
Bahan:-
2 bgkus mee lidi (rebus dan toskan)
10 tangkai cili kering - kisar
8 ulas bawang merah - kisar
5 ulas bawang putih - cincang halus
1/2 labu bawang besar - dadu
4 sudu besar sos Prego
3 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos tiram
1 sudu besar kicap cair
1/2 sudu kecil serbuk lada hitam
1/2 batang carrot - hiris halus
1/4 biji kobis - hiris
1 ikat sawi
15 ekor udang basah
1 sudu besar udang kering - rendam dan tumbuk2
2 keping fishcake -hiris nipis
10 biji fishball - hiris
2 - 3 keping tauhu - goreng dan hiris nipis
garam
Cara Memasak:-
Panaskan minyak, tumiskan bawang besar dan bawang putih. Masukkan cili, bawang kisar dan serbuk lada hitam. Masukkan fishcake, fishball, udang basah, udang kering dan sos prego. Kacau2 sebentar, masukkan sos cili, sos tiram, kicap cair dan garam. Masukkan sayuran. Masukkan mee lidi dan goreng rata. Masukkan tauhu, kacau2 dan angkat. Siap..
No comments:
Post a Comment