Wednesday, August 10, 2011

Dah 2 Juta Lebih - Juta-Juta Terima Kasih


Assalamualaikum....

Syukur alhamdulillah....Juta-juta terima kasih juga kepada semua pengunjung dan viewers Home Sweet Home...Sedar tak sedar je baru akak terperasan petang semalam Pageviews untuk blog akak ni dah melangkaui 2 juta lebih daahhh....lewat perasan. Bagi tau kat Mat, sakan dia perli akak...mencisss....Malam kelmarin tu tengok belum lagi, aleh-aleh tengahari semalam dah berlebih-lebih la pulak.....Tak sempat nak save. Baru berura-ura nak "pandang ringan" jek kat dapur alam maya ni, sebab nak "pandang berat" kat dapur sebenar, hehee...tetiba bagai digegar-gegar pulak, naik semangat lagi....

Bermulanya sejarah Home Sweet Home, akak terpanggil untuk mewujudkan blog ini sekitar bulan Oktober 2007, masa tu malu-malu kucing jek nak perkenalkan diri dan tinggalkan link. Perkenalan dengan Jun @ Yummylicious yang akak kenali melalui aktiviti geng-geng ex-Uitm Pahang (BUDIMAN) jugak membuka mata minda akak untuk mewujudkan jugak blog masak-masak ni.. Masa tu, hari-hari masuk blog Jun tanpa jemu, akak pun siap try macam-macam resepi baru.

Dan dari situ la akak menjelajah ke dapur Sifu-Sifu seperti Mat Gebu, Kak Hanieliza, KakmOn (Brunei), MamaFami (Fotopages), Mamasya (Fotopages), Noreen, Yatt (masa tu kat Dubai, now Finland dan dah stop), Joayee (Mekar Mewangi, Ireland), Shafidah Shamen, Rozie (Vanilla Essence), CikWan, Bro Rozzan, Edazman, Cik Bawang, Nita (SudipKayu), Sitiazma, Rinnchan FP (tak boleh nak link pulak) dan lain-lain lagi (sekadar menyebut beberapa nama). Blog masak-masak ini semuanya akak kagumi dan mempunyai daya tarikan tersendiri. Nampaknya sekarang tinggal beberapa orang sahaja orang lama, ramai yang telah pun stop berblogging atas sebab-sebab tertentu. Sesekali terasa rindu kepada mereka yang telah bersara ni....huhuuu.

Dan selepas dari itu ramai pulak blogger-blogger hebat jugak telah muncul sekarang seperti Hana (dah cuti lama lak ni..yang dulunya sering masuk blog akak juga dan kami berYM, sering bertanya cara untuk mewujudkan blog dan itu ini. Kemudian diikuti perkenalan dengan Nor @ Secubit Garam. Dulu-dulu sering bertelefon, berYM dan kami berkongsi cerita dan masalah bersama dan saling memberi tunjuk-ajar dalam memantapkan blog masing-masing.

Kemudian ramai yang berkunjung jugak menjadi pengikut dan sahabat alam maya rapat sekarang ini (maaf akak x dapat nak linkkan satu persatu), seperti Gert, Sweetlily(SL), Che Iza, AlongRoz, Ijan (Finland), Maz (Bahrain - dah stop pun), Hazila, Watierman, Kak Zai, Aymy Kuwait, CT Delima, Doct Harlina (Inahar), Dayangjack, Love, Ayu (Spore), Hasue, Ros Jintan Manis, Mas, Izzah, Anymz, Yat Maria, Juwita, Ika, As Jepun, Nieza, Ida, Diana, Waheedeana, Yatiememoris, Cik Manggis, Jiya, Noorsha, Tun Telani, Rabiatun, Ilahjy, Noorma, Ayu Citarasa Rinduan, Tim TTM, Kak Rose, Rima, Azlita Aziz, Zana Fose, Sofea, Ayu Safiezah, Cik Milah, Fmina, Kak Am, Azita, Yani, Chik Mi, CikMin, Su (Mersing), Ila (Kacip Fatimah), Sis Lin, Fiza Nordin dan lain-lain, waaaa x tersebut dan tak teringat lagi dah, amppuuuunnn...Juga ada seorang berdua yang bukan geng masak2 seperti Ben Ashaari (bakal papa tak lama lagi, tahniah Ben), Azila (isteri Ben), Ady Budika, Eddie (Borak Kosong), Sunah dan tak tersebut dek akak, mohon maaf. Kalian memberi banyak kebahagiaan dan menceriakan dapur akak selain dari suami dan anak-anak akak yg turut memberi sokongan moral jugak.

Buat kalian yang sering berkunjung dan memberi komen serta kata-kata semangat, akak tak dapat membalasnya...semua itu kelemahan dari akak sendiri. Hanya pada Dia akak serahkan agar segalanya dibalas dengan silaturrahim yang tak akan putus dan semakin akrab. Semoga ukhwah ini bertaut rapat selalu dan keikhlasan jua yang mengiringinya. Kalian tetap di hati.

Akak mohon maaf andainya selama ini terdapat kata-kata, laku perbuatan dan gurauan yang dengan tidak semena-mena mengguriskan perasaan,tanpa akak sedari dan sengajakan. Akak cuma insan biasa dan sudah tentunya ada membuat kesilapan. Mohon maaf jua....selebihnya akak serahkan kepada Allah swt. agar tiada prasangka sesama kita....amiinnnn

Salam Sayang dari Home Sweet Home..

34 comments:

azam said...

wah...terbaek.......2juta...saya baru 2000 hehehe

Mat Gebu said...

Tahniahhhh....nak duit rayaaaa lah macam tu..ehem ehem

Anawahid said...

tahniah kak ummi... semoga bertambah sukses kakkk.... hehehe...alamak... terharu nama ada dlm list... ekekeeke... meh pelok2 kak... muahhh... heeee

Mas said...

tahniah kak ummi....
moga home sweet home bertambah sukses yerk...

Watierman, rmanbkr said...

Assalam Ummi....wah moga semangat Ummi cukup kuat untuk kami semua tompang aura dari semangat tu juga terus berblog.....sebab ada kala semangat ni mudah jugak luntur....Tahniah Ummi moga terus maju jaya!

Gee® said...

Tahniah... HSH terbaek!!

Ummiakid @ lily said...

Tahniah kak....

ha_izmel@yahoo.com said...

tahniah k.ummi

sejak bulan jun yg lalu sy mula wat faveret blog akak, dlm sehari rsnye lebih 5x saya buka blog akak psl duk gali resepi khusunye wat roti.. maklumlah baru beli 'bm' .. itupun psl tergoda tgk roti2 kt blog k.nor. pastu syni pun bekerjaya, jd rajinla duk cari resepi yg mudah2 dlm akaknye blogni.. dh print byk dah, boleh bukukan dah ni.. haha.. tqvm ye share resepi, tak lame lg cik hasben pun heranla mcm2 juadah dh disajikan yg mane sblmni hanya lauk pauk budak baru pandai mskje yg jd santapan. smg akak terus sukses ye :)

Sis-Lin said...

Tahniah kak ummi...
Mesti duit raya thn ni lebih sikit kannnnnn hehehehehehe

Yatie said...

Tahniah Kak Ummi cayang...akak adalah idolaku...teruskan berblogging ya..moga terus maju jaya dan tak jemu berkongsi resepi2 yg best pada kami peminat setiamu...

Ida,Japan said...

Tahniah2 kak ummmi
semoga terus dan terus maju ke hadapan...omedeto gozaimasu!!mmuahhh

Sofea said...

Tahniah beribu2 lemon.. t.kasih dgn resepi2 ummi yg pernah kita cuba..semuanya terbaikkk !

mama3A's said...

tahniah ummi... dari blog ummi la macam2 resepi n idea sy leh wat kat family... tq sgt2!!! all d best.

Erani Zuhran Mohd Nor said...

Tahniah kak ummi... walaupun follow blog akak ni tapi lama dah suka membaca kat sini... byk info. encouraging utk memasak sndri even keja kan... Moga lebih sukses selepas ini.

AZLITA AZIZ said...

Tahniah Kak Ummi...
Ita mmg bangga sangat dgn akak.. kagum dgn bakat yg Allah berikan pada insan yg bernama Ummi Zaihadi

Walaupun akak sibuk dgn urusan pejabat dan rumahtangga namun masih punya masa untuk sharekan resepi untuk kita semua.. hanya Allah jua yg dapat membalas jasa dan pengorbanan akak selama ini.. semoga setiap ilmu yg akak curahkan akan melipat gandakan pahala dan amalan akak yg akak di hisab di sana....

Doa ita agar akak sentiasa di berikan kesihatan yg baik... di murahkan rezeki, sentiasa gembira dan ceria.. dan dapat lagi berkongsi dan menceriakan dunia masak2 ni..

Akak sumber inspirasi ita dlm masak memasak.. ita pon berangan nak jadi macam akak (hihi ita kan kuat berangan... )jadi wanita hebat yg sentiasa ceria dan tak lokek ilmu...

salam sayang dari peminatmu...
Azlita
Masam manis

Kjee said...

salam Ummi...di musim nak Raya ni alangkah bahagianya kalau angka itu ditykarkan dengan RM!! Tahniah atas pencapaian anda!

Wahida said...

Alhamdulilah dan tahniah kak. Saya mula kunjung blog akak sejak 2009. Daripada situ, saya selalu kunjung blog akak untuk mendapatkan idea recipe untuk masak makanan suami. Semoga sukses dan maju blog akak.

Mrs Kelly Walther said...

Salam Kak Ummi

Tahniah...semoga bertambah maju & terima kasih kerana sudi berkongsi resepi....

Sha HomeMade Cake n Choc said...

tahniah kak ummi kerana usaha selama ini mendapat penghargaan....10 bintang utk kak ummi. Moga terus suksess...

Ayu said...

Asalam kak ummi,
Congratulations kak!!!!!..semuga more to come ya kak..sesungguhnya blog akak ni was one of my favourite dulu sekarang dan selamanya..!!!

Terharunya kak nama kita ada juga terselit kat atas tu..!

kzai said...

salam ramadhan ummi..
tahniah lah dh mencapai ribuan angka visitor...masa mula2 akak berblog dulu,mmg ummi jd sumber inspirasi akak utk mencuba resepi2 dan rajin kedapur..sejak kebelakangan ni kdg2 ade gak semangat ni mcm hampir luntur..semoga home sweet home brtmbh sukses

kzai said...

ooopss lupa...ummi lah blog pertama yg akak jumpa dan bertegur sapa dan mencuba resepi...

Diana @ Melley Mey said...

Tahniah sekali lagi buat akak ummi sayang... ;) moga akan terus berjaya lagi akak...

Aziela said...

Tahniah Kak Ummi. Rasa kerdilnya saya di dalam alam Kak Ummi. Halalkanlah resipi2 Kak Ummi dalam blog nie yer... sebab saya suka try sebab mudah, ringkas dan menepati selera family. Terima kasih yang tidak terhingga.

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

TAHNIAH Kak Ummi..!
blog akak adalah sumber inspirasi saya selain sifu terdahulu di fotopages iaitu MamaFaMi & Kak (Chef) Hanieliza..

Yat Maria said...

Tahniah Kak Ummi...papun..blog akak memang mantop meletopzz arr...lappp u kak!!! :)

ilahjy said...

tahniah ummi ilah dah wish kat fb terlupa nak masuk komen kat sini..tahniah sekali lagi buat ibu yg berkerjaya dan punya masa utk segalanya ..tahniah juga kerana nama ilahjy terselit diruangan t.kasih. muahhh cyg ummi...hidup blog masakan!!!

Asmara said...

Omedetou kak ummi!! mmg kagum sangat la dgn akak sebab jrg sekali wanita bekerjaya boleh concentrate dgn blog masak2 mcm akak. memang Idola nih. hehe.. keep ur good work kak. sehari mmg x sah kalau x masuk, kdg tu sehari berkali2 masuk. hehe.. terima kasih atas resepi2 yang sangat memberi inspirasi tiap hari nak masak apa. we love u kak! :D

K.Nor said...

tahniah ummi, dah 2M, nor baru jer cecah 1M.. hehe.. lambat lagi tu nak mengejor.. semoga terus on air.. semoga terus sukses :)

Juwita Jamaludin said...

kak ummi.. tahniah tau.. idola ita kak ummi ni .. amat kagum dengan berkerja urus rumah tangga dan ambil gambar lagi.. kalau ita tak terkejar kak.. moga akak terus sukses.. seronok berblog ni bila ada semangat kawan kan kak.. teruskan berblog ye kak

hana said...

cak! hihi.... tahniah kak! homesweethome & kak.ummi tetap dlm ingatan smpai bila2... lebiu kak!! mmuahhH!!!!

*nak ehem ehem jugak la macam mat! hihi......

Oh Oeya said...

Home Sweet Home memanggil-manggil Oh Oeya selalu..

Tahniah ye K'Ummi..

Salam sayang dari Oeya juga..

Nak kasi mmuahhh cam Hana gak laa.. mmmuuuaaahhh! :)

Ummi said...

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG SUDI MEMBERIKAN SEMANGAT DAN DORONGAN SERTA DOA BUAT HOME SWEET HOME....AKAK AMAT HORMATI DAN HARGAI KALIAN...SEMOGA KITA SAMA-SAMA MAJU DAN SALING BERKONGSI DAN MENCUBA APA-APA SAHAJA YANG BAIK DI SINI...YANG TIDAK BAIK TU, NO NO LA KAN...CAYANG KORANG SUME...MUAAHHH!

Oh Oeya said...

Mmmuuuaaahhh!! :)