Wednesday, October 27, 2010

Akhirnya Terlaksana Niat Murni - Gader-Gader Lagi

Taraaaaaa...jangan jelesss..jangan jelessss....alhamdulillah akhirnya terlaksana niat murni ingin bertemu muka, bergurau manja sambil menjamu selera di rumah Maz Ilham Dapur dan MamaFaMi di sekitar Subang Jaya....impian dirancang sekejap cuma, Allah merestui dan para suami masing-masing yang begitu understanding....dilepaskan isteri-isteri dari pagi hingga ke petang...Akak bersama anak akak, Najwa dihantar oleh hb berhampiran Uitm Shah Alam dan dari situ bersama Jun Yummylicious ke destinasi. Tapi Najwa turut sama sebab katanya dia nak makan puas-puas haa..hehe.... di samping jadi photographer la konon2nya...Dia pun seronok dan suka tengok gelagat kaum2 ibu ni hehe....Terima kasih banyak kepada Maz yang beriya-iya sungguh menyatakan hasrat dan menjemput akak ke mahligai indahnya dan juga Mama pun yang begitu ramah dan sopan-silu gitu...Memang happening dan naik feniiinnn2 bila dah berjumpa....banyak sungguh berborak, bercerita, ketawa gegar gempita, sakit rahang dibuatnya...adeeiiii...macam2 tajuk, politik ada, lucu ada, tips ada, ilmu pun ada, kisah dan teladan pun ada....hahahaaa...sampai sekarang akak masih teringat2 saat manis bersama 3 wanita hebat, ceria, cantik dan berhemah....wahahahahaa...akak jek yang gelak ala-ala witch...hahahaha... (*sori la yea...gambar banyak kena tapis2 serbuk dulu, baru leh kuar sini..hehehehe...)

Terima kasih kepada Maz yang bersusah payah menyediakan sarapan pagi merangkap makan tengahari dah pun....borak2 dari jam 11 pg sampai kul 2 ptg....Maz, terima kasih atas takoyaki mu yg sedap banget, satay dan kuah kacang, pulut kuning *kerabatzzzz* dan rendang daging....lagi apa eks...tengok kat bawah ni ada lagi...

Siap dengan cheesecake, brownies, dan dessert paling ringkas yang hampir lupa nak hidang...fresh fruits dessert, nasib baik sebut citer2 Mat dan kisah stoberinya di Tesco, baru igt nak keluarkan dessert ni, xpun harus x merasa kitaorang...hehehee..Banyaknya makanan ko prepare Maz....terima kasih x terhingga dengan segala yang ditapau tu..hehe (yang bertopeng putih tu la tuan rumah...hehe)

Melayan MamaFaMi yang baru datang....sakan lagi borak sebelum berangkat ke rumah Mama...adeeeeiii...banyak ilmu dan tips dikongsi...Cepat la Mama makan, orang nak pi rumah Mama lak ni...si Maz duk menapau kat dapur...hehehee (sorry la kepada peminat Mama ya...xleh tayang muka gak ni..hehee, nnt kena "pengg")

Tibalah masanya di rumah Mama pulak....cepat Maz tuang air kopi tu...x sabar nak cicah roti Mama yang montoks2 tu...hehehee.....adeeeiii macam2 jugak Mama ni masak...akak dengan Jun sampai x tau nak makan mana dulu laaa..hehehe

Tu dia sentuhan MamaFaMi ku cayangggg.....tuna puff, blueberry cheese tart, macaroni goreng n roti2 montoks Mama...hehehee...apa lagi, soruuuu laaaa...

Hadiah pertama dimenangi oleh adeeeeiii..sapa ek Jun...Maz ke...hehee..dia punya kerja la ni...tu dia hasil-mahsul air tangan 3 wanita cute.. Jun dengan 2 jenis kek dan 2 jenis pudding dan jugak bekalan tapau dari dapur Mama dan Maz...yahoooo...suka2....semua ada...

Posing2 ala kekenyangan dan sarat mengandungi lemak cheese dan rendang segala....adeeeiiii...balik ni timbang tengok laaa...mau pinggsaaannn tengok jarum ituuu mesin yang selalu buat akak sakit hati...huhuuuu

Akhir kata, terima kasih buat Jun dan suami yang sudi tumpangkan akak dan Najwa untuk ke rumah Maz. Terima kasih banyak buat Maz dan Mama yang merancang pertemuan ini sehingga menjadi kenyataan...Maaflah ummi hanya bawak perut kosong jek...masak n baking2 pun, dah bekal tuk Najiha dan tamat riwayat kat rumah adik2 akak jek...insyaAllah akak bawak hasil air tangan akak di kesempatan yang lain pulak eh....muahhhh to all of you, great ladies!!! May you all be blessed always n always....! Maz, nnt bercuti ke Bahrain jgn lupa kan Mama tu...hehee, sian laaa xda org ting tong pagar nnt...hehehe...Akhir kata, buat Maz, Mama n Jun, pohon berbanyak maaf sekiranya ada tutur kata yang pincang dan terusik rasa, sungguh x disengajakan dek kerana terlalu seronok bersembang agaknya...Moga ukhwah yang terjalin, bertambah erat...Salam sayang...

*** weeeyyy, lupa nak terima kasih kat cik abang kita yang sudi menghantar n mengambil kita kat depan Uitm tu...hehe

16 comments:

Jamie said...

Seronoknya dapat geder2..mesti gempak dan sure heboh bila pakar2 masak berjumpa..

Jun said...

yeehaaaaa...hehehe...thanx kat ummi n najwa jugak sbb kalau x maybe x jd gader2 gak, ahakks! mmg happening gilerz...lenkali dtg lagik ye....mmg seronok..kecoh mcm rombongan cik kiah padahal brape org jek, waahhhaahaaa....mwah3 to ummi, maz n mama n x lupe kt najwa...

hana said...

eeeeee nyamfah taw ai! jeles tahap cipan! lenkali ajak kite, agar makanan yg banyak2 itu kite boley abeskan! kite kan kuat makan.. kikikikiki.. kat sini pong dpt tgk tgn mama lagik.. jadi laaaaa....

cplud miera said...

seronok tgk gader2 nih..;)

yusparisa said...

salam ummi, seronok tgk gader2 ni...tp teringin sgt kat takoyaki tu, comel2...mesti sedap kan?tp tgk kan resipi nya, ada ke bhn2 tu kat mesia ni, ++ saya kat kelantan...huhu...tgk gambar je la..hihi

Mas said...

wah..bestnya tengok...mas tak pernah jumpa lagi geng blogger...
kak ummi,mas pun dok shah alam tau, ada masa singgah la rumah mas..he..he...

maz said...

tu dia..laporan dri kntan dh kluar..mana laporan org subang jaya ni..hehehe..asik duk brkepit ke..hahaha..kakkkk..mksih jgk buat kak n najwa sdi luangkan msa singah umah kita..really tabik spring kat hb kak dan kak jun yg bgitu sporting..sib baik cik abg kak mtak pding tu je ye..klu mtak tkyaki skli..mau haru akak..hehehe..buat kak..kak jun n mama...mksih sngat2 sdi tnggalkan kenangan yg terindah buat kita sblum kita kseorang bln dpn..huhuhu...sayang kakak2 kita ni..smga pnjang umur kita gader2 lgi dithun dpn ye..muahhhh10x...

MamaFaMi said...

Mmm.. lawa juga makanan gue dan rumah gue dalam gambar ni yek.. hehehe... opss terperasan pulak. Ya ampun...

Mama pun amat berterima kasihlah kepada you all three stooges ni kerana menjadikan perjumpaan tu perjumpaan yang kecoh walaupun suara-suara merdu tu hanya disumbangkan oleh 4 orang je. Najwa berbunyi sekali sekala je, jadi dia tidak langsung menyumbang kepada 'pencemaran bunyi' yang berlaku di hari kejadian itu! Hahaha.. Mama mohon maaf kalau ada salah dan silap serta kekurangan ye Ummi, Jun dan Maz. Panjang umur, murah rezeki, insyaAllah kita berjumpa lagi....

Hana>> Tangan mama eh? Ko bayangkan je, gebu sedikit je lagi dari Kak Ummi ko tu...

lina said...

wah best nyer perjumpaan ini. Terasa kemeriahan nyer.

Ida Ddapur said...

emmm...bestnyer kak dpt jumpa geng blogger, sambil borak2 & mkn2..

ijayuji said...

yuhuuuuuuuuuu tak mo yuhhuuuu lah nyampah sbb tak mo ajak kita makan2 nak2 yg bertingkat tersusun tupperware yg ada isi tuk di bawak balik! tu sapa punyer kerja tu??? wakakakakaka... bila dpt jumpa dgn kak ummi ya?? akak dtg siam! hihihi

anie,Nagoya said...

sekom.n salam kenal.
bila lak nak ajak kita..ihiiikkk...gurau je...byk makanan yg ditayang..tgk je perut leh kenyang..(bohong tu)...sbb perut tgh kenyang ni..hihihi

Mat Gebu said...

Waaaa...esok kot nak pi Tesco..boleh lah jalan kan xtvt haram saya, tukar stoberi kecutz..hahahaha....

ohoeya858.blogspot.com said...

tahniah K'Ummi gn rakan2.. tumpang suker tgk semua gader2 :)
moga persahabatan terus berkekalan :)
dan makanan2 tuuu.. arggghhh.. jeles2..

Anonymous said...

ermm..pic yg ditutup tu still nampak dgn jelas..hihi..

Ummi said...

Anony -
Xpaaa..tuan punya badan x kesah sgt jugak...cuma x nak terlalu dikenal..itu saja...jelas tp still x kenal bg yg x kenal kan..hehehehe