Thursday, March 5, 2009

Lagi Gambar-Gambar Perkahwinan Adik..


Pengantin perempuan menjemput ketibaan pengantin lelaki sebelum dibawa ke pelamin
Ok, ni sebahagian lagi gambar-gambar yang sempat diambil..tapi kebanyakannya x berapa clear sebab anak-anak je yang snap ni, x betul adjust kot..kalau nak tengok yang cantik2 kena tunggu cameraman cuci dulu laa..tapi oklah untuk menggambarkan suasana majlis perkahwinan adik pada 1 Mac baru-baru ni kan..so layaannnn...O ya suka nak maklumkan, baju lace untuk pengantin perempuan tu jahitan swarosvky pada keseluruhan baju dan kain dijahit oleh adik Ummi yang tinggal di Gombak tu..lupa lak nak close-up kerjatangan dia ni..memang cantik walaupun ini lah first time dia jahit "beadings" dan memang salute betul, dia boleh jahit macam orang yang dah pro, mengalahkan jahitan baju2 kat kedai pengantin tu..sungguh!! Nanti kalau ingat, Ummi tunjukkan jahitannya (close-up) kemudian eh..berkilau2 swarosvky tu kena panas matahari dan lampu tau..!



Ni persalinan kedua, songket biru gelap...amboiii suka-suka hati depa je nak bergaya eh..!

Persalinan ketiga, gaun putih untuk potong kek yang simple jek..Kek ni Ummi tempah dengan Aimi Cake dari Temerloh...memang sedap!! Thanks Aimi..

Saja nak bergaya ni lepas potong kek...

Manis sekali Norizamin bila di"touch up" oleh Puan Lily, Mak Andam dari Temerloh. Menurut beliau, barangan make-up beliau memang akan semakin cantik bila dah "blend" dengan peluh dan x perlu nak di sapu-sapu/dilap semasa bersanding...Okaylah setakat ni je yang mampu Ummi letak gambar2 ni..banyak sangat...kalau nak tengok jugak, leh click kat blog my dotter Najiha ya..hehee

3 comments:

Aishah@Ariffin@Aqil said...

manis gitu...

VG said...

Kak Ummi, Congratulations on your adik's wedding. The bride is so beautiful (and the groom handsome lah jugak ;))and just love the outfits. Lovely pictures.

BTW, I made the Ampom Ambon and have put up the post today. Check it out. Thank you somuch for the recipe. Love ya, Vin.

kamalina a.k.a aimi said...

u're welcome kak ummi... sori sgt2 tak ikut masa anta kek tu..kalau tak blh jumpa akak.. hubby lak kata dia nak balik kg sekejap je, tu yg tinggal kat rumah je...

maaf dipinta ya kalau ada kekurangan pada kek tu...anyway, kalau ada masa akak tunjuk la gambar beads close up ..teringin nak tgk..saya minat gak beads ni, tapi rasa mcm takde bakat nak menjahit..suka tgk ajela..