Tuesday, August 11, 2009

Kiwi Muffin Mix (Instant)


Ni saja nak lepaskan gian dah lama x wat muffin..hehe..lagi pun dah lama jugak beli instant muffin mix ni kat Bake-Mate Enterprise Kuantan ni...hampir terlupa jgk laaa kat tepung...so semalam layan je...sesekali layan instant pnyer...senang sangat laah, semua dah mixed lebih kurang 500 gm (harga RM8.50 sepaket), just add in 3 biji telor, 112 gm air kacau rata, kemudian masukkan pulak 140 gm minyak...kacau agak bercampur je..jangan lama2...then boleh start baking...Boleh dapat dalam 12 bekas muffin..Sori lah akak lupa nak amik gambor tepung instant tu..lain kali kalu igt akak letak eh...hehe...Buat petang Ahad sebenarnya ni..nak cepat je..sebab abanglong bekal bwk blk sikit....cuci mata je la yaaa...Ada lagi tu..akak wat sarapan pagi dan minum petang semalam...

4 comments:

Blog Joker said...

jadi lapar nih,home sweet home

Am-flora said...

ummi, ari tu am pun ada beli gak instant muffin tapi blueberry. lama betul dlm stok x dibuat2 sampai resepinya 2 x call kedai tu, 2 x gak hilang.. last2 cian nengok tpg tu, buat jugalah ari tu! walhal x lah susah sgt kan ummi? ada masanya virus malas melebihi segalanya!

ain said...

saya pun ada gak readymade muffin. nak kat 6 bln kot terperap dlm kabinet dapur tu. jgn xpired udah ler. nape le malas sgt ekh..??hihi

rossana said...

salam ummi...sedapnya nampak...saya klu nk wat mmg guna muffin mix jer...senang & garenti jd..tp tk pnh try this kiwi punya..bake mate yg jln teluk sisek ke?...yg kt opposite stadium tu nama apa ya?...selalu conpius nama2 kedai ni...bake well pun ada...barang kite la...