Friday, November 12, 2010

Thanks Nuff....!!!!


Salam semua....sori lah hari ni xda entry masakan sebab akak bz semalam, mak n abah datang dari pagi dan dah jam 6.30 petang baru balik, so layan2 diaorang dan kemas segala malam tadi, malas nak letak entry....Hari ni pun bz sakan dengan beberapa urusan....

Okay lah baru teringat nak kongsikan kegembiraan akak minggu lepas bila terima sekeping surat ni...Balik lunch tengahari minggu lepas tengok si Posmen ni letak surat akak kat pintu pagar je kot, cemas surat ni x masuk longkang u....ceehh, malas tul posmen ni nak pergi ke tepi pagar kat post box akak tu...menciii tau...kalau masuk longkang, basah, hancusss sapa nak jawab...geram jek....Buka-buka tengok apa tau...tu diaaaa...cek ni sudah sampai.....first time akak cash out sebenornya sejak 3 thn berblog, saja kumpul banyak2 sikit...hehee...Terima kasih kepada Nuff yang sudi menyinggah (*walaupun slow jee..huhuu) bagi $$$ untuk akak sebab masa tu x dapat BE macam sekarang ni....kita punya meter biasa2 aje...hehehe, jadilah kan...

Tapi kan satu la yang akak suka, lepas jek cash out duit yang dah berkurun ni kan, boleh kata hari2 iklan Nuff terpahat memanjang kat dapur akak tu n kencang dapat BE skrg ni...sonoknya....walaupun x selumayan "budak bionic" dengan "budak gebuss" tu, ya laaa depa ni dah banyak dapat hasil. Tapi kan, akak cukup teruja tengok lepas cash out....laju gak masyuuuukkk $$$ taauuu....Terima kasih Nuff...aku cinta pada mu......!!! Hahahaaa...

Oleh itu, kepada semua blogger baru dan lama, rajin2 lah menghapdet dan ketahui teknik2 untuk mendapat mata pencarian sampingan dengan mudah ni.....sikit2 pun duit jugak kan...kalau seminggu boleh dapat RM200 pun ok dah tu...kan, kan....Betul kata Mat, Nuff x tipu punya olaangg!! Jadi kalau nak tau tips-tips mendapat $$$ ni silalah ke blog Ben Ashaari si budak bionic fofular tu, dan search saja dengan menaip "Tips Nuffnang" n baca eh...

**duk congak2 nak beli apa dengan duit ni...simpan ke belanja....any idea...(*waaa..mcam lah dapat ratus ribu ek...hehe). Apapun akak suka hati...alhamdulillah..

34 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak ummi...wah....banyak tu hasilnya

beli jer set teko...sure lumayan..

Mat Gebu said...

Wawawawaaaaa....kak, saya nak laptop baru, I fon 4, DSLR , teko haa lagi satu tureen jepun..akak beli kan eks..hahaha...penggsaann ke?

Ummi said...

Ayu -
Hahahaha...bole la, tp x la lebat memanjang mcm jantazzz berdua tuh..hahahhaa

Mat -
Ha ya laa..banyak la ko punya laptop, iphone4, dslr, tureen segala..ko gi mintak dengan makYah..semua leh dapat..ko kan anak kesayangan, wpun selalu wat muka ketat...hahahahaa..

BUNGA said...

waaahh.. banyak tuuuu,..
tahniah kak..
rezeki... Alhamdulillah :)

K.Nor said...

tahniah ummi, tumpang happy gak utk ummi.. smlm nor keluarkan n3 happy, arini ummi lak ya.. alhamdulillah..

dh dpt 4 angka tu.. wow!! :)

kak ina kl said...

best kan..akak skrg ambik tiap bulan lagibest..memang nuff tak tipu olang

Ummi said...

Bunga -
X banyak pun sbb masa tu blm dpt BE, kalau BE lg cepat n banyak..hehehe

Nor -
Hehehee...boleh la happy campur sendu..hahahaa..sabauu je laaa...

Kak Ina -
Waaaah k.ina lg laa...rancak di Nuff, mst laju masuk bulan2 tu..heheh

Yatie said...

Salam K.Ummi,
Seronok mendengarnya...Yatie budak baru belajar...baru 4 bln psng nuff....agak2 leh ke cecah ribu riban....muahahahaha...

eMMe said...

wow! tahniah kak, rezeki terpijak, bleh la belanja mE hahaha...

ijayuji said...

Salam kak ummi!!! leh belanja kita diner set mcm kat hana ya wakakakaka.... semoga lepas ni terus byk hasil kita tak mintak byk sikit jerrr separuh separuh ya.. cabuttttttttt!!! nanti kena alau dgn penyapu :D akak sihat ka???

Lydia said...

I pun baru je cashout tapi sikit je...

Cikmin said...

Salam k.ummi..tahniah ye.. :) simpan dalam frame cek tu pun okeh gak kak..buat kenang kenangan..hiks..

Anonymous said...

Salam.. Bestnyaaaa.. Akak jer yg tak best.. Nail sen jer.. X per la.. Rezeki akak kat lain bukan ngan nuffnang tu... Pada 11.12.10 nnt kkliza Akan demo d Kuantan megamall lagi tau.. Dtg tau..

kakyon said...

tahniah ummi..lumayan tu..

TopsyTurvyMum said...

Kak Ummi,
wahhh..hati manyak gumbiraaa..
boleh beli ticket ke melben tu hehehe

Nieza said...

salam kak ummi, tahniah kak...tumpang gembira juga...saya budak junior masih baru belajar...thanks for sharing!..:)

ilahjy said...

tahniah ummi..ilah pun baru lagi masuk mende ni.. dekat 1 tahun kot nak tunggu cecah ribuan cam ummi laa hehee

anymz said...

ummi,jom kita gi jepun,mintak kat hana noritake satu set.duit nuff ummi leh wat tambang.duit nuff hana kita beli pinggan mangkuk.boleh tak gitu?wakakakaka..lariiiiii

ayie said...

Jangan lupa declare dlm Borang 'BE' juga..hehehe

lina said...

Tahniah kak ummi ....tumpang seronok :)

Yati Ali said...

salam kak ummi,
alhamdulillah rezeki akak tu...sy punyer slow lagi...

azila said...

tahniah k.ummi..nanti blehla belanja cheese cake:)

hana said...

vavavavaaaa... makcik kayo makcik kayooo! tak nak bg kite separuh ker kak? Kite blikan noritake! kekekekeee

Rima said...

Woah cheque sudah mali.. mau beli apa tu.. hehe

cplud miera said...

BESTNYE KAK UMI..APESAL SY PUNYER XGERAK2 PON ;(

Kak Rose said...

tahniah ummi, kak rose nak ngendeng sikit leh?

Rozita said...

kak ummi...
cadangan: bagi kat saya..hehehe...

Aiyu Esa said...

salam kak..
tahniah3...bestnya...
blh terbang ke aussie nie...

BEN ASHAARI said...

nak singgah kuantan la nanti.. ari tu kata ada orang nak banje ayam penyet..hahaha

SHIMA said...

waa,bestnyaa...tahniah kak..rasa semakin bersemangat plak

Lelord said...

tahniah2..bestnya kak..harap sy berjaya gak cam akak ekekkee

Syue Mustafa said...

Tahniah Kak Ummi. Semoga akan dapat income lagi kencang lepas ni.

just me..ummi said...

kak!nama kiter sama.. hehehe.. bestnya dapat side income... akak tunggu 3 thn baru dapat hasil, saya mau 6 tahun kot.. huhuhu... anyway, congratz

azzey said...

Ummi: byk tu! bestnya!!!