Monday, January 31, 2011

MamaFaMi Dah Dipikat Jelita

Salam semua....dah beli majalah Jelita keluaran Februari 2011 tak? Keluaran kali ini amat teristimewa kerana mengandungi resepi-resepi blogger kesayangan ramai yang terkenal dengan keseniannya menghasilkan pelbagai roti dan muffin yang jugak kegemaran family beliau...dialah MamaFaMi yang sangat-sangat akak kenali, akak sayangi dan akak minati...sikapnya yang memang pemalu dan begitu low profile, tp kalau jumpa dengan dia mmg happening, hilang semua sakit pening...cuma takut dia pulak yang pening....hehe...

Tahniah Ma...Ummi tumpang bangga dengan Mama, semoga semakin rajin menghasilkan karya tepung mu jadi roti pintal dan pusing yang menarik...hehehee, ala-ala cross stitch pun ada tau..betul tak Ma...Tahniah, tahniah Mama cayang!!! Entry ini adalah sebagai tanda gembira dan sokongan Ummi untuk sapa juga geng masak2 yang telah meletakkan satu anjakan baru di dalam dunia cyber ini di mata editor2 majalah, buku resepi dan sebagainya...Siapa yang belum dapatkan majalah ni, pi cari cepat...tatak rugi punya...!

Hidangan cookies yang mengikat jiwa...Mama ikat perut cik abang dia la ni...kan, mmg nmpak sungguh sedap cookies ni...nnt anak2 nak balik U semula nak buat la kalau sempat...


Tengok roti Mama, berkilat berkemayo haaa...terliur kan..

9 comments:

Citarasa Rinduan said...

syukur...syukur

tumpang gembira ayu mengenali mamafami dan blogger masakan..

kak ummi..ehem!!!!!!!!!!!! lalalalla

tahniah

kakchik@ella said...

Ya Rabbi .. admire la org2 yg pandai masak memasak camni. hihi ..

:: capieQah :: said...

terliur tgOk resepi2 nie. hehe!

Mat Gebu said...

Tahniah mamafami....bulan depab mek lebit pulak...erkk...heheh, tak sabar juga ni,huhu...nak siap awal2 lahh ayat power tuk N3 mek lebit.

@ kak chik - alahh kak chik dah biasa benda2 ni semu..kann, pstt sapa kata kak chik tak pandai masak....

hana said...

tahniah wat mama! lepas nih giliran my sifuuuuuuuuuuuu... yabedabeduuuuuuuuu........ bulan depan copkan kiter jelita satu kak! takot tak sempat sampai kedai, majalah dah abes!! peewwwittttttt... kekekekeke.......

Ummi said...

Ayu -
Memang MamaFaMi seorang yg sangat humble kekadang tersipu2...wakakaa..tp dengan Jelita dia kalah...hahaha

KakChik -
Tu la kan, depa ni duk rumah bknnya diam...ada jek yang nak dimasak, diuli, dipintal..kan, kan..alahaii KakChik pun boleee..

capiQah -
Terliur?? Pi cari buku cepat, tgk resepi leh buat..hehe

Mat Gebu -
MasyaAllah...kejinyaa Mat! Apasai pulak akak jadi mangsa nih! Adooiii, memandai jek..kita xda kena mengena pun, kita x masuk Jelita kalau ya pun, sebab x Jelita, habis2 pun Nona or Perempuan, Isteri dan dot dot dot...wakakaa..huhu...fitnah semata2 tau, tabbaiiikk!

Hana -
Ha, ko dengarlah temberang si Mat tuh..x sah x usik akak tauuu...mencisss...nak nangis dah ni..ramai lg yg lebih tersohor la Hana oiii..akak ni masak sambil wat kertas kerja boleh laaa...

mokwonik said...

pweeee weeeet!! caya lah mamafami!! tunggu turn ummi lak!!

nursuraya said...

best nye.. pasni home sweet home la pulak.. grenti kami beli.. hehehe

MamaFaMi said...

Alahai, lambatnya kita sampai sini. Minta maaflah ye Ummi. Terima kasih sebab sudi buat entry khas untuk mama ni. Uish, janganlah kipas kuat sangat...sejukkkkkk... ihik ihik. I am just an ordinary person, still have loads to learn. But as of now, I am happy with what I've achieved. Terima kasih juga buat teman-teman blogger lain yang banyak memberi dorongan dan semangat tak lupa juga ilmu yang tak lokek dikongsi bersama... Semoga kita semua berjaya dalam apa jua bidang yang kita ceburi. Amin.