Monday, March 23, 2009

Cheesy Toast

Menu simple untuk breakfast hari Sabtu kelmarin...Ummi wat ni tuk alas perut sementara menunggu pizza siap...Idea dari Che'Iza ni Ummi nampak kat MYR...My kids suka lah! Ummi lak rasa takut dah nak makan cheese ajee...Ummi wat roti bakar je laaa...
Bahan:-
  • 6 keping roti sandwich (*ummi guna aje Gardenia)
  • 3 keping unsalt slice cheese (Cheesedale)
  • 2 biji telor
  • sedikit garam
  • Basil herbs (optional)

Cara Membuat:-

  1. Buang tepi roti, letak cheese dalam setiap 2keping roti (macam sandwich tu),
  2. Potong roti kepada 2 bahagian menjadi 3 segi.
  3. Pukul telor, letak sedikit garam dan serbuk basil.
  4. Celup roti tadi dan bakar dalam kuali yang telah dilenser dengan sedikit butter (gunakan non-stick pan).
  5. Sesuai dimakan dengan sos cili, mayonis atau jem. (*ummi hidangkan dengan kacang panggang)

1 comment:

sweet thots said...

salam umi (x sure nk panggil akak ke or kita ni sebaya ... hihi),
ain ada gak follow blog umi ni lately. got to know ur blog dr blog mat gebu. Ain terpanggil nk mencuba resepi ni sbb it's just so simple & yet i believe it's yummy. Tq for sharing.. since ain ni xde account myresepi. Mmg superb resepi simple ni. Pagi ni i tried egg benedict for bfast. anak2 suka sgt. Tq..

ain
http://sweetthots.fotopages.com