Monday, October 18, 2010

Oreo Cheese Cake Lagi - Untuk Jamuan Ofis

Baru sempat nak letak entry hari ni...wiken ni dah macam x masak apa2 jek...semalam bz mengemas rumah segala maklum la last week pun dah tinggal rumah pergi Tioman....minggu ni la kalau nak beriya2 sikit pun kan...berabuk, berpasir dah rasanya lantai, nak pijak pun x sonok..hehee...Hari ni pun awal pagi wat bekfes sempoi jek, pastu dah siap2 nak pegi kenduri ke Muadzam Shah jemputan dari ex-neighbour masa akak duk sana...keluar jam 11.30 pg. Sampai rumah maghrib weeyyyy...sakan meronda gak....malam ni skip masak lg...adeeiii, kita tak masak apa2 pun wiken ni...

So letak entry ciskek yg akak buat hari khamis malam jumaat baru ni...untuk jamuan persaraan bos jumaat petang tu....ni demand dari officemates la nih...adeiii..ku gagahi juaa...Akak buat 2x ganda adunan haaa....biasa guna 500 gm cheese, ni 1 kg cheese akak putar la kiranyaa...ha amik kooo, melantaksss...! Haha, tp ramai yg x larat dah kenyang makan menu lain lg berat, pakat2 tapau jek ciskek ni, nak makan kat rumah, nak menghayati la kata depa...huk aloooo..hahahha. Okaayy layan resepi kat Sini dan Sini yea...byk kali buat dah sebenarnya...

Amacam???...Larat ke nak tengok...pi la buat...hehe

tengok je la eh..xleh la nak potong...

16 comments:

ima said...

salam kak ummi...wahhh besarnya oreo cheese cake tu,terliurnyaaa...dah lama menaruh impian nak buat kek ni...tapi takut tak menjadi lak...nak copylah resepi akak nih...mana tahu dah berani nak cuba nnt...huhu

Abah Yie & Ummi Na said...

wah..nampak sedaplah :) terliur dah ni. Nak try buatlah....

Fuat Gencal said...

Hayırlı haftalar, Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık. Her pazartesi yayınladığım "bloglardan seçmelerde"bu hafta yemek bir aşk isimli blog yazarının"milföye sarılı tavuk baget ve karışık sebzeli garnitür" isimli tarifi yayınlandı.

http://gencalsabahattin.blogspot.com

Mas said...

kak ummi, terliur tengok cis kek pepagi ni, rajinnya kak ummi buat....

Yani said...

sedapnya nampak.. kena masuk list ni.. Suka sgt apa saja yg ada oreo.. yumm..yummy

QaSeh BalQiS said...

sedapnya... kita dh try resepi kek nie ritu.. mmg marvellous lar... thank 4 the resepi.. t nk bt lagi..:)

Mata Hati said...

cheese cake kegemaranku...

Yaati Nor said...

saya masih hutang kat diri saya nak buat nie..kak whip cream tu yg dlm kotak tu ke?

PearlnScarf said...

hukhukhuk. sedapnya k ummi

rosni ahmad said...

klu sour crean tu ganti fresh cream blh ke

yusparisa said...

pergh...sedapnye nampak k.ummi...hihi

Jiya said...

uwaaaaaaaa kak ummi.. nangisss nengok kek tuu. bila la jiya nak wat plak sob sob sob

Ummi said...

Ima -
Waaaah kenapa lama sgt nak try..hehe..senang jek, lebih senang dan sedap dr kek lapis..ekekeke

Abah Yie & Ummi Na -
Ha, try jgn x try...mst jadi punyerr..sedap lak tu..hehe

Fuat Gencal -
Eerrrkkk...can you write in Englih? hehe..

Mas -
Haha..rajin dlm keterpaksaan la kot..sian kat ofismet..haha

Yani -
Haa..cuba cepat, nnt lama2 mood merudum x buat lgsung..hehe..mmg sedap ni Yani..budak ofis semua kata sedap tau!!

Qaseh -
Waaah dah buat eh..tahniah..rajin pun..hehe

Mata Hati -
Suka ciskek eh..baik buat, berbaloi2 dan dijamin halal, tp cheese tu..errrkk..hehe

Yaati Nor -
Waaah hutang baking ni eh..cepat bayar, cepat bayar..hehe..aah, whipped cream yg dlm kotak tu..ada kecik ada besauu..

PearlnScarf -
Alahaaii x dpt la den nak nolongnyaaa..buat eh..

Rosni Ahmad -
Sour cream leh ganti dgn plain yogurt, tu akak penah buat.. kepekatannya hampir sama..

Yusparisa -
Memang sodaapp...nampak sedap, makan pun sodap..hehe

Jiya -
Alaaa burok benor ko nangis...pegi je la godek...ko nangis kang banjir kandang kamben tu..hehe

ohoeya858.blogspot.com said...

tu diaaa.. skali K'Ummi punyerr cheese cake.. yummmyyyyyy!!

Lelord said...

heheheheheh dh buat ade dlm esbok tatau la rasa sedap ke x? tp ntah camne la nak kuokan dr acuan...xdekertas minyak tak jumpe lak kat doha ni..harap2 ok arr ngan non stick punya acuan ni

Anonymous said...

Salam Ummi!
Saya nie baru berjinak2 dgn ur blog!
anyway Hari Raya lepas saya baru cuba bikin cornflakes cookies yg ade di blog Ummi! Alhamamdulillah anak2 saudara semua nye suker rase nyer sedap! Ummi saya ingin bertanye cream putar 2 aper iyer sama krim masakkan? Saya harap ummi blh lah emailkan saya di mdmyully1962@gmail.com Terima kaseh byk2 kerna byk berkongsi resipi2.