Sunday, August 1, 2010

Serbu Chef Hanieliza Demo Di Kuantan Pulak

Akak ingat nak tayang menu masak2 semalam...tp akak letak entry ni dulu la eh...Okayy ni nak tayang gambar-gambar yang sempat akak snap semasa serbu Chef Hanieliza Dalam Demo Masakannya di Berjaya Megamall jam 3.00 - 5.00 petang semalam...Sebelum ni memang ada baca entry kak Liza pasal road tour demo masakannya ni...Ingat semalam akak dah x boleh jumpa dah sebab cadang nak ke Kuala Lumpur jenguk adik kat hospital Selayang dan ada jemputan kenduri dari pengasuh Aiman dulu...tp x jadi ke KL sebab dengar adik beransur pulih dah...so lepas balik dari kenduri semalam, akak balik rumah kejap, sempatlah buatkan muffin untuk Kak Liza, siap je tapau...dalam kul 3.45 ptg baru akak keluar dari rumah. Sampai jek, kak Liza tgh bz memasak laaa betul-betul depan entrance kedai buku Popular...so akak snap2 gambar dalam segan2 la kat sini...ramai gak orang duk kerumun tgk Kak Liza nih, wpun semalam mmg ada PC Fair di Megamall nih...sama sesak jek manusia...hehehee...

Haaa, kak liza tengah masak menu Sambal Wangi Udang...menu ke3 daaa..Pastu kan, adalah akak terperasan sorang penonton situ duk pandang2 kita...akak pun senyum2 je laa...rupanya laaaa.....
"
"
"
Aishah@ummiAqil yang duk Jepun dulu tu....dia dah balik Malaysia sejak bulan Mac lagi dah dan menetap sementara di sekitar jalan Kuantan ke Pekan tu jek...heheee...Nasib baik Aishah tegur akak tauuuu...Sorilah ya Aishah, x perasan maklum, jarang2 nmpak muka Aishah kat blog, x ingat jugak laa.....pastu kitaorg borak2 la sambil tunggu sessi masakan Kak Liza siap..

antara buku-buku Kak Liza yang laris semalam....akak pun sambar 3, sebab semalam Popular bg diskaun 10% sempena demo nih..hehhee

Tu dia 4 menu kak Liza semalam...mihun goreng cili padi, ayam goreng tomyam, sambal udang wangi dan sosej goreng...weeeyyy dapatlah merasa "air tangan" Kak Liza...

Kak Liza dan staff PTS sibuk melayan penonton bila acara makan-makan...hehe

Ada yg amik outograf lak dengan kak Liza pada buku2 yang dibeli...

Acara posing2 lepas semua orang dah siap makan...hehehe..

Ni, asben kak Liza yang tolong snapkan eeyyyy...kebetulan dia pun duk snap gambar2 Kak Liza ni haa...kita pun mintak tolong ler....hehe....So, perut akak terlalu sendat rasanya dah la baru lepas makan kenduri...xleh nak makan byk2 sangat semlm...apapun, sedap masakan kak Liza wpun sempoiii2 jek bahannya...

6 comments:

ilahjy said...

wow beatnye dpt jumpa kak liza..ilahcuma dapat berbual di hanset jet..itupun kak liza yg sudi call ilah ...ada hal perlu dibincangkan...tah bila dpt ketemu..

Rinnchan said...

Lepas kak liza, kita serbu kak ummi pulaaaaaaak !!!!
Kot lah lepas ni kak ummi buat demo masak-masak kat popular ke...MPH ke... heh heh heh...

LENDANUAR said...

wah comeinye kak ummi nie..baru dpt tgk muka kak ummi dr dekat..hihii very cute....

Mat Gebu said...

Waaaa...ada komplot, patut lah siap call saya lagi, tak pe lah aiman tak kesah pungg...

MamaFaMi said...

Kita je tak dapat lagi rasa masakan Kak Liza. Hari tu nak cepat balik...Huwaaaaaaaaa

Aishah@Ariffin@Aqil said...

akak ari tu kompen sembang sakan...aishah dek ade keje tak leh lame sesangat...huhuhuhuuu...jelesss...ape2 pon syok nyer jumpe tanpa dirancang...insyaAllah nanti kite serbu umah akak lak ya....ngeh...ngeh...