emm sedapnya pulut dan rendang tu...

ilah jy said...

tahniah utk ummi n hubby n anak2. samalah ilah tahun ni juga ulg thn ke 22. tapi ilah bulan jun 25 1988...
kita ni dikira kawen muda kan kan kan.. anak2 dah besar2...
semoga berkekalan ke akhir hayat kalian..aminnnn...

Leen said...

happy anni kak ummi... bukan mudah mempertahankan rumahtangga selama itu...semoga kekal ke akhir nafas...

indahhouse said...

Salam kak ummi,
Happy anniversary buat kak ummi dan suami. 22 tahun menyulam cinta. Moga dimurahkan rezeki dan bahagia berpanjangan.

Saya pun jiwang sama baca chorus For the rest of my life tu..huhu, syahdunya. nak copy ya? Saya pun nak amik sejemput kek pulut kuning ummi tu. Nak amek berkat. Moga2 jodoh saya dan Hubby sempatla sampai 22 tahun tu. Amin...

CT Delima said...

HAPPY ANNIVESARY K.UMMI DAN SUAMI TERCHENTA. Semoga dengan menjangkau usia perkahwinan yang ke22 tahun ni akan bertambah kukuh dan erat ikatan perkahwinan k.ummi.

Doa dari ct sekluarga semoga mahligai kasih sayang ni akan tetap kekal bahagia sampai hujung nyawa dan akan kekal sampai kedalam syurga..amin

Ayu said...

Congratulations on your 22nd wedding anniversary!!
Semuga berbahagia dan rukun sehingga keakhirnya!!

Fiza Nordin said...

tahniah k ummi...1 jangkamasa yang agak lame juga tu...anak2 pun dah beso panjang & boleh dapat menantu da tu yerk...tp k ummi nampak masih maintain jek...moga ikatan suci murni kekal selamanya hingga hembusan nafas yg terakhir...amin!

ngences tgk pulut kuning dan rendang tu...!

Uncle Lee said...

Hello Ummi, congratulations. Well done, and what a beautiful way of celebrating.
Its a beautiful cake, and made with that very special ingredient only you know how...called 'Love'.

A wedding anniversary is the celebration of love, trust, partnership, tolerance and tenacity.
The order varies for any given year.

Wishing both of you many many more to come with lots of good health, laughter and happiness.
Best regards, Lee.
ps, if free drop by after your noon time, Lee.

aufi said...

tahniah akk..yna doakn smg akk sentiasaaa bahagia besmm abg cyg..n ank2..
mm smg yna pn leh hidup hepy cam akk sefmly..insyaALLAH..

fatenton said...

ummi..
tahniah ye..dah 22 tahun pun..
semoga bertambah2 kasih sayang dlm rumahtangga ummi dan husband..
saya doakan ummi bahagia di samping anak2 dan mendapat kesihatan yg baik.. :)

cikmanggis said...

selamat ulangtahun perkahwinan yg ke 22 ummi,semoga sentiasa dalam rahmatNya.

+kak chu+ said...

hepi anniversary makcik..
semoga bahagia hingga akhir hayat tau..
amiinn ya Rabb.

=)

BEN ASHAARI said...

salam kak ummi...

saya dah terjah blog akak. ...hehe

http://www.benashaari.com/2010/04/jelajah-blog-home-sweet-home.html

kalau nak tambah apa apa ..sila lah yer

tqqq

E-na Zarina said...

Salam k. Ummi...
Congrate n hepy 22nd anniversary...Semoga akak sefamily sihat selalu, murah rezeki dan bahagia ke akhir hayat.

Eliza said...

salam ummi..happy anniversary ke 22. Lama tuh..misti byk kisah2 gembira, sedih, lucu dsb sepanjang hidup bersamakan ummi...

semoga bahagia dan kekal abadi sepanjang hayat...

Ummi said...

AlongRoz - Thanks Along, amiinn...moga dimakbulkan dan sama juga doa untuk Along..Alahai, saja2 suka hias pulut tuh, nak cepat2 jek, ramai yg dh tunggu nk ngap..hehe..puas kutip cengkih n lawang dulu seblm makan..wakaka..x praktikal langsung kan Along..hehe

Imanmom - Terima kasih banyak2 ya..amiinnn

Hana (Dida..hehe) - Apahal ko smpai tersasul camtu Hana..nak pulut ke? Thanks atas doa ya Hana, amiiinnn..perasan la ko eh..

Datin El - Thanks DatinEl..amiiinn

Nor - Hehe..aah kan, selang sehari jek, saja malas cakap kat Nor smlm..thanks atas doa ya Nor, amiinn..

baby Faheem (Cikmin) - Amboiih pandainya Faheem anta ucapan kat auntie eh..meh nk hug sikit..muaaahh, time kasih Faheem n Cikmin yaa..

MamaFaMi - Thanks Mama, hehe..bila lagi nk tunjuk bakat memuji dan memujuk..wakakaa..alah shopping sikit2 jek..x jejas pun..wakakaa (sian suami ku..hehe)

Rishazalia - Time kasih Lia..aah beza sehari je dgn Nor..hehe

Watie - Thanks atas doa n moga dimakbulkan la hendaknya..amiinn..Betul cakap Watie..the sensitivity came out naturally, from the bottom of my heart..chewahhh..betul pun..xleh tipu perasaan kan..

Maz - Hehe..tangkap leleh gak ke Maz..alah saja testing je tuh..hehe..Hissh xda soping apa pun, ramai dah tukang bawak si Aiman n Najiha pun ikut..wakaka..

Ima - Terima kasih ya Ima, amiinn..meh jemput makan pulut..

Ilahjy - Terima kasih Ilah..oh ya kita sama tempoh la eh..tp kena maintain kan, biar anak nmpak cam adik2 jek..wakakaaa

Indahhouse - Thanks atas doa...hehe jiwang karat gak ya...silakan amik lirik tu..xda hal..best apa lagu tu kan? Hehee..

CT Delima - Terima kasih banyak CT cayangg..sama2lah jugak moga doa kita dimakbulkan..amiinnn..

Ayu - Thanks for the wishes...same goes to you...muaaahhhh!!

Fiza - Alhamdulillah dan terima kasih ya Fiza..hehe..mmg tempoh yg lama tu rasanya...hehe, maintain jgn x maintain..nk bermenantu biar dulu la, kasi anak2 habis study n stabil dulu kerja kan..

U.Lee -
Thanks so very much for all the wishes, guidance and tips that you've shared with us..No special celebration, just cooked hb's fav simple dish - steamed glutinous rice with chicken rendang...Do you like it?

Lee, thanks again and I must say that I'm sad to hear you're suddenly got to close down your blog after leaving for Tahiti. Lee, is it true or April Fool?? :(( Do keep in touch here..

Aufi - Terima kasih banyak sudi singgah dan panjatkan doa untuk akak n family...begitu juga untuk Aufi ya..

Fatenton - Terima kasih banyak2 laa atas doa, amiiinnn...Harap kita sama2 bahagia hingga ke akhir hayat.

CikManggis - Terima kasih jua laa atas doa..amiinn..

Kak Chu - Terima kasih kakchu..

Ben Ashaari - Tqvm Ben...amboii terjah giler2 pnya nih..merapu je pasal akak...hehe..Xda nk tambah apa2 la..biar org lain je nilai..hehe

E-na Zarina - Terima kasih ya E-na..amiinn..Moga Ena pun camtu..

Eliza - Wkmsalam..aah rasanya lama la jgk tempoh tu kan..macam2 kisah laa..hehe..alhamdulillah..thanks ya Eliza.

izahdaut said...

salam kak ummi, tahniah buat akak n husband.. doa kami sekeluarga semoga akak berbahagia didunia n akhirat bersama sama..

TREAT AND TRICK said...

Happy anniversary ke 22 tahun Ummi, kak doakan semoga jodoh berkekalan hingga ke syurga.....

Uncle Lee said...

Hello Ummi, about my leaving for Tahiti, please check out the CEO, Director of Operation's name, read out his name.
As well the domestic helper's, 4 ladies....the last name.
*Wink*, Aloha oe, Lee.

shima27 said...

salam
tahniah buat ummi...wahh lama tuu 22 taun..kita br masuk 2 taun byk lg nk kine tempuh ni...moga ummi terus bahagia ke akhir hayat..beruntung ummi dahla dpt anak pandai2...rumah tangga bahagia..syukur alhamdulillah :)

Ummu Thaqeef a.k.a Amalina said...

Alhamdulillah :) 22 tahun sudah.. Tahniah.. Syukur. Moga bercinta hingga ke syurga!

Saya baru nak berumah tangga insyaAllah bulan Jun ni. Nak kena belajar daripada sifu macam mana nak mengekalkan kebahagian. Salah satunya kena jaga perut suami kot =P Masak sedap2 tapi berkhasiat. :)

ijan said...

Salam Kak Ummi,
Selamat ulang tahun ke-22... semoga kekal bahagia hingga akhir hayat... :)

mie_rahim said...

salam kak ummi..
heppy anniversary..
sedapnya lagu the rest of my life tuh..sy ulang 10x pun x boring2 lg..sape yg nyanyi leh tau x?

kak ina kl said...

salam ummi..semuga berbahagia sehingga ke akhir hayat..