Tuesday, August 9, 2011

Cendol Sagu dan Kacang Merah

Assalamualaikum....

Tengahari macam ni tayang cendol ni keji keee....terasa bersalah pun ada...tp nak tayang gak laaa... Tekak terasa nak minum cendol ni kelmarin.... Tapi sorilah gambar x nampak pulak gula merah sebab dah nak berbuka sangat baru teringat nak ambil gambar...terus ceduk jek dalam mangkuk ni haaa....cannot see through la air gula merahnya eks...heheee... Akak memang peminat cendol kacang merah taauu...silap-silap kan, banyak kacang merah dari cendol taauu...hahahaa... Yang ni dicampur jgk la dengan sagu yang akak beli kat kedai belakang rumah, siap tinggal nk masuk dlm mangkuk jek....cendol pun camtu...akak x buat eh.... Dah ada jual, xyah susah2 kan...yang makcik2 buat...sedaaapppp...hehe

Owh, jangan marah akak eh...berdosakah akak wat tayangan nih? hahahaha...ampun patik! Layyyaaann...


15 comments:

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak ummi cayang...
sama gak ngan diana akak... kalu boleh kcg merah lg banyak dr cendol.. mmg best nie layan time berbuka puasa... sedap

fantagiro comel said...

salam kak ummi... lama tak post komen kat k.ummi punya n3...anyway salam ramadhan almubarak buat kak ummi walau pun dh 9 hari pose... waaah nampak best tu cendol kacg merh tu. kt pun suka gak .....tp kt pekan x tau kat ner cndol kcg merh ada... emmm terliur g2....huhu...

anymz said...

ummiiiiiiii
memang kejiii sangat2..huhu

Sha HomeMade Cake n Choc said...

Salam kak ummi....errrmmm tertelan air liur dibuat nyer,memang tergoda...layaaannzz

..::tarabozu::.. said...

samekom kak ummi..
memang menyelerakan tau...!!!
issshh.. buat ku nak g cr cendol jugaklah...

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Assalamualaikumwbh kak ummi dear...woiiiish, ini kegemaran ayu nih....adoyai, nak kene g dapur la berperang jap....:)

lemongrass said...

Memang berdosaaaaa sbb bagi saya meleleh air liur, hehehe...
I pun minat sgt2 cendol yg ada kacang merah ni. Kalau takde kacang ni, tak kick rasa cendol tu kan!

Ida,Japan said...

haiiii..dh tgk tayangan cendol dr k'ummmi mcm nak kena buat cendol lagi.....sebelum posa dh try, kalau minum time bukak posa ni mmg syok kn

Amie said...

Amie pun suka kacang merah tu Kak Ummi, kalau makan cendul mesti carik kacang tu dulu...harap-harap banyaklah si penjual bubuh kacang tu bawah cendol he he hehhh

Watierman, rmanbkr said...

Assalam...rasanya sehari dua lagi nak nak kena buat cendollah pulak...dok janji dengan Along ...tapi dok postpone memanjang....sodap terasa di takak dah ni....kalau Watie kena letak air gula merah banyak2....tak tahan!!!Terliur terus!!!

Mamasya said...

K.Ummi saya suka cendol mkn dgn santan gini..letak air batu..sedap buat berbuka.sagu...kacang ...dah ada. cendol tu...mana nak cari...kena buat dulu..hu..hu..

Juwita Jamaludin said...

kak ummi.. sedapnya cendol nak juga.. huhuhuhuhu kena buat la nampaknya ni yek.. sedapnya cendol akak tu tergoda saya nasib malam datang tau

Anawahid said...

sedapnya kak cendol tu, nk2 tgk kacang merah ala2 ginjal tu... tergodaaaaa

Mas said...

menggugat imam betoi nengok cendol tu..

Oh Oeya said...

Oh! Cendol kelasss dr K'Ummi..
Raya hidangkan ni tak eik K'Ummi? hi3