Saturday, August 14, 2010

Cendol Soya

Salam dan selamat berhujung minggu....dah plan ke nak masak apa hari ni? Xda soklan lain nak tanya ke bulan puasa ni eh...semua pasal menu berbuka ek...hahaaa...Okay laaa nak tayang je Cendol Soya ni....paling senang....Sebenarnya teringat masa minum kat Georgetown White Coffee Wangsa Walk, Wangsa Maju tak lama dulu.....Bagus sebab tak menggunakan santan, takyah susah2 nak perah santan kan, guna soya jek...so kira minuman kesihatan la kan....Pastu dioarg buat air gulanya bau wangi pandan menusuk hidung...tu yg lg sedap bila minum.....So layan la yea....Pi beli air soya sekotak, beli cendol sebungkus then masak air gula melaka letak daun pandan....kalau rajin kisar ais, xpun letak jek ais ketul...akak letak ais kisar + ketul jugak...hehehee....Layaaannnnn...boleh try petang nnt eh..


2 comments:

Sarid Derus said...

wah akak..
idea yg bagus, sihat dan sedap..
nanti nak cubalah.. :)

Kengkawan said...

mcm nak try jugak la