Sunday, January 9, 2011

Jutaan Terima Kasih Atas Doa - Kini Aiman Kembali Pulih

STICKY MODE ENTRY

JUTAAN TERIMA KASIH UNTUK ANDA SEMUA

Salam kasih sayang dan jutaan terima kasih dari akak n family untuk semua yang sudi singgah dan mendoakan kesihatan anak akak Aiman. Mohon seribu kemaafan kerana tidak sempat nak membalas komen dan teguran kalian semua...So, semalam dan hari ini Aiman sudah mampu tersenyum dan selera makannya xda kurang pun...hehee, semacam jek....Menurut Dr. Sohaimi KMC, Aiman x banyak komplikasi pun sebab xda muntah, xda cirit-birit, xda tanda merah2 pun...just demam saja. 2 hari kelmarin platelet darahnya menurun dari 158 kepada 139 dan 130. Tengahari semalam hb balik rumah kejap dan akak minta singgah di pasar belikan ketam nipah....hb belikan yang hidup2 tu haa...3 ekor sedang...sekilo rm45 weeyyyy....x kesahlah, janji anakku kena makan sup ketam...kan. Ada kisah di sebalik penyediaan sup ketam nih...nanti akak ceritakan la eh....So setelah pekena sup ketam nipah special di samping banyak minum air masak dan 100 Plus...alhamdulillah setelah diambil lagi jam 8 pagi tadi, result plateletnya petang tadi naik terus kepada 162...Yeaaaahhh! confirmed leh kuar wad dah....so setelah menunggu selesai billing terhadap pihak insuran yang berkaitan, terima kasih pihak insuran kerana melancarkan urusan jua, uishh boleh tahan tengok bil, x madan kata orang..! hehe...So, jam 7 petang tadi, Aiman pun discharged!!! Alhamdulillah, alhamdulillah....syukur ke hadrat Allah swt. Harap2 Aiman akan terus pulih dan boleh meneruskan persekolahannya seperti biasa mulai Isnin ini.

Sekali lagi, tiada kata yang dapat diucapkan melainkan terima kasih dan penghargaan x terhingga kepada anda semua yang sudi bertandang dan mendoakan serta memberi pelbagai nasihat, tips dan pendapat di sini, akak amat hargai!!....Hanya Allah swt. jua yang mampu membalasnya dan terima kasih juga kepada doktor dan para jururawat KMC yang sentiasa memberi layanan baik tanpa jemu...anda amat dihargai!

Aiman di hari ke 3 di wad semalam.....tengoklah, seleranya mmg x kurang pun, maybe sbb dia xda sampai cirit-birit, muntah2 or bisa2 otot segala kot...masa ni mmg x demam dah...semua dia tibai...membujur lalu melintang patah dikerjakannya...hahahahaa....Akak pulak la yang dah rasa seram sejuk nak demam duk ulang-alik ke hospital....malam tdo di hospital, jam 6 pagi akak balik rumah untuk bersiap ke tempat kerja. Hb yang rela nak bercuti lebih untuk menjaga Aiman nih sebab dia x reti nak uruskan bab2 lain...Kang suh masak sup ketam tu kang x reti pulak...hahaha..

17 comments:

Citarasa Rinduan said...

Alhamdullilah..syukur...
lega bila aiman dah beransur pulih..
sure semangatnya amat tinggi

semoga cekal yer aiman...kamu memang kuat semangat...

Nieza said...

salam kak ummi, syukur alhamdulillah dah baik tu tapi jgn lupa ikut nasihat doc ya...kalau ada tanda demam panas tinggi lagi tu cepat2 jumpa doc blk.

Mas said...

syukur alhamdudillah....aiman dah sihat....

Mat Gebu said...

Syukur ke hadrat ilahi, lepas ni aiman tak kesahh lah kann...hehe, tu mak aiman pun keja jaga diri...

aidah said...

Ummi, alhamdulillah aiman dah sihat. Tapi lepas ni kena be more careful jgn terkena denggi kali kedua. Bahaya tau. Lagi satu petua nak bagi platlet naik ialah makan kurma ngan minum jus oren. Ini yg I makan, sebab I allergic ketam. Sebab dah pernah kena denggi dulu, lupa lak nk bagitau awal2.

Yatie said...

Salam K.Ummi,
Syukur alhamdulillah Aiman dah sihat...harap akak pun baik2 saja...mmng letih sikit bila dok ulang alik hospital..

LinRosLy said...

Alhamdulilah Aiman Dah Sihat...

saya afi. said...

denggi ek kak? alhamdulillah la da sehat balik :)

HaSue said...

salam kak..sian aiman ngan akak2 skali..cubaan tu...syukurlah semuanya dah ok..seronok tgk aiman senyum n berselera jer..mesti x sbr nak gi sekolah dah :)

Pink Pearl Lady said...

semoga cepat sembuh dan boleh keluar hospital...

missbby said...

alhamdulillah aiman dah sembuh ye kak ummi..semoga dia dapat bersekolah seperti biasa..:)

Azita Zain said...

salam kakummi...
alhamdulillah...aiman dahpun sihat.
sama kes mcm ayong ari tu la. xde muntah2 dan bagai2, sekadar demam dan plateletnya yg keep dropping at early stage. duk spital tu 5 hari, bilnya pun sib baik tak de lemah jantung...
apa2pun, yg penting anak kita sihat. sup ketam mmg amat berkesan.

hana said...

alhamdulillah aiman dah sihat.. akak pong take care taw! ghupernyer ketam tuh ade khasiat jugak yer! patut lah owang jepong wat ubat gune ketam... nk bli ketam lah! hahaha...

tahniah kak yg ke 2000! perghhhh pingsan jap! kekeke...

Abhamz said...

salam, semoga sihat selalu hendaknya...

ilham_un said...

ha aiman da sembuh.alhamdulillah.
hope lepas nie aiman ucapkan terima kasih kat mama aiman sebab bersusah payah demi aiman.Besar pengorbanan ibu kita dik....:)

Ummi said...

Terima kasih semua....berkat doa kalian semua jugak dan dengan izin Allah swt....alhamdulillah...esok boleh la Aiman ke sekolah daahh...thanks sekali lg..

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

alhamdulillah... lega bila anak dah kembali sihat...
mahal ye kak bilnya? hospital swasta sure mahal..
tapi saya aritu masukkan anak sy yg kena denggi kat spital separuh kerajaan separuh swasta(PPUM).. menurut diaorang.. kes denggi atapun penyakit bawaan vektor tak dikenakan bayaran. alhamdulillah.. sesen pun kami tak perlu bayar masa kuar wad tu.. kalau tak.. rasanya beratus jugak kot kena bayar sebab cas ward, makan & ubat semua kira lain.. (kalau penyakti lain laa)