Saturday, August 20, 2011

Anda Rindu Kat Dia Keeee ^___^

Assalamualaikum.....

Yuhuuuu...Tengah buat apa tuh....tengah bergolek-golek ke...hehe... Akak x biasa la tidur lepas sahur, dah biasa kan pagi-pagi siap-siap kerja rumah terus nak pergi kerja pulak...so wiken pun xleh nak golek-golek "cat" camtu...hehe.. Walhal tengah hujan lebat gak nih....jangan ada guruh petir dah laa...kang kena off lak komputer ni...

Okay, nak tanya dulu, berapa ramai yang rindu kat adinda kita yang seorang ni ha?? Sapa lagik...Cikgi Hana kita laaa...Angkat keyboard....haaa, meh sini nak tayang sikit gambar-gambar buat melepas rindu kalian semua... Gambar ni adalah adegan makan-makan sehari sebelum umat Islam memulakan ibadah puasa hari tuh, lama dah kan...baru sempat nak letak entry...

Kebetulan semalam masa chat kat FB dgn Ika Bangkok tu, dia siap bagitau yang dia miiiiiiiiiiiiissss sesangat dengan Hana nih...Akak pun baru la cakap, eh ada gambar terbaru makan dengan Hana nih akak x letak-letak entry lagi....adeeeii.. So demi melunaskan rasa rindu Ika dan mungkin jugak blogger-blogger lain....jom la tatap puas-puas, kot boleh jugak mengubat rindu..hehe

Perjumpaan ni dipelawa oleh Hana yang bagitau cik abang dia nak ajak makan-makan kat luar sebab cikgi sorang ni dah sibuk sangat-sangat dengan tugasan cikgi dan suri rumah jugak...macam nak membalas hutang jek budak Hana nih...apalah sangat setakat akak panggil makan berbanding keceriaan dan ilmu yang Hana kongsikan di alam maya ni...betul tak semua?? kaaannn...

Bila berjumpa jek, ni lah keletah dua orang makcik nih...budak Hana tu pun dah macam x ingat suami dengan anak-anak jek gaya bercerita....hehee.. Tapi sama jugak lah encik-encik suami...bertanya khabar kerja dan hal ehwal keluarga...biasalah kan... Pastu makcik-makcik gedik ni komain lah posing sakan kan...kan...mana leh tinggal bab nih! hahaha..

Ni kat atas tu sembang sakan sebelum acara berkayuh laaaa...hahaha, sambil-sambil anak2 saling usik mengusik jek... Pastu bila makan jek, ha, dah macam Malaikat lalu jek...senyap sepi, yang bunyi sudu jek kelentung kelentang sikit...hehehhee...

Sambil makan, sempat lagik nak enterframe kat camera nih...adeeehh...hehehhehe

Anak-anak Hana ni ha, bukan nak makan sangat, main jek...hehehe..Danish dengan Danial melayan diri memasing..

Antara lauk pauk yang terhidang....ikan siakap stim nyonya, buttered prawn, daging masak apa eks, lupa, kerabu mangga, tomyam merah dan kailan ikan masin (xda dlm gambar). Sorilah gambar x berapa nak clear, ni abglong main snap dr tempat duduk dia jek laa...Airnya pulak fresh orange dengan fresh watermelon....

Budak Darwish yang baik sangat di pangkuan ayahnya sambil melayan mainan dia, senang hati mama dia nak borak, nak makan...hahahhaa...segan silu pun ada gak tuuu...hehe, baguslah Darwish...
Ha, anak2 bujang akak dah tersandar, yang anak dara sempat posing sebelum turun tangga nak balik...hehe

Sebelum balik, borak sakan lagik...sambil anak-anak bergurau senda tu haaa...

Ha tu lah dia tempat pertemuan kitaorang...New Horizon Garden... Sempat lagik posing belakang kete pelanggan mana ntah, kebetulan malam tu, restoran 2 tingkat ni penuh sesak...adeeeii, ramai pulak tengok orang luar Kuantan gayanya...sebab diaorg pun lepas makan sibuk posing depan restoran nih...hehee...kitaorg pun konon org luar gak laa...hahahaha..

Dan terakhir di bawah ini...tataplah wajah cikgi Hana ni puas-puas ey....

Ni lah dia loving couple sungguh..!!! Buat Hana dan suaminya Hamzah, terima kasih banyak sebab belanja akak sekeluarga makan dengan lauk yang enak-enak, panas-panas dan sedap-sedap...nanti raya kita gader-gader lagik ya Hana...muaaahhh!.

Ni jek la gambar-gambar terpilih yang sempat akak upload..byk sangat, macam-macam aksi...hehehhee...Okay, akak balik kampung tokwan dulu eh..resepi akak nnt lah akak upload blk nnt...take care eh...kalau mengukis tu baik2 duk kat dapur...yuuukk, kita bakooor, kita bakoor..hahaha... vavaayyyyyy... ^__^



24 comments:

anymz said...

ummi,cakap dgn hana.dia dah debab..(kes dengki nih)..hahaha..gelak jahat sikit..

ijayuji said...

Salam kak ummi!!! uuuuwaaaaaaaaaaa KAK HANAAAAAAAA dtg siammmmmmm!!!! sgt jelesss ok :D suke tgk pasangan sejoli joli tuuu :D

izahdaut said...

kak hana ke ni? mcm pernah ku kenal, tapi dimana yaaa..tak cayaaa tak cayaaa.. *ayat dengki cam kak anim gakkk... muahahaa

Juwita Jamaludin said...

Best akak dekat dgn kak hana.. Leh gather2 selalu... Thanks share kak

Sheila Shafeareen said...

Salam kak Ummi alhamdullilah dpt juga pic dan pekembangan tebaru Dek Hana yeeee..tulah semlm pun dok teringah kat dia sampai saya buat resepi popia beseri pedas pun sebut name nya sekali.....rindu gak masakannya..moga Hana n Kak happy selalu

Anna Qawina said...

kim salam kat Cikgi Hana yer kak..lama betol dia menyepi..

Mas said...

kak ummi....jelesssss ni nengok gambar tu....he3
kak hana.....miss u like crazy la...
nmpk mcm kak hana makin kurus jerk....
maybe akak sibuk skrg ni....

Lya Colours said...

kak hana punya blog lama tak update. rindu nk tgk masakan dia. huhu

Kak Rose said...

Ummi... sampaikan salam pada nduk hana tu ya... bz sangat agaknya sampai x sempat nak jenguk rumah maya dia... rindu sesangat... dak darwish dah tembam!

lina_pg said...

assalam kak ummi, terima kongsi kongsikan picas hana's family tuh..mmg rindu sgt ngan dia..Lama tul menyepi

HaSue said...

Rindu ngan kak hana nih.. tapi x puas ati apsal asik makan2 ngan kak ummi jer..ajak laa kitorg skali..ekeke..
sibuk bebeno kak hana skrg yer..darwish pun dah beso..agaknya sibuk nak nambah adik darwish pun yer gak tu..hahak..abis laa kena cepuk nih.

cun anak2 dara kak ummi..yg teruna pun handsome2 blaka..hehe..

Naz said...

Eh betullah cakap Kak Anim.. Nmpk cam Hana tembam sikit tp tang muka jer.. Tang body, x nmpk kt gmbr tu...

Kak ummi, cun2 la anak2 dara akak.. Tapi x boleh cop lah sbb Naz x de anak teruna yg beso.. Yg ada tecik lg...hehehe...

Fiza Nordin said...

mmg rindu kat mek tu..sejak2 dah balik ke tanah air dan memulakan tugasnye, terus senyap sunyi je...ape2pun moga beliau sukses dan gembira selalu :D

Oh Oeya said...

Wah! gader2 eikkk! bestnye K'Ummi.. ye laa kan.. sunyi sikit blog Hana.. moga terus bahagia dan berjaya :)

♥LOVE2COOK♥ said...

I do miss Kak Hana...please send my regards and Raya wishes to her dear! :D

dZana said...

seronoknya kak.. sabtu( 6 ogos) lepas adik saya kata terserempak dgn hana anak beranak sedang beli kerepek2 kt kg.. adik nk tegur malu..

Kak Sam said...

Kak rasa cam nak terbang ke kuantan sekarang ni. (tobat tak mau le naik kapal terbang ke sana, transit ke kl punya le lama). Teringin sangat nak jumpa kak ummi & hana. Insyaallah kalau diizinkan saya ke sana akan saya cari anda berdua.

fmina08 said...

kak dZana..rasanya kak hana blk kg 13hb ritu...mmg dia ada beli n belah krepek2 kt pt sulong tu.. :D

kak ummi..igt posing dpn si puteh kak hana tadi.. hehehe..

Adzriel @ Liza AB said...

meriahnya kak umi

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Kak Ummi....nak itoooooooooooooot......MMMM thanks.....terubat lindu kat hana.....!

Pst: hana....rindu sembang2 entry hana ni....!!!! Takper2..teruskan perjuangan cikgu yer.....wish u gud luck....!!!


err....kak ummi...bila lak kita dpt jumpa yer...!! MMM...

Ijan said...

Salam Kak Ummi,
Haaa baru nampak Kak Hana nie.... rindu sama dia dan anak2... nape kak hana tak update blog dah kak? :(

lina said...

salam kak ummi - patut la lama hana tak update...rupa2 nya bz...kirim salam kat dia..masa kat japan tu beberapa minit je dh keluar menu baru..pastu byk membantu pulak tu..buat post pertanyaan semua di jawap nya...jasanya dikenang. Nnt ada outstation kat kuantan nak jumpa dua diva masak ni boleh :)

HomeKreation said...

Salam Ummi.... kangen sama besan & menantu.... lama nya Hana menyepi, sibuk ler sbb baru balik, harap2 dia kembali berblog. Maceh Ummi kongsi gambor2 ni. Ummi tak nak ke gader2 dgn Along pulak, kita pun tak pnh sampai ke Pahang lagi....hehe

Lovely Kitchen said...

lama betul x tgk dak hana ni...bz ye cikgu...thanks sis share citer...