Tuesday, February 8, 2011

Tag My Favourite Blog

Salam dan terima kasih tak terhingga kepada rakan karib alam maya Mat Gebu @ DTS dan Hana @ Hanamemories yang sudi menghadiahkan award yang dipanjangkan dari Adzriel ini....Tak taulah blog akak ni mmg favourite korang ke...ek eleee...nyampassss!! Akak yang meroyan nyinggah blog korang ada laaa...hehehe...Apapun time kasih laaa Mat n Hana, korang berdua mmg xleh nk buang dr kotak fikiran akak..hahaa..kira mcm terkena tulah gitu...kalau x ingat, maknanyaa...faham2 sendiri je laa...hahahaha

Okayy, akak layan la tag ni eh..Kalau ikut Mat, dia suh akak tiru dia jek bolaat-bolaatt kalau akak xda masa...komain, sampai camtu Mat ko nak suh akak wat tag nih...hehe

1. Copy gambar atas ni di entry. Letak kat atas sekali.
  • Dah tampal dahhh....
2. Nyatakan dari mana dapat tag ni.
  • Dari blogger adinda2 berdua, si Mat Gebu dan Hana yang memang happening, kadang2 korang berdua buat akak fening pun ada...hehe
3. Listkan 5 blog yg menjadi favorite serta sebabnya...sat sat tengok list, semua suka niii...K, frankly speaking laaa eh, blog masak2 je la eh..yang x masak, belakang kira wpun selalu jenguk, nasib la kalau list akak ni, pi mai pi mai tang tu jugak...ateeee, hehe:
  • Dapur Tanpa Sempadan - Seorang teruna lg suci dlm debuss gitu...kalau dah mengadap blog, x sah la x jenguk dapur Mamat Sedenak nih....boleh biul taauuu...! Handal menderhakakan resepi, menjadi pulak tuh, bravo Mat!!
  • HanaMemories - Milik seorang cikgu yang telah bercuti panjang mengikut suaminya belajar ke Jepun, x lama lagi balik la tuh dan bakal berjiran jgk dengan akak..hehe....dia punya food presentation x ngalah! Baik amik gambar makanan, gambar anak2, waima montot kuali pun kalau Hana yg snap...terus nak beli kuali tuh..haha, salute ko Hana!
  • Secubit Garam - Ni milik Nor@Terengganu tu...Seorang surirumah sepenuh masa ala-ala cikgu KEMAS pun ada, rajin duk tunjuk "the making of" hiasan daun bawang, segala sayur, segala-mala laaa...gambar pun cantik2...maklum lah kat rumah dia ni banyak "senapang" dan cikgu fotografi pun ada kat rumah tu, hehe..
  • MamaFami's Spice n Splendour - Antara blogger dan sifu roti, kek, tart dan muffin yang sangat akak kagumi....cantik2 jek...dan satunya...Mama ni x pernah belajar mendeko2 sangat, just melalui pembacaan dan tengok ikut tenet je laa...salute laa Mama ni...Kalau akak, selagi x ajar dpn mata, sori laaa....baik simpan jek bahan..hehehe...
  • Yummylicious - Ni antara blogger sifu masak2 yang paling diminati mereka yang blognya seusia akak jugak....Jun namanya! Sangat rajin mengeksplor merata-rata blog...kadang2 tengok dia punya sumber resepi, uisshhh pelik2 nama...Jun antara orang yang memberi inspirasi jugak kepada akak untuk mewujudkan blog ini, di samping keinginan akak sendiri....
4. Tagkan ke 5 blog tu jika kamu mahu - tiada paksaan.
  • Sudah akak ushaaaa....harap2 diaorang sudi lah amik tag penghargaan jugak dr akak...walaupun dah berulang2 tag ni jadinya...hahahaa..gasaaakk laa!
5. Letak link entry kamu di blog insan yg tag kamu tadi.
  • Yup, mesti, mesti....
Adeeeh beres dah tugasan....lega rasanya...hehe, thanks Mat dan Hana...korang mmg suka menyusah2kan akak...hahaha, x kasi tdo awal la nih..

6 comments:

Citarasa Rinduan said...

salam..

kak ummi..
malam nie ramai kawan2 kita dapat tag dan award,.
tahniah..
psst: jgn tak tau..jari jemari nan gebu si teruna tu..mmg bertuah......dah dapat semalam ceknya...hehehe

Ummi said...

Ayu -
Wkmsalam...hehee...musim tag n award dah sampai ni....owh yg tu...ada Mat bgtau...serentak dgn dia sekali dpt smlm eh...hari ni dpt lg sekeping la Ayu..jeles tul...hehe

K.Nor said...

heheehe... cikgu kemas ya... jgn tak tau, dulu mmg berguru dgn jiran sebelah rumah yg sememangnya cikgu kemas tau..

senapang tak berpeluru jer yg ada.. senapang lain.. syhhhhhh... hihihihii

mekasih atas ingatan dan penghargaan ni.. nor mmg nak tag ummi gak td tp tengok che mat dan hana dah tag so tak jadi la.. tp home sweet home tetap di hati :)

Mat Gebu said...

Terima kasih kak ummi kuantan mek rebit jelita anggun rama2...

hana said...

tima kasih juga dari adik jiran utk kakak jiran yang di sayangi.. hihihihihi......

Jun said...

tq ummi....kita wat ala kadar aje sbb x abis2 sebok la...dr seblom CNY...gathering...now, In laws ade kat rumah, hehehe...tu pasal masih slow motion ni...ekeke