Wednesday, August 3, 2011

Kalau Dapat Siaran, Dengar-Dengarkan Ya ^__^


Assalamualaikum....

Salam pagi rabu dan semoga semuanya ceria dalam menjalani hari ketiga ibadah puasa ini... Haha...Okay sajalah nak maklumkan...hari ni kalau free dan dapat diikuti siarannya, dengar-dengarkan Pahangfm hari ini jam 4.15 petang yaaa....Segmen Rasa Ramadhan akan ke udara perkongsian resepi pertama yang telah dirakamkan tempoh hari... Nak tau resepi apa kenalah dengar-dengarkan Pahangfm...Satu Pilihan... Ya tak? Resepi dessert yang paling senang pernah akak try jugak dan dipost di blog akak.

Namun biasalah kan, kita adjust sana sini...akak just kongsi kan aje selepas diedit sana-sini, kasi lg umphhh dan dari resepi asal geng blogger gak tu, ok. Lagipun akak kena cari resepi yang ada menggunakan barang dari Penaja jugak...so limited sikit lah...Kena bagi resepi yang ringkas dan sedap, khas untuk berbuka. Ya lah, kita memasak ni, jangan rigid sangat dengan resepi kan, itu hanya idea, boleh aje tokok tambah sana sini ikut selera masing-masing.

Waaaah macam DJ radio gak akak promot suruh dengar radio Pahangfm eh...kalau luar dari Pahang ni, yang akak tau boleh dengar siaran ni di area Gombak dapat, sebab adik akak selalu dengar, kat Kerteh boleh dengar kata Kak Liza yang resepinya dah pun disiarkan hari Isnin kelmarin, x sempat nak buat entry sebab DJ Fizza bgtau akak pun dah kul 4.00 petang tu...

Kepada yang tidak dapat siaran tu, insyaAllah kalau dapat CD dari stesen tu, bolehlah akak kongsikan...xpun, xda laaa ek...hehehehe.. Salam sayang dari akak...muaaahhhh!


24 comments:

Mas said...

kak ummi.....
jap lagi nak godek2 cari siaran pahang fm....
tak sabo nk dengar suara merdu kak ummi petang ni.......
dulu dah dengar suara che mat .....

ai said...

Pahang FM

BERA (107.5Mhz)
RAUB (107.5Mhz)
PEKAN (104.1Mhz)
MARAN (92.0Mhz)
KUANTAN (104.1Mhz)
BENTONG (107.5Mhz)
TEMERLOH (107.5Mhz)
KUALA LIPIS (107.5Mhz)
KUALA ROMPIN (91.9Mhz)
MUADZAM SHAH (88.0Mhz)
BANDAR JERANTUT (92.7Mhz)
CAMERON HIGHLANDS (100.3Mhz)
SELANGOR & KUALA LUMPUR (107.5Mhz)

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

alamak kak ummi.. 4.15 PM masih di ofis.. tak dapek ler nak dengar.. apa2pun.. TQ kepada ai yang rajin menulis info pasal Pahang FM tu...

Ummi said...

Mas -
Hahhaha..harap2 jumpa siaran la eh..xpun terbang ke Ktn kejap..haha, sore akak x lunak masa kat radio..lunak masa bebel jek..hahaha

Ai -
Waaaaaaaaahh siap kasi frekuensi dah tu...thanks Ai..

MaDiHa -
Tu lah akak pun kat ofis, tp ada radio member ni, bole la menyempil...hehehe, harap2 laa..

Gee® said...

ahai...kena cari radio la petang ni... tak sabar nk dengar sore k.ummi...

izahdaut said...

haishh kena buat alarm kat enpon ni.. hehe.. dapat ke idak ye...

Fiza Amran said...

wahh k ummi dh jd celebriti chef nie ... tahniah ... saya cuba utk dengarkan.

Oh Oeya said...

Ingin benar aku mendengar suara K'Ummi :)

Mieza said...

kak ummi..kalau di tg malim berapa Mhz nye? mieza teringin nak dengar tp waktu tu mieza tgh ngajar la pulok..teringin nk dgr suara kak ummi yg tror masak ni :)

athirah said...

wahhh . masuk radio la . well done !

kak umi , bulan puasa jenguk blog akk ni buatkan saya terliur . hee ;)

visit my page
http://athirahshariffudin.blogspot.com/2011/04/peniru-toyol-loser.html

da said...

saya kt kl tapi selalu dengar pahangfm..semlm drive balik kerja awal sikit dengar resepi murtabak maggi..klasik pula rasanya dengar resepi memasak kot radio..hehe harini naik tren..alahai x dapat dengar lah

da said...

lupa nak tanya..masa dengar semlm tertanya2 gak..memang masak betul2 ker just belakon sambil baca resepi?

Sha HomeMade Cake n Choc said...

nak juga cuba cari siaran pahang fm. boleh dengar suara kak ummi mcm mana ya....hehe..tahniah

Deliah's Deli said...

tahniah kak.hrp2 dpt dgr,lebih kurang 1 jam lg. :)

ilahjy said...

dah lama tak buka radioooo sat lagi nak suruh anak2 cari ..cari jgn tak cari cari jgn tak cariiii...hehehe

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Woish......kak ummi...sgt sedih kat sini....xdpt online nak dgar kak ummi....sob sob sob......lagipun sini lewat 5 jam.....adeh....

Ummi said...

Gee -
Wahahahha...amboii sore buluh retak jek Gee...malu akak.

Izah -
Hahaha..mcm alarm nk bangun sahur tu kan..kan..

Fiza -
Uikkss xda lah Fiza...tu sekadar tak mahu menghampakan kehendak tugasan org jek...jauh panggang dr api nak jadi Chef ler...adeeii

Oh Oeya -
Hahaha..x dpt dgr eh..sore buluh retak...hehehe

Mieza -
Adeeii akak x tau la frekuensi radio ni kat Tg Malim Mieza...huhuu

Athirah -
Hehee..thanks...suka2 je Athirah..insyaAllah nnt akak ziarah eh..

Ummi said...

Da -
Hehehe..owh dpt dgr eh kat KL..area mana tu? Kalau Gombak tau ler...Alaa, rakaman perbualan telefon jek, bg resepi gitu ler..santai2 jek caranya..hehe

Sha -
Adeeh rasa malu pulak...x dpt pun xpa...suara ibu membebel..mcm tu ler lebih kurang..hehe

Del -
Hehe..thanks..dpt siaran gak ke Del..adei segan pulak..

Ilahjy -
Xpalah Ilah....xyah dgr pun xpaa..segan jek pulak..

Ayu Safieza -
Alahaaii jgn sedih la..bukan retisss pun akak nih..xpa laa..nnt ada peluang akak share k..

Sunah Sakura said...

tak sampai johor ke... T__T

secangkir madu merah said...

assalamualaikum wbt, kak ummi saya terkejut dgn kehadiran kak ummi ke blog saya dan meninggalkan komen mengenai puding yg saya tempekkan di blog saya tanpa izin. dan gambar yg saya tempek juga saya editkan seolah2 saya yg buat.. saya dgn rendah diri menyusun jari sepuluh memohon kemaafan diatas kesilapan tidak memberi kredit atau mencatitkan nama kak ummi disitu wlupun saya tidak sebut pun puding itu saya yg buat.. silapnya saya tak letak nama kak ummi dan membuat edit pada gambar yg kak ummi susah payah ambil.. kesilapan saya yg terlepas pandang..
tapi N3 mengenai ucapan ramadhan tahun ini tu secara kebetulan gambarnya sama, saya harap jgn pula kak ummi kata itu pun saya nak tiru juga..
maafkan jika saya mengguris perasaan..
sekali lagi maaf juga saya pinta..

wassalam. kalau kak ummi tak benarkan saya akan delete N3 itu ya..

wan said...

lama btul sy x singgah sini ye kak..ingin ucapkan slamat menjalani ibadah puasa..dan selamat mencipta resepi baru waaa..

Ummi said...

Secangkir madu -
Wkmsalam Yatie...terima kasih berkunjung ke sini...Haha, akak pun xda nak marah pun pasal gambar Puding Milo tu kan...ada ke, xda kan Akak berkunjung ke blog Yatie bila ada yang info akak suruh jenguk situ... Akak cuma komen yg akak kenal jek gambar tu kan...akak xda suruh backlink pun rasanya kan... Hendaknya semua faham kerja yang dibuat, itu saja. Kami semua di sini dah maklum sangat dan lali dah dengan kes-kes mcm ni... Akak tinggal komen sebab nak bg sign yg akak telah datang tengok info yang diberi dan harap tuan punya faham sendiri jek lah... Ayat-ayat yg mengatakan puding itu sedap dan disyorkan pengunjung blog puan agar membuatnya setelah gambar dipaparkan sangat baik... Xpaaa, kita xyah gaduh-gaduh di bulan puasa nih dan bulan2 lain pun...Kami geng masak dah lali dan cuma nak menyedarkan saja bila komen di letak di situ... Akak xda maki hamun pun kan...bukan hal besar, cuma x mau ia berleluasa, itu saja ya dik..

Bab gambar Salam Ramadhan tu..akak xda komen pun dan x kata pun Yatie ambik gambar...itu semua pun kan hasil google...kebetulan sama, sebab tu akak xda komen pun kan...Harap Yatie x salah tanggap yg ni..

Semoga kita boleh saling tegur menegur dan mengeratkan silaturrahim sesama kita ya Yatie.

Diana @ Melley Mey said...

rugiii nyaaa... diana x dpt dgr pun... uwaaaa....

da said...

dari KLCC ke Puncak Jalil clear je line pahangfm..haritu ke Shah Alam pun ok..suka dengar Alam Misteri time dlm jem balik keje..hehe