Friday, April 10, 2009

Cuci Mata - Makan Kenduri Di KL

Ni saja lah nak tayang gambar makan kenduri kat area flat Sentul, KL baru-baru ni...kenduri adik lelaki kepada BIL Ummi yang duk di Gombak tu..Namanya Hairul Effendi. Memandangkan kedua ibubapa diaorang ni sudah tiada, maka kami adik beradik pun sepakat lah nak meramaikan rombongan pihak lelaki..Emak dan abah Ummi pun turut turun ke Gombak ni untuk meraikan anak arwah besannya ni...ya laa..kesian pulak kan..xkan diaorng adik beradik je...dah la x ramai, kaum keluarga BIL Ummi ni pun dah la tak ramai, yang masih ada pun dah uzur dan tak dapat meraikan pernikahan Effendi dan pasangannya Saliza Ixora ni..Majlis diadakan di area flat Sentul tu..Ok meh la cuci-cuci mata je eh..
Rombongan baru sampai di kawasan flat ni...ramainya penghuni area ni..first time Ummi masuk area flat camni...hehe
Hehe..ada tugasan tau...tengoklah beratnya pahar sirih junjung tu..acah je..xda laahh..!

Sebahagian hantaran kedua-dua belah pihak

Persandingan 2 pasang pengantin di dewan tingkat bawah flat...pengantin perempuan (Saliza dengan Effendi) dan majlis menyambut menantu adik lelaki kepada Saliza tu..

My Abah bergambar kenangan..Effendi ni masa kecik2 dulu selalu ikut arwah ayahnya ke kampung Ummi..
Acara lepaking...hehe..tunggu acara bertukar hantaran pulak laa..pengantin tengah bersanding kat dalam tu..Panasss uiii..

Me and my Abah...sakan borak...

Hehe..sempat lagi tuh..muka dah berminyak sakan dah..me, mum and my adik Ja yang baru jugak jadi pengantin baru-baru ni..hehe..kiranya not-so-called pengantin laa..

My BIL, Annuar and his wife (Saniah - my adik laa) tumpang
bergambar kenangan..
Okayy..tu je le yaaa...nanti-nanti masuk resepi pulak laa..hehe

1 comment:

ima said...

salam ummi,
patutlah dapur tak berasap...rupanya gi kenduri...bestnya makan nasi minyak sentul...hehehe