Sunday, June 26, 2011

Kita Makan Lauk Lebih Kenduri Je Hari Ni..Hehe

Assalamualaikum.....Adeeeii malas betul taauu nak update...x tau la nape, mata ni kan asal baring jek kat depan tu...terus layu...kepala pun macam bingai jek...Keletihan jugak bertugas di Majlis Perkahwinaan Anak Ketua Jabatan akak ditambah banyak makan daging jugak kot..hehee... Alhamdulillah segala berjalan lancar dan bos pun nampaknya gembira, pastu siap suruh petugas-petugas bungkus lauk pauk jugak. Lauk pauk untuk 2 keluarga besan bawak balik pun beres. Urusan goodies yang dipertanggungjawabkan pun berjalan lancar bersama semua adik-adik staff yang cukup memberi kerjasama kepada majlis kenduri anak Dato' ni...Beliau nampak cukup berpuashati.

So dari dinner semalam akak and family makan lauk lebih kenduri ni je laaa...Tuang dalam caserol dan panaskan aje dalam microwave....berlebih sampai ke tengahari ni, panaskan lagi ...akak just masak nasi putih je tengahari ni. Nasi minyaknya dah habis malam tadi (lupa nak snap gambar). So you all layan je laa eh...amik gambar lauk-pauk ni pun guna camera cik abg yang akak mmg x reti nak handle laa, jenuh kena edit sana sini...camera akak abglong bawak pi KL lak...adeeeiii...Layan je la eh..

Gambar majlis xda sangat akak ambik, x sempat la..sebab bertugas, tp gambar persiapan dlm dewan sebelum bermulanya acara, sempat akak ambik guna henfon cap ayam akak. InsyaAllah kalau rajin dan gambar elok, akak tayang la eh...




Alhamdulillaaaaahhh...x payah masak dari malam tadi sampai ke hari ni seharian. Akak dan anak2 dara pun apa lagi, pi shopping kain pasang kami, kain baju melayu Aiman, pastu anak2 dara nak pulak baju pasang ready made punyer....kebetulan diaorg try dan berkenan, size ngam dan sambar lee...adeeehh kopaaaakk cash lebih sebelah tangan petang tadi....sabau je laaa..hehee. Tapi suka hati sebab x perlu nak keluar cari dah bulan puasa, selalu camtu laa..senang kan..

16 comments:

rafaliah said...

assalam...mak aih..sedap giller gambor2 makanan kat sini..jom singgah blog saya utk dptkan updates n info ttg vitamin2 shakle..:-)..exchg link yea..tq..

inahar ali said...

waduh ummi..lauk kenduri pung dh lama kita x merasa..tgk gambo nih..drooling terus..huhuu!!

Puan Ros @ Tadika Sinaran Intelek said...

Umi sedapnya nampak lauk kenduri.Dah lama saya tak pergi kenduri kendara!

Hafizah Mohamad said...

sedapnyer kak ummi...fiza suka lauk yg atas sekali....opor daging dgn acar timun....2 ni pun dah cukup...he he he...

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. rajin2, jemput singgah ke blog hamba kalau nak baca pengalaman hamba mengembara ke 46 buah negara.. :)

Nieza said...

lauk kenduri yg menyelerakan...sedapnya...lama dh tak mkn kenduri ni..:)

sukasuki said...

banyak nyer...=)

ijayuji said...

Salam kak ummi cayanggggg!!!!!!! salam winduuuuuuuuuuu :D aaaarrrghhhhhh akak sgt kejam tyg menu kenduri kawin! kita dah 4 tahun tak merasa makanan kenduri kawen tauuuu! uuuuwaaaaaa...... nanti ank akak kawen jgn lupa jemput kita ya :D

Mas said...

wahhhhh..bestnya ada lauk kenduri....
jeless kita tau...he..he..

eina said...

eina memang suka klau ade lauk lebih kenduri..x yah susah2 masak..hahaha

tun_telani said...

ish ish.. kesian kak ika dh 4tahun x gi kenduri.. tun tahun ni pun xde lagi gi kenduri kawen.. windu pulak rasa nk mkn lauk kenduri..

Lovely Kitchen said...

terliur meleleh-leleh nih...2 thn dah x rase gulai kawah...huhuuuu

Jay said...

this looks so lovely n awesome ..Yummy, I can eat more of it..:P
Thanks for your inspiring feedback dear..:)
Tasty Appetite

ady said...

as-salam ummi


nampak sedap lauk kenduri tu ummi..ady pun suka lauk2 macam tu..

btw terrima kasih kak ummi sudi melawat blog ady

Juwita Jamaludin said...

salam kak.. sedapnya la lauk kenduri.. lama tak gi kenduri kahwin ni.. tumpang makan kat sini je leh tak..:)

Ummi said...

UNTUK SEMUA,
TERIMA KASIH ATAS KESUDIAN MASUK DAPUR AKAK N SUDI KOMEN DI SINI..AKAK DAH BACA SEMUA DAN MOHON MAAF X BERKESEMPATAN NAK BALAS KOMEN SATU PERSATU...MAAF AKAK YEA...ADEEH BZ JEEE...

TO ALL,
THANKS FOR DROPPING BY AND ALL YOUR COMMENTS HERE. I'VE READ AND NOTED WITH THANKS..REALLY APPRECIATE IT!! ^_^ BZ LIKE HELL...!