Monday, June 6, 2011

Roti Jala Kuah Serawa Durian

Assalamualaikum....harap semuanya sihat2 dan berselera dah makan....mana yg demam tu harapnya dah kebah la eh...terutamanya Nor@SG tu haa...dah baik ke blm Nor? Hehe...ni entry cepat2 aje nih...kat ofis bz sesangat...xdan nak jeling blog pun sbb duk setelkan kad undangan perkahwinan anak bos...huhu...So ni balik rumah lunch hour, posting kejap. Resepi biasa2 jek, dah licin pun....Roti Jala ni banyak versi gak dah yang akak try...sila2 la scroll kalau nak resepi eh...xdan nak link lagi....layan gambor aje ok... Ni akak masak lepas bangun dari tdo petang terbongkang lepas menebas hari sabtu kelmarin...hehe..perut lapor...so kuah serawa tu akak buat dah banyak hari, simpan dlm peti ais...panaskan balik....dan tebar roti jala...hehe...Layaaannn..

Sori gambar kurang memuaskan sebab Canon kita abglong bawak pi outing, adeeehhh...tinggal Nikon cik abg, kita x reti sangat nak adjust....gasssaaaakkk...hehehee...



jemput tengoookkk....hehee...nak pelawa dah licin..

11 comments:

Sunah Mohammad said...

durian eks.. err..

Kjee said...

ummi..pose2 ni sabor je lah. hehehe

nOOrsha said...

huhuhuh..sedapnye kak ummiiiii.... waawawawa..nak skettt...

Sari Yusa Ibrahim said...

serawa duit guna gula merah ke kak ummi, sekali pandang dan macam ayam masak kari, hehehe

LOVELY KITCHEN said...

adeiiii doyan....windu giler nih...lmbt lg la nk rasa mkn doyan...huhuuu

HomeKreation said...

Salam Ummi cayang. Along baru balik ke Semenanjung tapi bayang duyan pun tak nampak....huuuuuu. Kat swk ni bau pun takda....

ijayuji said...

KAk Ummiiiii!!!! caaakkkkk! hihihi.... kita semalam beli durian angan2 nak buat serawa asyik tak sempat jerrr dah kena makan dgn kita sumenyer :D maklomlah jrg jumpa derian lembik2 sekali jumpa mmg sekali hadap lerrr :D

Photoplay.Record.Leisure.Life said...

Salam kak... Wah best nye ini my favorite.. saya nak resepi boleh??.... :)
oh fyi, I add ur link to my blog that i just started. :)

CT Delima said...

As'salam Kak Ummi

tayang durian jer ker, bila pulak nak anto sepinggan kat ct...hihihi. Belum merasa lagi buah durian sejak dah musim durian ni..hehehe

Sis-Lin said...

kita bru makan 2 hari lepas serawa durian..tp mkn dengan roti jek..hehehehhe
Serawa owang perak lain..colornya kuning pekat..agak2 nya kan, mika letak apa ek???

Liana said...

salam akak,

mana link resipi buat kuah serawa durian? ana suka sgt mkn roti jala ngan kuah durian. hehe.

terima kasih.. ^^