Friday, June 10, 2011

A Billion Thanks To My 3000 Followers And Readers..Di Sini Bukan Noktah Kah..


Assalamualaikum......Pertamanya akak ingin mengucapkan syukur dan ribuan terima kasih yang tidak terhingga kepada 3000 pengikut yang tertera di atas dan juga pembaca dan pengunjung di luar sana yang x putus-putus memberi sokongan dan semangat kepada tuan punya Home Sweet Home untuk terus menghidupkan dapur alam maya ini..... Semakin akak terdetik untuk mengundurkan diri lantaran kesibukan, semakin kencang pula kata-kata semangat dan sokongan moral diberikan kepada blog ini... Apalah yang dapat akak katakan..... Terpaksa berfikir berkali-kali jugak kerana masih sayangkan blog ini dan banyak sejarah dan kenangan manis yang telah akak kongsikan dengan kalian.... Seperti tidak dapat hendak berpatah balik rasanya....seperti ada aura di depan sana yang memanggil-manggil untuk akak tidak menyisihkan dunia alam maya ini dari kehidupan akak, walaupun masa sangat terbatas....

Terima kasih juga kepada suami dan anak-anak akak yang begitu memahami situasi dan memberikan kerjasama agar sedikit masa dapat juga diluangkan untuk menghidupkan blog ini dari terbiar sunyi..... Apapun, akak sedang memikirkan sesuatu yang akak tak rela nak tinggalkan atau lepaskan begitu sahaja....moga ada jalan....

Oleh itu, kepada anda semua yang sudi meluangkan masa untuk singgah di sini dan menulis sedikit coretan untuk entry2 akak, akak amat hargai dan mohon maaf kerana kadangkala tidak sempat akak balas....Semoga silaturrahim kita akan terpahat sebagai kenangan manis dan tidak diputuskan atau direnggangkan begitu sahaja. Mana yang tercuit rasa atau tidak sempat akak kunjungi, bkn maknanya terlupa dan disengajakan...maafkan akak,.... Tapi akak akan cuba membalas kunjungan ke blog kalian....itu lebih baik kan.. Dan ingat, kita di sini bukan untuk mencari musuh dan sengketa....Semoga kita semua belajar sesuatu dari diri kita masing-masing dan saling bertukar-tukar fikiran dan berkongsi apa sahaja yang membawa kebaikan..insyaAllah hubungan dipelihara Allah swt.

Akhir kata, jika sudi bawalah pulang sejambak bunga di atas tanda ikhlas dari Home Sweet Home ke teratak anda semua yang disayangi....itupun jika anda sudi... Terima kasih sekali lagi...

32 comments:

Citarasa Rinduan said...

yahooooooo
kak ummi bagi bunga..
thanks yer kak.


sama2.. ayu sering pinjam resepi tau. hahha.. dan memahami if kak tak singgah dan balas komen..
kita sama2 sibuk kan....

Sis-Lin said...

oooo munga ni bagi kita kaaaa???? macehhhhh yeee....

Kak ummi..jgn plk nk tutup FB..kang kita nangisss kat bahu CMG tu kangggg....huhuhuhuhu

Juwita Jamaludin said...

salam kak ummi ita bawa balik buna tempek kat bog ita... terima kasih

♥LOVE2COOK♥ said...

Congratz dear!!! Keep rocking the bloggywood!!! ;)

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak..
terima kasih bunganya tu.. cantik sgt.. diana dah ambik dah.. ;)

diana harap sgt akak akan terus berblog yer akak... teruskan ler akak...

missbby said...

salam, janganlah tinggalkan blog ni, saya selalu jadikan blog umi sebagai rujukan saya untuk memasak...love this blog very much!

Ummiakid @ lily said...

Tahniah kak dan byk follower...teruskan berblog ye kak...penyumbang rujukan terbaek utk orang seperti saya...

Nieza said...

wahh tahniah Kak Ummi & Home sweet Home...dah 3001 followers dah tu...syukur alhamdulillah dan tahniah kerana dapat bertahan sehingga hari ini dan diharap ke hari-hari yang seterusnya nanti InsyaAllah..:)

saya dtng nk angkut bawa blk bunga tu yer...cantik tq kak Ummi...mmhuahhhx2..:)

Yatie said...

Assalamualaikum K.Ummi,
Tahniah kak..ramai tu follower akak....Yatie mmng peminat setia blog akak...sumber inspirasiku....moga akak terus berblog dan berkongsi ilmu masakan yg sedap2...terima kasih atas perkongsian ilmu dan pengalaman selama ini....

noorsafone said...

salam Ummi...tahniah...mempunyai follower yg sebegitu ramai...diharapkan ummi tak jemu2 berkongsi cerita suka duka...resepi yg sgt menarik diblog ini...semoga Home Sweet Home akan terus sukses...terimakasih atas ilmu yg dikongsikan...

NaeBlog said...

semoga k.ummi dianugerahkan kelapangan dariNYA...

Mat Gebu said...

Tahniahhhhhhhhhhhhh..kak ummi, moga Allah menjalas jasa2 baik akak kelak..aminnn...

Mylady said...

Tahniah kak Ummi..teruskan berkongsi bakat dan kreativiti akak di dunia bloggers...saya pasti akak pasti boleh melangkah lebih maju ke depan..:-)

Nur-nba said...

Tahniah buat Kak Ummi.. Semoga terus maju dan andai ada kesempatan janganlah lupa untuk berkongsi resepi2 dan cerita dengan kami..

izahdaut said...

kak ummi tahniahhhhhhhhhhhhhhh..
smoga ada jln keluar bagi setiap masalah n kekusutan kak ummiii..
semoga kk ummi sentiasa suksess n HSH terus sweettt forever.. takmo sour sour gitu.. hihi

anymz said...

P.Ramlee kata,musuh jgn di cari rezeki jgn di tolak..
tahniah ummi..semoga terus berkarya ya..

oppss..patah balik angkut bunga sekali..hehe

Gee® said...

Tahniah..!! HSH memang jadi sumber inspirasi akak bila nak ke dapor...resepi sedap2 dan menarik...

CT Delima said...

As'salam kak Ummi

TAHNIAH kak ummi. Alhamdulillah kekalkan lah Blog HSH ni kak sampai kepenghujungnya. Mudah2an Blog ni akan menjadi sumber inspirasi untuk anak2 kita pulak satu hari nanti... InsyaAllah

munge yang cantik, segar mata memandang maceh kak. ct angkut bawak balik tayang kat Blog yang lagi satu lah ya... hihihihi

AZLITA AZIZ said...

Tahniah Kak Ummi...
Kak Ummi jangan lah tarik diri dari dunia blog masakan ni.. idea dan tunjuk ajar2 dari akak amat kami harapakan lebih2 lagi bloger yg baru2 nak belar masak cam ita ni..
jasa mu dikenang kak Ummi.. akak ita pahat dalam ingatan tak kan dilupakan.. dan halal kan semua resepi yg kak ummi pamerkan bila ita mencuba satu persatu ye...

lina said...

salam kak ummi - Tahniah...

inahar ali said...

tahniah ye ummi cayaang..moga makin melotups dapur ummi yg mmg dh sedia meletup nih..hehe!!

Kak Rose said...

Salam Ummi dan tahniah... dari dulu sampai kini HSH adalah tempat sekodeng resepi...muga terus maju n no turning back ok?

macih kasi bouquet yg cantik tu... kak rose amik n gantung kat rumah ya..

Mak Qis said...

tahniah kak ummi...teruskan berblogging..jgn benti tauu

Aziela said...

Akak....saya terima bunga ini dengan lafaz terima kasih kembali sebab sudi meluangkan masa bersama kami walaupun di alam maya. Namun ilmu dan kisah yang akak kongsikan ini adalah medium dalam merapatkan jarak hubungan kita semua. Semoga terus berganda2 maju jaya.... Amiinn

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tahniah kak ummi... janji ye jangan tutup blog.. hehee...

Cahaya Qaseh said...

wah, kak umi bg bunga... ur almost wlcm, thanks gak 4 bunga... tahniah, da ramai follower akak... ;))

Nurul said...

Salam, K Ummi... tahniah yer, dah ramai follower blog akak ni, salah satunya nurul yg baru nak belajar ni... Time kasih atas ilmu yang K Ummi sharekan tuk semua... Moga Home Sweet Home akak akan terus sukses... Aminnnn... :)

ainhany said...

salam kak ,

terima kasih berkongsi resepi, melihat saja dah meresap citarasa resepi di rasa..

Ohh temekash bunga2 cinta ini. Kan mngharum di taman ain nnti.

Zana~Sweet Rose said...

salam kak ummi... zana dtg nak amik jambangan bunya tu.. dan tahniah ya kak, dah 3000 follower akak. Akak mmg the best..muah2!!tq

Kak Sam said...

Assalamualaikum....
Tahniah kak. Berbaloikan kak. Tak sia2 usaha dan penat lelah akak selama ini kerana ramai yang menghargainya. Saya harap akak terus berkongsi ilmu di alam maya ini. Saya jeles dengan akak sebab sebagai wanita berkerjaya akak masih mampu melakukan ini semua. Saya memang dah tak terdaya dah rasanya. Semoga akak dan keluarga sentiasa berada di bawah perlindungan Nya.
p/s: teringin sangat nak ke kuantan untuk bersua dengan 2 insan yang amat saya kagumi. Siapakah mereka? tunggguuuu

Amie said...

assalamualaikum,
amie bangga sgt ada kak srikandi masakan dunia maya... minta halal ilmu2 yg telah diambil, dan mmg sudi sgt ambil bunga tu... tq

hana said...

akakkkk tahniahhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! jgn ngada2 nak pencen kak! peminat dah bejuta2 tuhhhh... walau apa pon kak.ummi mmg bestttt!!!!