Friday, March 20, 2009

Oreo Cheese Cake Again..!!

Alahaii..camna leh terlupa nak posting nih! Agaknya sebab banyak sangat hal dan bz ke hulu ke hilir, x perasan dalam DGcam ada lg yang x posting..hehe..Buat weekend baru ni masa Najwa balik kejap..memang semata-mata dia nak suruh Ummi buat ciskek ni...banyak tul dia makan n bawak balik hampir half dari ciskek ni....dia tibaii sungguh..hehee...Ok, resepi ni dah pernah wat dah dulu...so sila klik kat Sini okaayyyyyy....seeeeddaaaapppp...lupakan sebentar inci yang akan bertambah di badan anda..wahahaaa..

12 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

telan air liur jer ekkk nengok nih,...klu duk kuantan mau kite pi rempit umah ummi...

ummi said...

Aishah - Hehe..kalau telan air liur leh kenyang ok gak..Buat laa tu senang jek, kalau dekat mmg akak hulur dah kat Aishah..sabor je la yee..hehe

shima said...

adeiii...
td dah tangakp leleh ngan ciskek kak aishah kat jepun tu yg ni pulak ciskek ummi..adeiiii terseksa perut den ni haa!

CikMin said...

heeeeeeeeeeee....suka2....tp pantang dulu...ntah2 pantang jumpa..tibai gak klu depan mata....

VG said...

Bagi Vin sekeping...make sure keping besar, OK?

BTW, yesterday Vin buat Gulai Ayam Kasturi Kak Ummi. My kids and Mr G lanyak all the chicken. No leftovers at all! I thought I could have some for lunch today :(

ummi said...

Shima - Hehe..agaknya musim ciskek kot la ni..sabor je lee..(*eh apasaii xleh log in dpur Shima tu..kena sign in berpasal dulu eh? Alahaiii.. :D)

Cikmin - Ala Cikmin, kalau dah teringin tu xpa kan makan sikit, takut termimpi malam pulak..ngigau2 lagi naya..hehe

VG - Vin, kalau dekat sure akak suapkan..mmg best nih!! I'm sure your kids will love it..Oo makan gulai x ajak akak eh..waaahh, no leftovers at all?? Dasyhat..tuu..hehe..Maybe you buat lg sedap la tuuu.. :D

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak n family...hish...cam sedapn amat la sangat chees cake oreo nih...leh try ni...

ummi_linde said...

Hai kak...
Semua resepi akak best2. Baguslah akak nih sbb, tak lokek dan bermurah hati berkongsi dgn semua. Suka cara presentation akak - simple dan menarik.

Akak banyak membantu saya handle 3 org anak + hubby yang memang sentiasa laporrrr. hehehehe

ummi said...

PuteriSatu - Salam kenal jgk dari akak ni..time kasih sudi singgah sini..mmg sedap ciskek tu..sila la try..senang tu.. :D

Ummi_linde - Salam kenal jgk dari akak..terima kasih sudi jenguk sini..Ya la, akak berkongsi apa yang boleh beri manfaat pada semua..sikit sorang, sama2 belajar jgk ni..Wah, pandai jahit manik eh..akak ni mmg x berseni la nak wat semua tu..lg pun kurang sabar..hehe :D

sakurasa 2 said...

Ummi harap sudi ambil kad sebagai tanda persahabatan antara kita moga kekal selamanya. tq

kamalina a.k.a aimi said...

hmm..cedapnya oreo ciskek.. sy suka...

umiscupcake said...

kak ummi, kalau guna serbuk biskut oreo brapa gram ya? terliur nak cuba...