
Bahan:-
- 6 cawan air (1 cawan = 250 ml)
- 200 gm gula pasir
- 3 gm serbuk jelly konyaku
- 100 gm susu cair
- 100 gm coffeemate
- 3/4 - 1 camca teh strawberry emulco
- Satukan semua bahan-bahan kecuali strawberry emulco dalam periuk, kacau dengan whisk hingga benar-benar sebati.
- Jerang atas api sederhana sambil dikacau hingga adunan mendidih.
- Matikan api dan tapis adunan ke dalam jug. Tambah strawberry emulco dan kacau rata.
- Tuangkan ke dalam bekas2 kecil atau yang bersesuaian. Sejukkan.

4 comments:
mengancam btol dadih ni..cuaca panas terik ni mmg sesuai sejuk tekak!..mmg sesuai makan dadih ni..
tgh cuaca yg pns menyengat ni, mmg sesuai beno lah mkn dadih.
Cantiknya dadih Ummi...
Cikmanggis -
Tu la pasal, dah la sedap sejuk ke tekak..nak buat pun senang..nnt akak nk wat perasa lain lak, hehe
Ain -
Memang pun, musim panas ni kena buat makanan yang sejuk2 tekak selalu sikit kan..
Mamafami -
Mama, cantik eh? hehee..tp x cantik pun xpa..memang sedap sgt2 ni..
Post a Comment