Wednesday, August 12, 2009

Air Barli - Menu Najwa Jugak

Ni pun permintaan Najwa jugak...dia duk sebut2 petang semalam bila Ummi balik kerja..cari barli kat gobok xda. Hb sanggup pergi kedai (*dekat je pun, depan rumah jek..hehe) beli barli...Apa lagi malam tadi rebus laaa...sedap minum suam2 dan pekena dengan nasi air tuh! Banyak Najwa tibai air ni....puashati katanya...ya la kat hostel mana ada air camni kan...kat kedai pun x semua jual air ni....sian anak dara akak...Hari ni jam 1.30 ptg td akak dah hantar Najwa naik bas balik semula ke U...huhuuu...Dah bekal ubat semua, harap batuknya cepat hilang dan x melarat...takut jugak kan...wpun sebelum bercuti doctor kat U dah kata xda apa2...moga semua kita dilindungi dari wabak H1N1 ni...aminnn...Okayy..dah amin doa, mari akak jamu minum....silakan...

7 comments:

Eyna's said...

Salam...

Air barli suam memang sdap...
sy slalu gak minum kat kantin skolah...

Memang betul...moga kita semua dilindungi dari wabak H1N1 ni...

Amin....

ain said...

haaa..barli suam ni mmg sesuai utk org yg demam. semoga najwa cpt sembuh!

Aishah@Ariffin@Aqil said...

Salam ummi... Skrg nih musim demam kan.. Adik bongsu aishah pon kena gak nih.. Smlm siap g poliklinik ktn lg.. sib baik demam biasa je.. Cuma doktor nasihat suh minim air byk2.. Dah le tu hari nih ikut kiteorg ke seremban lak.. Sian tak rehat..Hope cpt2 sembuh diorg tu...

geraugebang said...

ini minuman kegemaran kita.

Am-flora said...

air barli ni bagus utk buang panas badan, biasanya kalau demam2lah tapi x demam pun sedap gak kan ummi!yalah musim ni, bimbang juga kan, family am hari tu pun semuanya demam tapi alhamdulliah dah ok dah..kat skolah pun kena pakai topeng mulut. mudah2-an kita dijauhi gejala HINI ni.

blogresipi said...

Harap2 batuk najwa tu tak melarat la.. risau kite bace news kat paper hari2.... semoga kite semua dilindungi-Nya!! amin...

LAS said...

I nak tahu mcm mana Kita buat homemade barley ni. That day I tried tapi tak feel