Sunday, June 19, 2011

Dadih Strawberi (Ulang Tayang)



Assalamualaikum....amboiihhh akak arini kan...bz sakan, baru ni sempat nak upload entry.. Pagi tadi awal-awal pagi dah siapkan sarapan ringkas jek, pastu hb n abanglong pergi dulu ke rumah baru untuk meracun anak2 rumput yang sisa hari tuh... Pastu, lepas siap segala kerja rumah ni, akak dengan Najwa pulak menyusur ke sana. Ada janji dengan tukang untuk buat sikit renovation di bahagian depan rumah tu... Nak tukar sliding kepada pintu dan tingkap...lebih selesa.

Tunggu punya tunggu..pukul 11.30 pagi baru Tukang yang akak contact tu muncul...dia tengah bz projek lain. Pastu bincang dan ukur begitu begini....kata putus diambil. Janji pulak jam 3.00 petang tadi ke kedai tempah pintu n tingkap kayu segala...

Sebelum keluar pukul 3.00 tu akak balik rumah masak paling sempoi...goreng telor cili padi kasturi jek...hehehehe, pastu goreng ikan, goreng sayur...adeeehh penat gilooss....dah siap bayar deposit balik rumah....terbongkang...hahahhaha


Sementara tu meh laaa..akak jemput makan dadih strawberi ni dulu...ada lagi tuh...sedapnya balik dari urusan rumah tu akak tibaiii banyak sungguh dadih ni....nasib baik ingat lagi nak tinggal kat org lain...hehee...dahaga semacam rasa...teguk air pun mcm x nak hilang jek dahaga...
Resepi Dadih Strawberi ni dah pernah buat dah dulu...lama dah...resepi Mat Gebu...nak resepi boleh tengok Sini eh. Tapi kali ni xda stok strawberi segar nak buat hiasan, hehe..jadi kita main letak munger2 jek la...boleh makan gak tu..hehe

nyamaaannnn betuiiii...masuk tekak...

23 comments:

lina_pg said...

assalam kak ummi,kiut miut dadih stoberi dok pose m'goda dlm bks chumel2 tu..jatuh chenta sudah..

Jay said...

wow..lovely clicks..:)

Tasty Appetite

Kak Rosaliza said...

comel n cutenya dadih stroberi tu..nyaman masuk tekak

izahdaut said...

cantiknya posing... kak ummii.. kenduri rumah baru jgn lupa jemput.. hehhee

Sunah Sakura said...

cantiknyaaaaaaaa~ sedapnyaaaaaaaaaa~ sayangnyaaaaaaaaaaa nak makan~ :D

Nieza said...

wow sungguh cantik dadih akak tu..gambar pun cun..i like:)

Yat Maria said...

Kak Ummi

ishhh come tote tu acuan...kena plak ngan kaler pink..sgtlah santekk!!!

Nur Ede said...

Assalamualaikum ummi..
Cantik betoi dadih stoberi yang posing2 tu.. tetiba terasa teringin nak makan... sedap nyer..

AZLITA AZIZ said...

peeeeeewwwiiiiiitttttt....
kak Ummi cunnya... dadih cantik munga2... warnanya pun lembut aje... yg paling suka mangkuk dia tu ya allah cantiknyaaaaa.....
akak saje tau.... jeleskan ita la tuuuuuuu..... >^< tak ci tak ci... nak jugak... jap lagi ita sampai... hihi :)))

Mas said...

perhhh...cun melecup dadih tu...
cantik sangat....

Mat Gebu said...

Awwwwwww..tergoda ai..goyang-goyang!!..hahaha

Hafizah Mohamad said...

sedapnyer kak..ni kalau makan sejuk2 gerentiterangkat ni....fiza suka kalau dezet yang lembut2 ni...he he he...

zanamd said...

kak ummi guna acuan apa...cantikla...

noor said...

comel nyer sayang nak makan..cute sangat.

Gee® said...

yabedabedu...jom makan dadih strawberi umah kak ummi.... slrupppp nyamannya...jgn habiskan yer kak ummi saya datang nih....

Deliah's Deli said...

cantik banget ni kak!x blh tidur smlm lepas tgk dadih kak ummi ni..sampai mengigau! :))

Kak Am (Flora Heights) said...

tergoda dan menggoda sungguh dadih mu itu ummmi haiiiii...

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak ummi sayang...
a'aa ler kan akak... kalau nak pindah rumah baru nie mmg banyak kerja nak d siapkan... moga semuanya berjalan dengan lancar yer akak..
wah akak.. cantiknya dadih strawberi tu akak... sedaaaap dah pasti tu... kalau dkt nak jer mintak akak buatkan tau.. hehehe

eina said...

comeinye dadih akak...leh akak share x akak pkai acuan camne??teringin nak beli gak..hehee

♥LOVE2COOK♥ said...

I've fallen in love with your dadih kak!!! Guess this is the bestest picture from you. So gorgeous and inviting!!! ^___^

Rishie and Ashika said hello..check my blog ya! ;)

Juwita Jamaludin said...

kak ummi amat comel amat geram tambah bekas2nya tu sangat cantikk.. mana nak cari yang bentuk2 gitu ye.

Ummi said...

Lina_pg -
Wkmsalam...aah best wat buka pose ni kan...bekas cumiill senang ngap masuk molot..hehe

Jay -
Thanks for your compliments..hehe

Kak Rosaliza -
Mmg dadih fav kita2 sume kan..kan..

Izahdaut -
Hahahhaa..kenduri anak beranak je laa..x larat nak masak..sapa nak datang, datang jek, xyah tunggu kenduri nnt eh..

Sunah -
Hahhaha..tu diaaaa...smpai camtu..

Nieza -
Tq Nieza...dadih mmg best kan..x sedar jek makan lebih..hehe

Yat Maria -
Cantik eh..tq Yatt...comeii loteeii tu senang nak ngap..hehe

Nur Eda -
Wkmsalam, tu laaa..panas2 ni nak yg sejuk je masuk tekak kan..pi la buat cepat.. :)

Azlita -
Waaaaaa...phewwiittt kat Ita jgk..Alah gambar2 Ita sume lg cantik..akak ni jrg dpt posing kat luar rumah...dlm rumah kurang cun kan..hehe

Mas -
Terima kasih...lg cun dpt ngap dadih tu kan..hehe

Ummi said...

Mat Gebu -
Hahahhaha..kejiii...ko goyang Inul ke Mat, gelek 360 darjah eh..hehe

Hafizah -
Aah kan..mmg lembut..meluncur jek masuk tekak..hehe

Zanamd -
Akak guna mcm2 acuan la...nnt akak tunjuk acuan insyaAllah, plastik ada, silicon pun ada..hehe

Noor -
Hehee..comeii eh..tu kaaaa...tengok je laa. :)

Gee -
Hahahha..takut kang Gee sampai dah licin..

Deliah -
Hahhaa..Tu dia Del, xkan la sampai xleh tdo...kelakauu tau Del ni..

Kak Am -
Wahahah..senang jek nak buat, pi godek terus la Am..sedap sgt2..hehe

Diana -
wkmsalam Diana..muaahh! Hehe..mmg byk hal nak setel lg tuh..xpa slow2..bkn nak duduk lg pun.. Mmg sedap dadih CMG ni Diana..jom mendadih..hehe

Eina -
Thanks Eina, ok nnt akak share, insyaAllah, kalau akak lupa, tlg igtkan kat sini k..hehe

Love2Cook -
Hi Love...hahaha, I think yours are better....Mine is just so so je la Love..Btw, I've dropped lines for Rishie and Ashika...hehe

Juwita -
Hehee...suka ke...akak cari kat SSF dah lama dulu..now akak pergi mcm dah xda pun bekas2 tu kat Ktn..sapa nak cari, cuba pi area KL ke..kot ada..