Wednesday, July 2, 2008

Najwa Menjejakkan Kaki Ke Uitm


Najiha (kak De) sempat berposing dengan Najwa (kak Ngah)
selepas siap pendaftaran...Najiha kata dia dah ambil "feel" suasana pendaftaran dia nanti..next year will be your turn, insyaAllah..

28 Jun baru-baru ni, Najwa telah mendaftar diri di Uitm Segamat dan akan melanjutkan pelajaran dalam bidang Sains Kuantitatif. Kami bertolak dari Kuantan jam 8.15 pagi dan tiba di sana jam 11.30 pagi.. Tiba di sana Najwa terus masuk ke Dewan Temenggong dan x sampai 10 minit dah siap..bagus sungguh pihak Uitm menyelaras pendaftaran pada hari tersebut. Tapi Aiman my youngest son x ikut, sebab ada Kem Bina Insan di sekolahnya dari petang Jumaat lagi..Ahad baru habis perkemahan dia tu..

Emm..kami duk belek peta dalaman untuk ke Kolej Intan

Dah siap mendaftar, Najwa kena terus ke asrama yang telah ditetapkan untuknya..Kolej Intan.

Najwa sempat lagi berposing..kain baju x kemas lagi tuh! Abang Long baru nak masuk ke bilik..kali ni je boleh tau..next time, men is not allowed k!
Meh meh cepat!! Kemas baju tu..nanti senang..nak pergi bandar lak nak makan..lapor dah ni..!!
Sebelum turun pergi makan, aikk sempat lagi diaorang ni..memang lah "kembar lain tahun" ni rapat sangat2..lepas ni Najiha la pulak..Now Najwa tengah jalani Minggu Mesra Siswa (kiranya orientation week lah..) Sabtu ni baru habis..sian dia kata tdo 2 jam jek! Jam 4.00 pg dah kena bangun, pukul 5.00 pg berkumpul untuk solat jemaah Subuh dan terus dengan aktiviti yang telah disediakan untuk pelajar2 baru ni..balik x balik ke bilik pun jam 11.30 mlm paling awal, xpun jam 12.30 mlm baru habis..msuk bilik iron baju, mandi sume, kul 1.00 pg la baru tido..katanya dah nak demam sebab x cukup tdo...sabar lah ya Najwa..emm gitu lah...zaman Ummi dulu lagi teruk actly..kena dera habis dengan OC..Now dah xda sume tu..Hope u're doing well Najwa..I love u and miss u so much!!!

5 comments:

Intan Rosnitta said...

Congrates to Najwa! Congrates to K.Ummi juga. Mesti bangga hati K.Ummi kannn... Bila lah turn intan pulak??

Psstt sedap nama kolej Najwa tu..hihi ;)

Intan Rosnitta said...

Congrates to Najwa!
Congrates to K.Ummi jugak!!
Mesti bangga hati K.Ummi, bila anak2 dah jejak kaki ke IPT...
Bila lah turn intan pulak??

Psstt..sedap nama kolej Najwa tu ;)

Mus_Astley said...

Hehehe.. dulu zaman awak ya? Tak sempat baju nak kering, dah kena pakai baju batik tu semula. Sekarang anak awak... mak bapak siap manjakan lagi. Fuh, untung budak2 sekarang ya? Anyway, sains kuantatif tu apa ya Ummi?

Pondok Al Imran said...

Salam perkenalan, seronok tengok U punya blog, memang U ni rajin masaklah, nanti boleh try few recipes

Ummi said...

Intan - Thanx for ur wishes...Emm senang hati sikit bila dia leh further study lg..Masa tgk Najwa register tu teringat masa kak Ummi register kat Itm (dulu pnya nama) Kuantan..rasa sekejapnya masa berlalu..aleh2 now dah hantar anak pulak..hehe..Anyway, campus life is most meaningful moments in my life..wahahahaaa
psst* sabar intan, nnt turn anak Intan sampai gak.. :))

Mus - memang kta pnya orientation week kuusss..semangat..rasa nak balik rumah le le tu jugak..baju batik tu kalu ikutkan peluh melenjun (bahasa Pahang ni..) boleh perah..kah kah..Basuh tghmalam subuh dh pakai..kering kat badan je bju tu.hehe..Best kan bila dikenang..terlalu mahal kenangan tu..Bila diingat nk pecah perut suka pn ada..Kalu citer class kita pulak mmg "world" habis ek..ish ish..sian Pn Kay, Cik Haz, Mr. Mat Som (Timbaqtoo.. :D) & Ms Lambay dpt student nakal cam kite.. wakakakaa.. Science Quantitative Course is all about Mathematics.. hehe.. kira2, congak2..mmg Najwa ni terror sikit Add Maths, Mod Math n Physic sume tu..(*mata dia nmpak nombor2 belaka) keh..keh..

Al-Imran - tk sudi jengok sini, try gak nk msuk rumah u, xlepas Touch n Go laa..kredit dh habis kot..hehe..Ummi ni keje, masak yang simple2 je boleh lah bila weekdays..kalu nk beriya sikit kna tggu weekends la, tupun kalu x kemana2 :D