Friday, April 22, 2011

Meat Paratha Puff - Yang Senang dan Laku


Assalamualaikum...

Semoga hari jumaat yang barakah ni membawa seribu rahmat kepada semua dengan kesihatan yang baik, hidup yang tenang, ceria dan penuh kemuliaan. Okay la pagi ni nak tayang paratha puff daging yang penah dah akak letak dulu, click Sini untuk intinya.

Menu camni mmg senang sangat lah nak buat dan mengenyangkan....anak-anak n cik abang pun suka makan dan bawak bekal...letak daging banyak2...haaaa, sumbat masuk moloott tuh...senyap x terkata apa la nanti...hehehee...Okaaayy xyah letak resepi la eh...jamu mata jek...cara nak buat ke boleh ikut suka hati je laaa...akak guna Flakey Paratha jenama Kawan tuh...rasanya lebih sedap dari pastry puff yang terlalu berderai-derai sangat tuh...susah nak makan...yg ni best...rangup jek dan enak...terpulanglah nak guna yang mana eh..then lipat or klim la suka hati...hehehee...Moga ceria selalu..

10 comments:

bersama kak Es said...

kak ummi ni rajin sungguh memasak.
saya mmg tabik spring la dgn akak. tak jemu2..

Sue @ Nenie said...

Salam Kak Umi..Kalo pilih pastry segera, saya pun suke brand 'kawan'

anymz said...

dah lama teringin nak buat.puff paratha pun ada dlm esbok tu,tapiii..belum sampai seru lagi lah ummi..
singgah makan kat sini dulu lah ya..:)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kalau kak ummi pelawa.. gerenti tak tolak punya nih.. hehehe..

Sis-Lin said...

kak ummi kita selalu makan puff cmni..tp bkn buat, kita beli segera..hahahahha

alaa kitakan malas...bila rajin pun takat masak meggi gulung sosej jek...:)

StarAnise said...

prata puff tu camne rupanya? saya slalu beli prata biasa ja...lain ek? :)

dZana said...

aslmkum k ummi.. apa kbr.. lama tak buat puff ni.. trasa nk buat pulak bila tenung2 puff k ummi..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

kak ummi... mintak halal ye saya c&p resepi ikan sambal wangi daun kesum yg sangat2 sedappp tuuhh.. tak rugi sy cuba.. memang besttt!! TQ kak!!

maszmadi said...

hm, cam best jerk, nak try la sok.. malam ni boleh beli bahan.. hehe

MkJuan said...

hmmmm... terima kasih sebab share idea ni. saya baru makan paratha kawan tu kat hotel Tooooot last week masa outstation, sedap betul! baru plan nak cari kat kedai this weekend, nampak gayanya ada benda lain boleh dibuat selain makan cenggitu aje.... boleh cuba boleh cuba..... buat bekal, sure anak2 suka ni.....