Monday, October 18, 2010

Tuna Sandwich Croissant

Salam....Weekend kelmarin sungguh bz dengan kenduri-kendara dan hal ehwal rumahtangga (wpun rumah xda tangga, hehee..) macam biasa...Xdalah sempat masak apa sangat pun. Kenduri pulak jauh kat Muadzam Shah sana, kalau keluar tengahari sure petang la sampai rumah. Lagipun ni jemputan kenduri ex-neighbour masa akak duk sana 12 tahun yang lalu...Balik kenduri ronda-ronda lak....so ni sarapan pagi minggu sebelum pergi kenduri laaa...kul 11 lebih siap2 semua bertolak ke Muadzam Shah. Hari Sabtu pergi Giant soping barang2 dapur, nampak croissant puff ni so akak ambik la sebekas, nampak donut gebusss jek, sambar 2 bekas...hehee...So jadi bekfes di pagi minggu.

Croissant ni akak just sumbat dengan tuna mayonis jek....so begitulah keterjadiannya Tuna Sandwich Croissant akak ni..hehehee...layaaan je la yea...

Turut seiring dengan nescafe panas dan donut gebusss keluaran Giant..hahahahha. Kita penat mengemas sakan, cuci esbok segala hari Sabtu tu, so x masak apa sangat, sempoi2 jek menyambut kepulangan anak2 dara balik malam tu, masak sambal tumis telor pecah dengan sotong goreng kunyit gitu jek...x kuasa nak letak entry pun..

9 comments:

Mat Gebu said...

waaaaaa....kenapa lah malam2 ter nampak ini..sabau jee lahh..

Ummi said...

Hahaa..waaah malam mata ko x rabun yea..semua ko nampak eh...sabauu je laaa..

ijayuji said...

Salam kak ummi!!!! sowi kak bz sikit lately, ada sotong celup tepung fev kita ada ciskek pun fev kita, tuna croissaint ni pun kita leh makan, nak tapau sume sekali ya kak :D

Mas said...

menariknya tengok sandwish tu...cantikk...
akak gi kenduri kt muazam tu dah dekat ngan kampung mertua mas kt keratong 8, pernah sampai tak...
kuantan ke muazam pun nak dekat 2 jam baru sampai kan kak...

K.Nor said...

uhuuuu dah lama tak buat sandwich gini.. sedap dan mengenyangkan betul, cukup seketul jer kan.. :)

Mimiey.. (^-^) said...

sedapnye kak ummi..selalu beli je sandwich cenggini...ni kalau makan ni,mau 2 3 ketui ni...

psssttt...mie yg add kak ummi semlm dlm fb

Ummi said...

Ika -
Wkmsalam..kalau akak dekat dgn Ika dah tolong tapaukan dah..sian dia pindah rumah x setel2 lgk keh..xpa nnt tunjuk kosi n lemari baru eh..hehe

Mas -
Menarik ke camgitu? Hehe..aah akak duk sana lama dulu..ramai kenal org2 sana, dulu keje kat pejabat DARA tu..Keratong 8 akak x penah smpai, hb penah rasanya, dia selalu outstation, dia U.Perancangan dulu..

Nor -
Hehee..sarapan plg sempoi tp mengenyangkan..hehe..kalau diet cukup la seketuii...hahaha

Mimiey -
Ha, lepas ni boleh la buat, roti lain pun ok..hehe..Owh ok akak dh accept kat FB..hehe

ohoeya858.blogspot.com said...

sodappppp ni kak.. memcm dh dtg kt ingatan waras aku nih diperlihatkan mknn sebegini oleh K'Ummi.. tulunnnnn!!

mrs. rahman said...

kak umi, ape nama daun yang kak ummi letak dalam croissant tu?