Wednesday, April 1, 2009

My 21st Wedding Anniversary

Alhamdulillah 1 April datang lagi dan kami masih bersama...bermakna tahun ni merupakan ulangtahun perkahwinan Ummi and hubby yang ke 21 dah...Rasa bersyukur sangat kerana kebahagiaan rasanya semakin memuncak di dalam tempoh yang sudah cukup matang rasanya..segala suka duka dan pelbagai ujian dihadapi bersama dengan sabar. Kasih sayang yang ditunjukkan sudah dapat diselami dan diharap kasih ini biarlah hingga ke hujung nyawa...Terima kasih banyak atas kesabaran abang dengan karenah Ummi dan sifat kasih sayang dan pertolongan yang sentiasa abang hulurkan tanpa jemu-jemu..Tiada apa yang dipinta, hanya memanjatkan doa dan memohon kepada Allah swt. agar kasih sayang ini berpanjangan dan semakin mendalam di samping anak-anak tersayang..amiinnn...
Choopppp...!! Chewaaah, macam bersajak segala pulak..memang x pandai langsung laahaaiiiii...Cukuplah tu eh..emosional betuiii...Seperti x pandainya Ummi membuat deco atas carrot cake nih malam tadi..Jangan gelak eh!...Tau tak, balik kerja petang smlm Ummi masak lauk then lepas maghrib terus bancuh aising. Pastu dekat 2 jam duk menghadap kek ni tau...kalau orang lain mesti cantik giler deko..kesabaran benar2 teruji...ni lah yang buat rasa nak masuk kelas deco la ni jugak!!! Keras tangan betuiiii... hubby hanya senyum je, macam x percaya..tapi ini jelah yang terdaya...rasa seronok pun ada, main tibai dan hentam keromo saja, dah lama pun x try mendeko, tapi malam tadi kuat semangat betul..sorang2 je Ummi buat...biarpun x cantik di mata anda..tapi ianya melambangkan kesabaran dan keikhlasan Ummi semasa membuat dan mendeko kek nih...So anda saksikan sajalah yaaa....hehe..nanti kemudian kita tengok isinya dan resepi sekali..

32 comments:

Jun said...

ummi...selamat ulangtahun yer..muga bahagia n berkekalan hingga keakhir hayat....kek tu ok la...yg penting rasa...n usaha tu...sure abg Nu lagi syg ni..hehe..mmuahhhhhhh!

CikMin said...

kak ummi...selamat ulangtahun perkahwinan yg ke 21 ye..semoga dimurahkan rezeki dipanjangkan umo..dah bahagia berkekalan hingga ke akhir hayat...

p/s ari ni ulangtahun blog cikmin yg pertama...

Datin El said...

ummi happy anniversary ya..semuga rumahtangga ummi sentiasa diberkati Allah hendaknya, kita nye anniversary 4 april..dekat2 ek.

Nur Syazwani Mustafa said...

salam...cunnn gilaaa la kek tu ummi...wani suka...wani ni baru je 4low blog ummi ni...mmg best sgt view blog ni...byk info yg wani suka...truskan berblogging ye ummi...n kek tu mmg cantikkkk la sgtttt....

zaliana said...

wah!cantik la kek kak umi...selamat menyambut ulangtahun perkahwinan..semoga sentiasa dlm rahmat dan kasih sayang ALLAH!
kalau kak umi nak tau..1st april besday za tau! tak sempat nak buat kek smlm..sbb gi jalan2..balik mlm dah tak larat dah...nanti ingat nak gak baking sikit2 hehe

ummi_linde said...

Saya puji kek akak, dan saya berikan 10 x lebih pujian atas usaha daya akak , khas utk abang .

Moga berbahagia selalu ...

zaitgha said...

Selamat Ulangtahun yg ke 21, pray that you have many2 more...

as for the cake i kalau bole wont even color the cream cheese topping unless org mintak tulis something he he he....bcoz topping cream cheese nih kan sedap so tak suka campur anything else....but cake deco tuh cantik....

anawahid said...

salam kak ummi... hapi anni... semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa... aminnnnn..

Rafizah Nordin said...

cantik dah tu k ummi...biar tak cantik di mate org tp kredit utk keikhlasan dan kesungguhan akak menyediakan dr air tangan sendiri...

selamat ulang tahun...semoga kekal hingga hembusan nafas terakhir... :D

VG said...

Happy anniversary Kak Ummi and huuby. Your cake looks perrrfect!

@zura said...

Hepi Anniversary wat kak ummi dan asben.. doaku moga hubungan kalian berkekalan hingga akhit hayat... aminnnn..

Pstt.. cantik pe kek tu... cantik x penting.. yg penting cedapppp.. nyum nyum..

MamaFaMi said...

HAPPY ANNIVERSARY UMMI...
Moga berbahagia bersama selamanya..
Amin...

Suzi said...

happy anniversary ummi
moga kekal bahagia....
akak ni, apa pulak tak cantik...ok apa deco kek tu...

Erny Sabrina MN said...

selamat ulangtahun...semoga lebih bahagia...dan sentisa ceria....

kek tuh kira dah cantik....yang penting ikhlas

CT Delima said...

selamat ulang tahun perkahwinan buat k.ummi dan hubby ya..moga berkekalan hingga keakhir hayat. Doa dari ct juga moga k.ummi bertambah2 cantik ya aminnn

Aishah@Ariffin@Aqil said...

salam ummi...
Selamat Ulang Tahun Perkahwinan...moga ummi sekeluarga berbahagia buat selama2nya...dan sentiasa didalam lindungan kerahmatan Illahi selalu,amin...

kek tu dah cantik dah...simple...

jue said...

selamat ulang tahun perkahwinan ek. Moga bertambah bahagia sekeluarga,kasihsayang makin kukuh dan kekal hingga akhir hayat. amin!

Azita said...

Happy 21st Anniversary...!!!! Moga bahagia hingga ke akhir hayat...

ida_maya said...

HAPPY ANNIVERSARY KAK UMMI......LAWA DECO KEK TU. IDA SUKA. IDA SUKA MELAYARAI BLOG AKAK NIE...BEST.........

emil @ mamamia said...

salam...happy anniversary kak ummi..moga sejahtera...selamat..berkekalan selamanya..amin...umur wedding dh 21 thn...cake pun cun...rasa telah la..untung2...ish ish..jeles

::ADleez:: said...

happy aniversarries utk kak ummi n hb...semoga jodoh berkekalan...murah rezeki..panjang umur...amin..

ummi said...

SALAM SAYANG SEMUA..
(JUN, CIKMIN, DATIN EL, NURSYAZWANI, ZA, UMMI_LINDE, ZAITGHA, ANA, FIZA, VG, ZURA, MAMAFAMI, SUZI, ERNI, CT, AISHAH, JUE, AZITA, IDA_MAYA, EMIL & ADLEEZ)

TERIMA KASIH YANG TIDAK TERHINGGA ATAS UCAPAN DAN DOA KALIAN SEMUA UNTUK AKAK DAN HB SERTA FAMILY DAN TERIMA KASIH JUA KERANA SUDI DAN TAK JEMU-JEMU MENJENGAH DAPUR AKAK NI..MOGA IANYA MENDAPAT LIMPAH DAN RAHMAT UNTUK KALIAN SEMUA, SEMOGA BERBAHGIA JUA..

JUA KEPADA YANG MENGIRIMKAN UCAPAN SMS KEPADA AKAK JUA...THANKS A LOT!!

Hunny MJ @ PinkyRetro said...

hello kak ummi...
salam perkenalan...
:)
happy 21st anniversary utk kak ummi & hubby...
semoga sentiasa kekal bahagia , dipanjangkn umur & dimurahkan rezeki selalu...
thanx sbb kongsi byk resepi kt sini...
hehehe...
:)

lemongrass said...

Kak Ummi,
happy anniversary.Semoga ikatan ni berkekalan hingga ke akhir hayat dan dirahmati dan dimurahkan rezeki oleh Allah....

HomeKreation said...

Selamat Hari Ulangtahun kak Ummi. Semoga berbahagia selalu & selama nya. Cantik lah kek tu, walau pun simple tp kemas & yg terpenting di buat dgn penuh kasih-sayang. Tentu hubby Ummi terharu atas usaha isteri yg tersayang. Tahniah dari Along & semoga Ummi & keluarga mendapat keberkatan dari Allah Taala utk segala nya.
AlongRoz

TRISYA ALEESA JAMIL said...

Selamat Ulang tahun Kak Ummi...

makcikkantin said...

hepi 21st aniversari ummi, sorry lambat sikit. makin berasap nampaknya dapur ummi

ummi said...

Hunny MJ - Salam kenal jgk dari akak..thanks sudi wish and singgah sini eh..moga Hunny jg berbahgia..

LG - Thanks LG atas ucapan tu..moga kebahgiaan juga menerjah LG and family...muaahhh!

AlongRoz - Terima kasiih byk2..ya la itu saja yang termampu ummi deco untuk kek tu..dan pastinya ia dibuat dengan penuh keikhlasan dan tanda kasih Ummi untuk hb..takkan tergambar segalanya..harap-harap juga doa Along untuk akak tu dimakbulkan, amiinn...thanks ya Along!

Aleesa - Thanks yaa!! Muaahh..

Makcikkantin - Thanks for your wish..masak biasa2 je tu..sekadar mengisi perut.. :D

ilahjy said...

usia perkahwinan ummi.. 21thn sama dgn saya (ilahjy...)baru hari ni saya dok kopi n pasta resepi dr puan..terjumpa lak bahagian kek ni...
semakin hari semakin meninggkat usia tak terasa anak2 dah membesar kan..dah 20thn dah sisulung...salam perkenalan..sulung ada di gambang..UMP thn 2...semua perempuan anak2ku..
salam perkenalan..

Musliyana said...

Ummi..wpun terlambat 6 hari...saya nak wish juga...heppi anniversary...Saya punya baru lepas je Ummi..nulan 3 lepas...tp baru 6 thn..ummi dah 21 thn...masih bnyk yg saya perlu belajar ni...

Anyway ummi...semoga berbahgia hingga ke akhir hayat dunia akhirat..Amin

hana said...

macamana la leh ketinggalan n3 kek cantik tuh!! cis! hihihihihi....

tahniah buat kak.ummi dan abang Nu mudah2an terus manja2an hingga ke akhir hayat..... ameeeennnnnnnnnn

Ummi said...

Hanaaaaaaaaaaaaa...wahahhaha..ko ketinggalan berapa tahun dah entry ni..huk alaahhh...wat akak sedih..hehehhe... Apapun time kasih laaa...nnt jgn ketinggalan bg ucapan taaauuu..wahahhaha...muaaahhh!