Saturday, January 29, 2011

Sausage Puff dan Ole-Ole Dari Arau

Okayy petang ni nak share acara pintal-pintal..pulas-pulas pastry puff jek laa...pagi ni goreng nasi sikit, pastu habiskan pastry puff yang dah lama x berusik ni...rasa nk pi Carrefour lak cari stok baru...bila ntah...hehe...Macam2 pesen buat, gulung jalin, munger2 ke...layan je laaahh... Akak ni mmg malas sikit nak amik gambar step-by-step nih..kalau nak tengok boleh tengok kat dapur Yani dan dapur Nor jek laaa...

Pastu saja nak tayang ole-ole yang dikirim dibelikan dek anak dara akak Najwa (K.Ngah)....dah duk kat Uitm Arau tu..dekat je la ke Padang Besar, 15 minit gitu...dia pergi 2 minggu lepas dengan geng2nya....eemmm...pulut cantik putih melepak dengan pes tomyam yang dah penah akak beli dan tayang kat sini dah dulu...hehe, thanks K.Ngah..

Yup makan panas2 mmg sedap...! rangup gituu....


bila nak masak pulut ni eh...kena merendang la nampaknya baru sedap...hehe..kita wat pulut kuning la nnt..heheee, thanks k.Ngah

7 comments:

Chik Mimi said...

Salam kak,sy pun suka guna pes tomyam tu,pulut susu sentiasa ade stok dlm esbok hheheh cantik je puff akak tu

Yan said...

Cantiknya puff akak ni.. Anak saya suka puff cam ni.

Sari Yusa Ibrahim said...

Geramnya kita tengok puff tu, pes tomyam tu sedap, kita selalu guna kalu dah kering idea nak masak apa... hehehe

lina said...

salam kak ummi - tu ke Tomyam paste pekat kalau kat kedai makan Thai tu kuah nyer pekat dan letak santan sikit....di mana nak beli pastu tu ekkk

Nieza said...

wah cantiknya bunga-bunga puff tu...pulut susu tu memang sedap kak tapi rasanya kalau masak tak leh bubuh air byk coz cepat lembut.

iNtAn aIzaN said...

jelesnya tengok puff akak nie :)

nak jugak hehe

dailydelicious said...

So sad that I can't read it, even the google translate didn't help :(