Tuesday, July 29, 2008

Puding Tapai Ubi - Lagik!!


Kelmarin ada Pasar Malam hubby beli tapai 2 bungkus...1 bungkus dia nak makan gitu je..1 bungkus lagi dia suruh Ummi wat puding kalu nak...Eh, nak...nak..rindu dah lama x makan!! Penah dah posting dulu..layan resepi di Sini k..Best nih! Rasa cam ice-cream je bila tapai ubi ni diblend halus gini..

7 comments:

shima said...

huh sedapnyerrr nampak...x penah lg tgk tapai ubi org wat puding...ikshhh bertambah lg waiting list aisehhhh yg umi punyer resepi berderet2 menunggu turn tuk digodek..

cikMilah said...

hmmmm, nyaman rasanya kan...nak try lah.. tapi sini susah la nak cari tapai ubi...kita dulu belajar makan tapai ubi punmasa sekolah kat kolej di Kuantan...

Suzi said...

salam, dah lama tak makan tapai ubi...puding tapai tak pernah makan lagi ni...mcm sedap je..

ummi said...

Mak ai kak ummi, gilos dibuatnye bila jenjalan kat blog ummi ni. Rabun mata nak wat yang mana satu dulu...

Ummi said...

Shima - resepi puding tapai ni special tau..selalu kak ummi buat..best! hehe..xpa pelan2 godek waiting list tu ya..

Cik Milah - o ya ke penah duk Kuantan ek? Susah dpt tapai ubi ya..eemmm kena menanam ubi dulu la nmpaknya..hehe..Kalu Cik Milah dekat mesti Ummi hulurnya..sian dia..

Suzi - Tapai ubi bese tu Ummi x berapa suka, tp kalu wat pudding ni laju je..hehe. Try la kalu nk tau sedap ke x.

Ummi - Hehe..xdalah yg pelik sgt pun..resepi bese je..Mata rabun senang, pakai je cermin mata ke, contact lense ke..hehe

Intan dan Shahrul Fitri said...

Salam kak Ummi..

menggoda la puding tapai ni..terliur dibuatnya.

Ummi said...

intan - wkumsalam..emm mmg sedap puding ni..try la..bila makan sejuk-sejuk gitu..rasa cam ice-cream tau!! Satu family suka ni!!