Thursday, August 6, 2009

Lychee Smoothie

Yuukkk..basahkan tekak yuukkk...memang sedap, memang menyentap rasa air ni...uiiiihhhh..!! Musim x panas pun elok minum...sebab dah memang rasa nak minum air kan...hehehee...Resepi asal dari Love tp akak kutip dari dapur Rabiatun Sweet Touch ni...thanks to both of you...nak buat lagi nnt...x puehhhh betuiii minum...
Bahan (2 - 3 gelas) :-
  • 15 buah laici dalam tin (laici fresh pun okey)
  • 250 ml susu segar
  • 100 ml susu cair
  • 1 1/2 sudu besar susu pekat manis
  • 200 ml jus laici dlm tin
  • Ketulan ais

Cara-Cara:-

Semudah 1, 2, 3 - Masukkan kesemua bahan kecuali ketulan ais (*tp akak letak jugak sikit ais ketul) dalam blender....blend hingga halus...Tuang ke dalam gelas dan tambah ketulan ais. Sedia untuk dihirup...Aiiihhh nyamannya tokak denn...(*bagi yang x mau smoothie manis sangat,boleh kurangkan susu pekat eh...

2 comments:

ain said...

sedapnya kak ummi. syoknya kalau dpt buat buka posa ptg nanti!!! musti menyegarkan!!!aaahhhhhhhhhh!!!

blogresipi said...

Aisey lychee smoothienie mengancam sungguh! stok laici ade 5 tin jer lagik neh.. nak buat ke tak nak nak buat ke tak nak...hehehe