Thursday, October 21, 2010

Nasi Lemak Cinta Sayang Di Shah Alam

Okayyy hari ni xda apa entry masak2 dr akak sbb baru blk dr KL mlm td...hehe..Pagi semalam seawal jam 8.30 pagi kita dah berada di Shah Alam, lepas antar Najiha berurusan kat Uitm tu haaa....akak dengan hb round2 jap la kat i-City yang xda cahaya tu..hahahaaa, sian akak....orang pi malam...kita pi siang matahari nak naik tu...adeeiii...xpa laa saja2...tp maleh jek nak tunjuk gambar akak berdua2an posing kat situ..hahaha..mcm dah xda tempat nak pergi...nak panjat Jakel tu x buka lagi...Pastu tak sampai satu jam, Najiha dah siap urusan dia...amik dia dan pekena la nasi lemak cinta sayang ni...waaaa..kita angkut semua lauk pauk dia nak rasa laa...not bad...tp sambal mcm terlebih manis semuanyaaa...weeey nnt kencing manis kita...hahah..tp still sedap laaa...

Dah siap makan, jam baru kul 10.20 pagi haa....cakap kat hb, nak jugak laa masuk Jakel Shah Alam ni...hahahaa...tunggu kejap jek, jam 10.30 pg pintu Jakel bukak dah...waaaa, sonok xda org pun...kira first customer la kot...rembat gak la kain 3 pasang....waaa, kapuuuttt duit...tetiba dah lepas raya beli sibuk beli kain...hahahaa...alah nk ganti baju kita baru ni yang dijahanamkan oleh tukang jahit 3 pasang haaa....alah xmo citer la yang tu...kang si Mat tu ngusik kita..lupakan je laaahhh!




Banyak snap gambor kat i-City ni, tp tiba2 segan pulak nak tayang gambor akak dating dgn hb kat sini..pepagi buta uuu..apa ke jadahnya...hahahahahhah..dah la tu, org amik gambor sini malam2 baru cantik..hahahahhaha..xda keje la ni..

10 comments:

Mimiey.. (^-^) said...

sambal nasi lemak cinta sayang mmg manis skt kak ummi,tapi mie suka minum nescage ais die,kawwww... dulu mmg suka la g mkn dkt sini sbb dok kt c2 je,hehhhehe...

eppoo said...

NLCS!
tmpat faveret saya nih..
suke sangat nasi lemak die!!
memang sedap!
roti canai die pon ok gak.
hehee

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sy yg dekat ni pun tak sampai lg ke jakel & nlcs tu kak... hehehee... salu nak beli kain cari kat nagoya jekk...
kak.. i-city tu cantik gak bergambar siang hari pun.. sy ada tgk kat blog alonacintamanislite...
org dok jauh2 ni mmglah tak berkesempatan nak gi mlm2.. kecuali kalau mmg bermalam kat sini.. hehehe..

re: kak ummi.. pasal pulau tioman tu.. rasanya tak sure lg kot nak pg bila.. bukan masa terdekat nilah.. apa2pun.. tq sbb akak bersungguh2 nak tolong.. hehehe...

aidah said...

Salam Ummi,
mak ai dah sampai kat I-City tu nape tak tunggu malam, cantik tau. Kalau tengok dari highway memang cantik sangat. Hai sambil menyelam minum air nampak, sempat gak dia gi shopping kat Jakel tu ya, hehehe

MAMASYAZA said...

memang sedap nasik lemak kat situ kan akak, sambal sotong kat situ sedappp sgttttt, tokey kedai tu, kwn baik tok umi, slalu dtg kat kedah ni..hehehe

Uncle Lee said...

Hello Ummi, I love the name of the restaurant.
And that nasi lemak sure looks delicious.
I have always loved nasi lemak too.

By the way, Happy birthday to Aiman Hazwan'. He's a real good looking buy.

Ummi, I really love your yong tau fu. Wow! I think two bowls will do me fine.
This is one dish bila kita balek kampong, top of my menu to eat, ha ha.
Have a nice day, Ummi. Best wishes, Lee.

HaFizRahMaN.com said...

nasi lemak cinta sayang paling bes adalah gerai nasi lemak cinta sayang depan resort cinta sayang Sungai Petani..orii punya...=)

aZuRa AhMaD said...

ye la..betoi tu..kalau ori punya kat nasi lemak cinta sayang, sg. petani..dkt dgn carnival water..zura kalau nak pi keja ..lalu situ mesti beli utk mkn pagi..tp mcm2 la menu dia...selalu zura amik nasi putih ja..paling suka lauk dia..daging masak itam, sambal sotong kering...maju la..buka cawangan kat shah alam..

Mama Sohayl said...

Nasi Lemak Cinta Sayang....Sedap dap dap!! Wajib singgah setiap kali kami ke ICT, atau bila time tetiba lapar tetengah malam tapi tatau nk makan ape..Haha! =)

HaniCheLat said...

akak, sumthing different... biasa tengok gambar i-city waktu malam je.. :-)