Monday, April 27, 2009

Oreo Cheesecake Untuk Orang Mengidam..hahaa

Hah, ni Oreo Cheesecake yang selalu Ummi buat tu laa..ada permintaan dari cousin Ummi, Tengku Syafinaz Izyani yang baru kahwin pertengahan tahun lepas, dah mengidam dah dia...Dah lama jugak dia sebut tu..nak yang Ummi buat jugak, sebab dia terliur tengok kat blog ni laaa...alahaiiii...kang sampai bersalin x dapat kang..meleleh air liur baby pulak. Takut gak terlupa, nnt sedar2 dah bersalin, naya...Ummi pun buatlah ciskek ni hari Jumaat baru ni sebelum buat kuih bakar tuh! Sebelum meneruskan perjalanan ke Jerantut petang tu, Ummi singgah la di rumah dia kat area rumah parents Ummi jugak laaa di Temerloh...sampai ke pintu ku hantar tau...terkejut dia Ummi telefon dah masuk area taman rumah dia..yang ni just bagi je laaa...harap2 kena dengan tekak dia yang tengah loya2 tu haa..hehe..Tapi dia xnak letak sebarang topping ke, jem ke, semata-mata nak rasa oreo on its own!! K lah Finaz..harap2 suka yaa..
Janganlah ada sapa2 lagi yang mengidam dengan air tangan akak ni eh..mau terpukang akak dibuatnya..hehee...
as requested, no topping!!

7 comments:

Lidia Sianturi said...

looks so yummy...boleh aku copy?

ain said...

kak ummi...klu saya ngidam nanti2, boleh tak saya mintak terbangkan cheese oreo ni ke JB..??hihi

Fariena said...

hi salam kenal...
share la resepi..minat gak cheese cake nie

kamalina a.k.a aimi said...

wah..teringinnya nak baut ciskek sendiri..tapi asyik tak jadi je..tu yg rasa give-up nak buat..

::ADleez:: said...

kalau orang saudi ni mengidam nak makan masakan ummi camno tuuu??? leh terbang mai cni dok?

ummi said...

Lidia - Yeap..this one is so ez and yummy...silakan copy Lidia..thanks!

Ain - Kalau nak suh terbangkan ciskek ni..ko kena tunjuk perut dulu sbg proof..hehe

Fariena - Salam kenal, kalau nak resepi sila klik kat tulisan merah Oreo Cheesecake tu ya..ada previous entry dah..

Aimi - Ha, x jadi?? Wah Aimi wat deco kek punya susah leh jd cantik, yg ni senang sangat2..try dulu Aimi..mst jadinya..bg feedback nnt eh..

Adleez - Ya ampunn..jauhnya nak kena antar sana..mau hancuuss ciskek tu tiba sana, x nampak rupa nnt..haha

atie @ ejay said...

kak,nape kena bkar dlm loyang yg berisi air?