Tuesday, August 16, 2011

Puding Jagung Berkuah Koktel


Assalamualaikum

Puding kegemaran seisi keluarga....mesti laku di bulan puasa, x kira demam xda tenaga...kalau dapat lega sungguh rasa......hehehe... Malas nak celoteh panjang, ada rasa terkilan, ada rasa nak pendam rasa, ada rasa nak buat tak tau jee...macam-macam rasa, tp x kan sama jugak dgn kesedapan puding ku ini...huhuu....tengok gambar jek la, snap pun dah dekat nak azan sgt dah..tangkap muat jek la kat atas meja makan ni...Resepi dah banyak kali posting....ni match berbuka dengan pasta in cream soup of tomato jugak nih...Layaaann....



15 comments:

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

sedapnya puding ni kak ummi....
berkuah lak tu... bertambah2 sedaplah...
apa yg terkilan tu kak? tak berpeluang nak dgr sora kak ummi lagi... kalau kat rumah leh gak godek2 radio kot dpt pahangfm...

ijayuji said...

Slaam kak!! nak nak nak!!!!! kita suke betul yg berkuah kuah gini nak buat asyik nanti nanti nanti hihihi...muka akak ni kan sama dgn muka kwn kita, tp dah lama lost contct dgn dia, kwn kamcen kita dulu tu masa sekolah2, sbb tu bila dtg sini suke tgk gmbr akak kat profil tuu sebijik muke dia cuma dia sebaya kita lah hihihi...

Ummi said...

Madiha -
Puding ni dapat hari2 pun xpa kalau musim panas ni kan...hehe. Xpa la Ratna, xleh dgr tetiba jek on9 link tu..hampeh...nnt akak upload dr CD, diaorg kata nak bg...hehe

Ijayuji -
Wkmsalam Ika cayang..aah tau, Ika mmg suka puding berkuah kan..xda kuah merajuk xnak makan, kan..kan..hehe... Waaah betul ke muka akak sama dgn kawan Ika, xkan adik akak kot..hahaha, Waa..jgn tengok selalu la gambar aaii..segan youuu..hahahha..kelakar la Ika nih! Lawak manja pandai tul..hehe

Amie said...

kita baru berangan buka puasa petang ni nak buat puding berkuah2... he he he buka puasa kat sini ajelah Kak Ummie ye...

AiSyah haSanah said...

salam kak ummi..sedap giler!!
nak!nak!nak! baru tengok gambar dah menelan air liur da nie...kak bagi cara macam mana nak buat..

hihihihi..budak2 baru nak belajau niee

http://channels2u.blogspot.com/ said...

http://channels2u.blogspot.com/

http://channels2u.blogspot.com/


http://channels2u.blogspot.com/

jeragang said...

payoh tengok kueh nie dok reti nok makang

Cendana Kasih said...

waaa...adam puding...sedapnyer... raya nantilah baru dapat buat...salin respi dulu...ni datang skodeng respi lauk2...hehehe...TQ akak !!

cikmanggis said...

salam ummi..wah jika bagi kat cm 2 mangkuk ni pun boleh habis..suka sangat puding seperti ini untuk berbuka..selamat berpuasa Ummi:)

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak ummi cayang...
sedapnya tgk puding tu akak.... n waaah sekali lg keudara ker akak... seronoknya kalu dpt dgr siaran tu kan.. malangnya x dapat.. uwaaaaaaa

Juwita Jamaludin said...

kak ummi sedap tu bila puding jagung makan dengan kuah.. yumyum

Yan said...

Our favorite seisi keluarga.. sedappp...

syaidatie nurdilla said...

menarik.. @~@

Oh Oeya said...

Wah!! Sangat2 best ni K'Ummi :)

Teringat ari tu nyer story kui3 :D

ninazsyafinaz said...

Memang lah pudding nih antara menu wajib bulan puasa..ahaks