Tuesday, April 26, 2011

Morniiinnnggggg!!!! Dah mula boring...!

Assalamualaikum......Morniinnggggg!!! Waaaahhhh...sungguh penat...sungguh nak pengsaaann.... Banyak hal tergempar jek sejak akhir-akhir ni...sume nak kena setel. Semalam pergi KL balik hari jek....terkejar-kejar urusan menghantar anak dara balik....pastu merasa la jammed sama dengan orang balik kerja from Shah Alam to KL tuh...adeeii dengan hujan segala...singgah rumah adik kat Gombak pun dlm 1 jam jek...pas solat bertolak balik, jam 11 lebih baru sampai... Terus tituuuunnn jek...x kuasa nak online dah la kan...

Belum masuk bab-bab lain lagi kan...Itu jam kan...rasa macam nak stop blogging....stop "masak"ing, stop "segala"ging...wahahahhahaa... Dah ramai yang menyumbang kan...so xda siapa pun yang "bothering" kan...kan... So boleh start lepak-lepaking laaaa....Adoiii tp akak sayang kat blog akak nih....akak sayang kat u all sume yang tak jemu-jemu ber"tandanging" sini....adeeeihhhh punah bahasa malaysia kita... Apasai akak macam kena virus "ing" gitu???? Sebab akak boooorrr"iiiiinnnggggggggg" nak berblogging...tp xkan boring nak masak2 punya...nak hapdet jek malassssiiinnnggg.....hehehhehehee



26 comments:

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said...

Jangan la boring kak Ummi..nanti hari hari kita jenguk rumah kak Ummi yer..

bersama kak Es said...

terapi semulajadi kak Ummi kalau boring tetap kena masak'ing' ..

:)

Mamasya said...

K.Ummi rehat dulu....ambil mood dan tenaga...nanti kembali ceria berblog...

AZLITA AZIZ said...

kak ummi jangan lah boringgg....
nanti mcm mana ita nak skodingggg...
semua resepi masakinggg....
yg terbaruingggg....
eh! dah macam lawak kingggg.... hihi
kak Ummi... ada masa mmg terasa sangat boringgg... kan?? ita pun cam tu jugak... tapi walau boring kadang2 hati ni mcm meronta2 nak blogwaking tapi ada masa datang angin malas... mcm malas aje... mcm tak de mood aje lagi bila kenangkan broad band ni yg adoiii... lembab... buatkan makin bertambah bosan...
kak Ummi perlukan rehat kot... mungkin badan badan dan minda terlalu penat.... :)

Ayu said...

Assalam kak ummi ingggg,
jangan boringgg
jangan malasinggg
kalau akak tak ada blogggingggg
is not funnninggg
just take a breakinggggg
then u can updatingggg
cause i dont want to have the feelingggg
of misssingggg
one of of my best resoursingggg in cookinggggg...

Sunah Mohammad said...

kak ummi....saya pun dah bosan...huhuhu..tak tau nak tulis pe dah..T_T

umi's cup cake said...

Kak ummi,
Lain kali kalau singgah gombak, datang la umah saya kat taman seri gombak..boleh makan2,minum2, borak2..rehatkan minda sebelum balik kuantan..

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...

Salam umi.Take a blogging break sekejap tak apa kot.Tapi take a break masak-masak ramai yang merana kan nanti..sapa nak jawab umi????

CT Delima said...

Assalamulaikum kak ummi :D

Lor kak ummi jangan lah boringggg!! tiong2 ada bunyi springgg!.. hahaha. sabau jer lah kan. Tak apa kak, rilex banyak2 tarik nafas dalam2 angkat tangan kedepan dan keatas hembus pelan2. rilex lagi dan buat macam tu 2-3 kali konpom hilang rasa boringggg.. hehehe.

CT pun sayang kat blog kak ummi ni macam blog Dapur CT juga. Semoga blog kita kembali segar macam bunga yang sedang mekar ya kak :D

izahdaut said...

kok gitu..kena virus dari KL ke kak ummi..
ala kak ummi mana leh boring..sumber inspirasi kaum wanita yang hebat nih. sudah sudah.. jangan borign ye kak ummi cayang.. teruskan teruskan.. tepuk tangan sikit tanda sokong kak ummi terus suksess berblog..ngengada tau kak ummi..hehe

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

apa dia?? boringgg?? janganlah boring berblogging kak ummi.. kat ummi salah sorang blogger yg mencetus ramai wanita diluar sana rajin memasak.. mana2 yg tak reti/malas masak sumer dah jadi rajin tauu.. lagipun.. blogging ni boringnya kejap je kak.. lama2 sok merindu2 jadinya... buat masa ni.. akak rehatkan minda dulu... tp sy tau akak takkan rehat masak2kan? ha.. gambar tetap kena ambik tuuuuu... hehe.. bila rasa boring dah hilang.. akak bloggingla balik ye.. sy tetap jd peminat no. 1 akak..

cik cek said...

Salam Ummi...

Macam bunyi org frusrting je...betul ke ejaan ni...tak kisahlah...Don't boring2....tarik nafas dalam2....pas tu lepaskan...tak pun joging2...sihat badan ...sihat fikiran...confirm tak boring lagi....kembali berblogging...tu tgk ramainya kengkawan datang....:-)

Siti Indrawati said...

Assalam kak..jgnlah boring2..mungkin penat kot.. xpe relaxing dulu,buat yg mana yg penting dulu,pastu masukkan resepi yg hebat2 yer..saya setia menanti cheewaahing..ambik sikit aura innggg kak ummi..

maszmadi said...

wah n3 pasal boring pon rasa seronok nak baca.. haha, puji nie...

hm akak, masz ada try resepi akak tau..... tengok kat n3 INI yerk

munna said...

la kak jgnlah boring nak update pasal masak dah....akak relaxing banyak2 dulu..nanti blogging semuala

Mas said...

kak ummi...
kejapp jerk tu boring..
nanti kluar la tu menu yg meletup2....
he..he...

ijan said...

Kak Ummi cayanginggg...
kenapa ini???? jangan macam tu kak Ummi... ramai yang terusss terusss tunggu menu2 best dari home sweet home ni...termasuk le i.hehehe... rehat2 la dulu ye kak... nanti dah ilang boring boleh sambunginggg laging... hehhehehe :)

Mmuahh!

Yatie said...

Assalamualaikum K.Ummi Sayang....
Waduh kenapa ni kak..kena panggil Mat Gebu mcm ni..suruh pujuk2 akak jngn stop blogging...Yatie pun kdng2 mcm tu gak kalau terlalu penat....malassingggg....(hah3, ikut2 akak ada inggggg..ingggggg...)

= Jngn hampakan kami peminat setiamu...akak sumber inspirasi kami semua kaum2 wanita dan kaum2 ibu....akak perlukan rehat yg cukup...nnti dah ok, akak blogging semula ok...jngn berhenti...nnti Yatie cari sampai Kuantan....

azila said...

k.ummi..adakah ni simptom2 awal morning sickness?heheheh..

MamaFaMi said...

Sah Ummi tengah BOSING...
Bosing tak pe lagi, jangan boxing dah ler...hihihi...

dZana said...

saya pun dah rasa mcm tu jugak k ummi.. walaupun blog saya tak ramai yg nak kisah.. tpi saya dah rasa mau lelong jer.. tpi apa pun saya tetap selongkar2 gobok k ummi.. tak kira up dated ke idak..

Ummi said...

SALAM DAN TERIMA KASIH SEMUA ATAS KEPRIHTINAN, KOMEN DAN KATA-KATA SEMANGAT YANG DIBERIKAN, MEMANG TIBA2 TERASA BORING ADA MASA KAN, KAN...TP INI BUKAN MENANDAKAN KAK UMMI MENGIDAM MCM MAT GEBU KATA TUH...HAHAHHAHAA...MAKSUD AKAK, BUKAN LANGSUNG BORING KAT KALIAN SEMUA, BORING NAK HADAP DEPAN BLOG JEK...MASA X MENGIZINKAN KADANG2...PENAT PUN SAMA...YA LA DAH SEHARIAN MENGHADAP SKRIN DI OFIS, BALIK RUMAH NAK KENA HADAP LG KAN...SO ADA MASA AKAN TERASA BOSAN DAH NENGOK SKRIN NIH...TENGOK BLOG PUN XDA MOOD...TP X TAU LA..BALIK KERJA TADI DAH SIAP SEMUA KERJA RUMAH RASA NAK BERTEGUR SAPA LAK DENGAN BLOG AKAK NIH...HAHAHA..INSYAALLAH SELAGI TERDAYA...WAAAAH ADA YG TANYA MORNING SICKNESS EH...YA LA TU..HAHAHHAA, KEJI TAU AZILA..MAMA, KITA BELUM NAK BOXING ORANG LAGIK..BOXING DGN PERIUK BELANGA ADA LAA...HEHEHE - THANKS TO ALL...SAYANG KAMU SEMUA...HUHUU

Mat Gebu said...

Pembawak budak juga kah ini?..hahaha

Ummi said...

Mat Gebu -
Aah....ya laaa..setakat bulan naik...hahahahha..pastu hilang la pembawakan tuh...

Fafau De Craft ( Zana ) said...

huhh,nsb baik akak sroty psl restoran tueh..sabtu lps sy ke area tu nk gi jakel,pusing² nmpk la restoran tue..cam menarik...ingt nk pi bila²,tp xjdk aah klu price mcm tue... :/

ain (sweet thots) said...

alahai kak... dont boring2 ok. akak update bila akak free je la. dont force ur self. kita memahami. suka jer terjah blog akak ni w/pun xde update sbb sometimes dok kelebet2 resepi lama2 akak tau. ;)