Monday, November 1, 2010

Pulut Kuning Lapis Serunding Daging

Sarapan pagi minggu merangkap tengahari terus laaa...hehehee...brunch la eh....pulut kuning kegemaran seisi keluarga namun makan bertiga jek kali ni...Ni kes nak menghabiskan serunding daging yang akak beli dari seorang kawan masa nak ray hari tu...dah nak masuk aidil adha x abis2 lg...so inilah sasarannya...hehehe....serunding ni pulak memang sedap, terasa segala bahan, lebih2 bau ketumbar yang harum gitu....jemputlah yeaa...Akak kukus pulut nih....xyah resepi la eh...ramai tau buat kan, kan, ni akak masak x sukat2 sangat, main agak2 jek selalunya...kalau ada yg nak leh search kat Sini or dapur Chef Hanieliza.....so jamu mata la eh...


kita potong2 telor dengan acuan star gitu....cippuuuttt jek...xleh banyak2..hehehee

petang tadi family adik datang...akak hidang yang ni..hehhee

8 comments:

Anna Qawina said...

pagi kak...cantinya, menyelerakan kalau nak makan ni..
dah lama tgk dlm majalah, dia wat gini le, tp berlapis2 gitu, konon2nya nak gak buat tp tah bila..hihi...

Mas said...

kak ummi, tergoda tau tengok pulut kuning pepagi ni...mas pun suka pulut....oppsss...sama la kita, serunding daging yg adik ipar mas kasi masa raya puasa tu ada lagi berbaki...boleh makan ngan pulutt ni...

zaza@mamaHanin said...

k.ummi.. tgk pulut chumil2 cenggitu rasa sayang lak nk makan.. :)

hana said...

waaa hakakkkk... nih memulut kuning nih ada apa2 ker kak?? jeng jenggggg.... kekekekekeke

Ummi said...

Anna Qawina -
Selamat pagi..hehe..ni dah biasa2 orang lain pun buat jugak..nak menghabiskan serunding dan beras pulut beli di Pdg Besar aritu..dah lama sgt..hahahaha

Mas -
Haa..apa lagi, pi la kukus pulut cepat..hehee..nnt berkulat serunding..

Zaza -
Hahaha..kalau boleh kenyang tengok, xyah la makan kan.hehee

Hana -
Aaah ya la tu..asal memulutjek ada apa2...mmg ada pun...sebabnya nak menambah lemak...hahahha

ima said...

salam kak ummi...wahhh rajinnya akak melapis pulut kuning...memang sedaplah makan dgn serunding...ima pun banyak lg serunding beli raya hari tu..hihi

Watierman, rmanbkr said...

Salam Ummi...penuh dengan idea yang sangat menarik!!!

Aishamirafiq said...

Ummi.... terima kasih kerana share recipe ini... aisha da buat... sedap!