Monday, January 31, 2011

JJCM - Rojak Ayam Paling Femes Di Kuantan

Taraaaaa....yuk makan rojak yuk....boleh terbaring yuk....hehehe... Wiken baru ni family adik2 ada datang so akak bawak lah makan ke kedai rojak ayam paling femes di Kuantan dan jugak nostalgia pada akak, heheee...Ya lah, dulu masa study kat Uitm Kuantan ni, selalu habis kuliah jek pakat pekena rojak ni dengan geng2....maklum kedai ni berhadapan dengan bangunan kampus jek...now dah diambil alih oleh IKIP. Budak yang duk amik order dr zaman akak tu dulu, sampai sekarang akak tengok duk kerja situ lagi....cuma rupa dia jek x sama dah cam dulu, mcm akak jugak la kan...dah matang...ekekekee...

Kalau menghala ke Jalan Teluk Sisek, masuklah simpang kanan ke Taman Gelora, nnt kat sini lah akan ternampak tasik yang penuh dengan teratai di sebelah kiri Taman Gelora, kat situlah terletaknya Kedai Rojak Ayam Pak Lah....tp dulu2 zaman akak study tuh, rasanya kuah lg kick haa...maybe Pak Lah dah xda or x larat nak masak kuah, so anak2 take over kot....agaknya laaa...hahaa, x kuasa nak tanya...Kat sini ada bermacam2 jenis rojak, ada rojak ayam, rojak cucur udang, rojak ayam+mee, rojak mee, ntah apa2 rojak lg ntah....ok layaaannnn la gambor eh...gambor kaum ibu n bapa n anak2 dara akak xyah tayang laaa...maluuuuu...ahakss!

yang ni, rojak ayam+mee

rojak cucur udang

Aiman dengan sepupu sepapatnya...hehe

anak buah yg nakal...hehe...Yuk sapa x tau tempat tu, boleh tanya akak....free of charge - setiap panggilan ditanggung sendiri...hehehe.

11 comments:

Nieza said...

kak ummi, kecur air liur nengok rojak ni kak...bila thnla saya nk sampai kuantan ni...sungguh berselera budak2 tu mkn...tgk pun dh tau sedap tu..:)

bdaria said...

K.ummi, dulu saya pernah dok kat Tanjung lumpur tapi tak pernah jengah kat tempat nie. Balik cuti raya cina nie nak kena gi cari jugaklah....terliur sungguh tengok rojak tu.

maya said...

maya setuju dan sebulu....memang sedap even maya makan masa umur 8tahun sampai sekarang rojak pak lah memang sama dan tetap sedap macam dulu....kira dah 16 tahun tapi rasa dan kuah dia memang ummph...sedap....bila lah nak pergi...dah 3bulan tak pergi sibuk memanjang....teringat pulak rojak2 ni masa camni, dah lah ngah lapo ni..

Mrs Azhar said...

salam.. sy pun slalu jugk mkn rojak tu kak. sy keje kt ikip tu.. =)

cek chun said...

ummi, chun pernah ke kuantan dan try rojak ni. frust betul bila rasa. masa tu my fren baru pindah kuantan, tak tau lagi tempat sedap. nampaknya kena suruh dia pi try yg ni lah

aeinio said...

oo tak pernah g.. nak g nak g... jalan teluk sisek ek... tq kak umie

hana said...

akakkkk... jgn luper roger2 inderapura wokey! lepas jogging kiter melantakkk! ilang lemak, tambah lemak! wakakakakaa

Kak Sam said...

Assalamualaikum..
Kak ummi rojak ni pesen yang sama cam kat kb ke? Penah makan memang sedap.

Jc said...

Nampak pun sedap rojak tu...bole le nanti balik singgah kuantan makan rojak femes...

Amalina said...

CNY ni saya nak pi honeymoon di kuantan. tak pernah sampai lagi. hubby nak bawak pi makan2 sebelum baby dalam perut ni kuar (^_^)

maybe we should try tempat yg kak ummi suggest ni. :) kak, ada lg ke tmpt2-wajib-singgah yg lain?

Anonymous said...

salam....
wah..sedap je...
mai laaa try ROJAK AYAM di bandar PEKAN...
kedai makan sebelah River Front...
p laaa try...okay??