Saturday, January 5, 2008

Makan Kenduri





Pukul 10 pagi tadi, ummi n family bertolak ke Mentakab untuk ke majlis kahwin anak sedara hb (Norsuraya Azwanieza dgn Mohd. Asraf Dato' Abdullah - org Temerloh). Nak jadi cite sampai area Temerloh, sepatutnya kitaorang Exit Tol Temerloh, tapi sebab leka bersembang..hah apa nk kata terlepas Exit, jauh la pulak Exit Tol Lanchang..hb pun xtau camna dia boleh x perasan...Jadi makin jauh lee...kira masuk tol Lanchang kena patah balik lak ke bandar Mentakab...sabo je laaa..Ummi cakap kat hb, kalu terlepas sampai ke KL kitaorang sume suka sangat2 eh..!

Alamak gambar sanding amik guna hp je, dah tu card reader duk kat ofis lak...nnt ummi letak later k. Tengok je lah lauk kenduri (*acar dah habis) dan buah tangan ni dulu.
Hehe...sempat anak dara ummi ajak posing lak dulu..

9 comments:

Hannan said...

waaaa.. gambar 2 anak dara cun ker tu? yang mane satu bole dipinang ek?

Cat Cat said...

Kak Ummi,
Dah lama Cath tak ke majlis orang kahwin... Wah, anak dara Kak Ummi tu cun-cun... Bila nak dapat menantu..?? Hehe!

ummi said...

kak ummi ke mentakab yek? mentakab tu dekat dgn kampung saya. cuma kalau nak cari barang, saya jarang ke sana, pegi ke Temerloh aje.

Ummi said...

Hannan - hehe..xkan xleh kenal mana satu anak dara, bio betul Hannan..nk pinang yg tu x abih sekolah lg, bru sweet 17.. =D. Dh blk ke Moscow semula ya..bz Doc kita nih!!

Cath - Aa lah, makan kenduri ni aura dia lain skt kan..bertambah kalu makan..hehe..Nk dpt menantu? Bio beli rumah beso dulu kat mak dia ni..kah kah..

Aa ummi - akak g mentakab smlm...Ummi duk Tmloh kat mana ek? Ntah2 dekat dgn akak kot. (*psst..ummi, mst org pening tgk ummi sama ummi bercakap ek..igt ummi kena letak Ummi Jr.lah..xpun akak letak Ummi Sr..hehe)

Hannan said...

ooo.. die kate kite biol ekk..
ape daaa..
hahhahaa....

Nina Suria said...

salam ummi, kus syemangat mcm kakak ngan adik lak.. menten muda gitu.. psssttt ummi guna jamu singset ka??? ni nak menuntut ilmu ngan umi nih :p hikhikhik ooops ampon

Ummi said...

Hann - aii bkn kata...ya lah tkut mata Hann tu kena g check up dulu, nnti org sebelah Hann jeles lak..ahaks!

KakmOn - aa jamu spesel, hb selalu g Tioman bawa balik akar pokok kat Gunung Nenek Semukut, tempat naga Tioman mengeram...tu la pasaiii..mempelam Tioman pn x masam, manisss memanjang..sapa makan, hah! tengok laaa...kuang3x =D..(*psst..kakmOn kalu nak, bawa mai telor naga masak sambal dulu kat ummi..hehe)

zaitgha said...

i penah jugak terlajak exit nih...nak gi ambik hubby kat airport....dok layan the kids dgn words play dia org terus ajer terlepas ke Serdang haha ha...masa tuh tak tau lagi nak guna toll free road to KLIA from Seremban....

Ummi said...

Tu la pasal Zai..kita ni nk layan dia sembang tkut ngantuk sbb my kids sume zzz kat blakang..hehe..x igt lak cite apa la ek, smpai terlepas simpang gitu..lain kali baik i yg tdo..hehe..bia dia bukak mata sorang2 kan?