Sunday, April 3, 2011

Bila Dah Bertiga Je..


Assalamualaikum.....petang ni saja lah nak kongsi kisah bila dah tinggal 3 beranak jek nih....baru ni bila anniversary akak dgn hb, hb pesan xyah la buat kek ke apa ke....susah2 jek nnt, xda orang nak makan....Aiman n hb pun dah x layan sangat dah kek-kek semua nih., jemu dah kot, aiman pun dah x tembam dah sejak naik menengah ni, makan pun jaga gak tuh, hehe..tp kalau puding2 berkuah or triffle tuh ok laaa..dia layan jugak...So, malam tu, kitaorang keluar je la layan tekak kat SR area Indera Mahkota jek, malas nak ke bandar sebabnya jalan mesti jam sebab balik kerja petang tu pun punya lah banyak kenderaan...So aman sungguh la perjalanan ke Indera Mahkota dan dalam SR area tu pun x ramai sangat orang...so layaaannn...(*pssstt...sesekali punya event leh la pekena sini...kadang2 tunggu anak2 balik semua dulu baru seronok belanja diaorg sekali sekala kann...kan...)


Hb tengah belek2 nak order apa ntah...


tengoklah gelagat Aiman ni sementara tunggu order sampai...muka boring jek abang, kakak xda tu...kalau x, diaorg riuh kat meja usik2 Aiman...hehee...sian kan Aiman...huhuu


duduk menung x kena, duk melepek x kena, last2 main game kat hp jek..hehehe


apple kasturi untuk akak n hb, dan choc ice with whip cream utk Aiman...

laksa sarawak hb punya..

spaghetti bolognese untuk Aiman

beef lasagna untuk akak

banana crumble jgk akak punya..hehe..as a dessert


Taraaaaa....liciiiinnn....alhamdulillah, syukur nikmat Allah...

11 comments:

ilahjy said...

salam ummi kesian aiman tak kisah tuu kan huhu.. nasib baik si kecik ilah masih ada kakak2. cuma najihah sisulung di UMP..no 2 U di PJ ulang alik naik PUTRA. no 3 SPM thn ni. liyana sama aiman..
nampak betul aiman dah kurus kan lagi kacak laa.. leh buat menantu ni hehe.. si ana masa darjah2 dulu kuat makan cepat betul meninggi dan membesar kalah akak2 dia. tapi sejak masuk menegah sama aiman dah kurus sikit sbb kurang makan

Mas said...

ala ciannya nengok mula aiman tu...
macam boring jerk..he..he..
sedappnya tengok makanan tu...
kekadang makan luar memang best kan...

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak... makan luar bersama keluarga memang best kan akak... tmbhan lagi kalau p tempat yang damai jer.. memang best.. :)
Wah! sedapnya makanan tu akak... oo yer tadi diana dah masak daging dendeng pandan.. sedap ler akak.. nnt diana post kat blog diana yer akak.. tq resipinya tau akak.. syg akak.. :)

cikmanggis said...

Sama cam Cm la ya..kami pun bertiga lah lepas kakNgah kawin dan Atiqa pindah rumah..ummi ada Aiman,Cm ada Amad hehe..ceria-ceria selalu buat Ummi sekeluarga

Uncle Lee said...

Hello Ummi, congratulations on your anniversary. Wishing you and hubby many, many more to come and lots of bulan terang malams.

You sure got one handsome son there. This fellow da tentu going to break SYT hearts when older. I guess dia ikut bapa dia punya handsome looks.

I love the makanan here, looks sedap best tu.

And Ummi, ha ha...minta ma'af ya for catching you on April 1st, ha ha ha.
I didn't expect you to be caught as you have read my postings of I have 2 sons, both boys.
As well I left 2 clues, Ramona's wedding April 1st, and the twins arrival also April 1st. Ha ha. You missed that.
And about Sarah Palin.

Its getting harder every year to catch my friends April 1st. Last year's April fool joke was the best as I even caught my empat sekawan gang in Penang, Al, Police Chief semua, ha ha.

Anyway, I too have had a good laugh at the hilarious comments.
Ummi, you stay young and simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

ps, I have been sick tiga hari.
I have not replied to everyone in my pondok, Takut lepas kuching, ha ha.
Reply you the first good friend today.

izahdaut said...

Aip cam sma lak.smlm pun pkena sr gak. Hihi

LinRosly said...

Assalamualaikum Kak Ummi...


Si esem x sabar menunggu makanan tu...Licinnnn pinggan...dah tentu sedap bangat!

Lin lagi tinggal berdua jer...mcm mana nak masak Kak Ummi? Lin nak makan meehoon (puasa nasi) hb nak makan nasi..akhirnya makan kat kedai...

wana said...

Assalamualaikum kak ummi..

Sedap nampak air dan laksa sarawak tu..bestnye..boleh makan kat situ..:)

Resepi Masakan Restoran Mohd Chan

Ummi said...

Ilahjy -
Wkmsalam Ilah...hahaha...tu la kan..anak2 jauh, rasa rindu...bila dah ramai2...rasa sibuk memanjang kat rumah..hehehee...Aiman tu sapa la nk wat menantu..malas sikit tuh..sume nak kena bersuruh..hehehe

Mas -
Hehehe..boring sblm makan jek..dh dpat makan...laju komain...hehee..Aah, ni kes xnak makan nasi la konon..hehehe

Diana -
Wkmsalam...Aah mmg mendamaikan, lg2 xyah cuci pggan mgkuk sume..hehee...Waaaah dh masak dendeng eh..akak tgk td pun meleleh air liur...kalau dekat, mst akak yg mintak kat Diana..hehe, thanks for trying Diana..

CikManggis -
Owh ya ke..tu la kan..sunyi sepi rumah..thanks CM jenguk sini..

U.Lee -
Hahahahaha...couldn't stop laugh after knowing your hilarious April fool jokes...you're the one Lee!! Hahahaa..

Lee, thanks for the compliments but I'm scared to see nowadays sweet young girl's behavior...they are looking for something, sweet dreams and what else...they will do anything! Hope they don't see my son....hahahahaha

Btw, Lee, thanks for dropping by and stay cool..

Izah -
Naluri kita sama la tuh..teringin nak makan kan...

Lin -
Wkmsalam Lin...kalau dah nama Secret Recipe tu...sedap belaka laaa kot eh..hehehhe
(*psst - akak ni diet apa ntah..hahaha)

Wana -
Laksa sarawak tu akak rasa sikit, mmg sedap laa...yuk ke Secret Recipe kita..hehe

Ray said...

Kak Umi..

Ray x sure la penah tinggal jejak kat blog akak ni ke tak, tp for sure kalo nka masak ke nak buah kuih, blog akak antara yg paling awal Ray rujuk hehehe..

Tp ni nak bgtau, laksa S'wak kat SR ni c best la, x authentic pun. Pucat sangat-sangat. Ray tau le, sbb mmg anak Swak hehehe..Rasanya kalo nak makan yg lagi sedap, baik pegi Laksa shack. Tp tatau plak kot kontan ada ke tak ye tak?
:))..Tp bg Ray laksa S'wak kat sini kureng la, baik masak sendiri. kalo nka tau caranya, Ray ada buat demo (chewahh..) kat dalam blog;)

Congrats again kak Umi for ur anniversary!:)

zaza@mamaHanin said...

salam k.ummi.. tahniah yer.. kekal bahagia hendaknya hingga ke syurga... aisehh.. mcm ucapan org baru kawen laks.. hehehe.. tp itulah petuanyer kan kak.. kena hari2 rasa mcm baru kawen.. baru bahagia..
aiman dah kurus.. dia tak kesah ker?? hehehe.. dah meningkat remaja nih, mesti nk jadi macho kan.. tu lah remaja namanya..
nengokkan lasagna akak tu teringin laks rsanya nk makan.. nk buat pun dah x serajin dulu.. huhuhu..

psst: masak tetap masak.. cuma tak sempat nk posing2 utk masukkan dalam blog.. huhuuuhu..