Wednesday, June 30, 2010

Kek Marie Batik - Always Upon Request

Lagi entry tertunda last weekend lg tau...akak ni x masak sangat lah minggu ni., xda mood sangat sebab pc dah la masuk ward, ni mengacau kat abglong punya lappy jap, watermark pun kena wat sendiri2 dulu...yg sedia ada tu duk dlm pc tu haa..huhuuu.....Dah tu, nak kena ke hulu ke hilir membeli kelengkapan Najwa sebab nak ke Arau pulak minggu ni, balik rumah dah letih...kek marie batik ni biasalah mmg highly demand kat rumah ni...pastu lak bila akak kata nak try resepi orang lain, anak2 kata buat resepi tradisi mak tu je...alahaaiiii....akak layan je laaaa....Tunggu diaorang xda nnt la akak try resepi2 dari orang lain lak...kita ni nak la pulak merasa orang lain punya kan....emmm...kena tunggu next time laaa...tengok je la yaa...Ni akak dapat 2 loyang...dah bahagi2 kat Najiha masa mendaftar hari tu...dan untuk family adik2 akak jugak....

Untuk resepi akak, sila klik kat Sini la yaa....biskut tu bolehadjust2 kalau nak lebih terasa coklatnya...tuang biar bersalut semua dan jangan kering sangat....

4 comments:

Yatie said...

Salam K.Ummi,
Memang betul kak, anak2 lebih suka masakan maknya sendiri walaupun cuma menu ringkas.....mereka berbangga dngn ibunya sendiri dan menghargainya. Kek batik ni mmng sedap.
Terima kasih kak ucapan happy birthday tu....Yatie selalu ke rumah akak ni utk menghiburkan hati dan mencuba seberapa bnyk masakan yg sedap2....supaya balik Msia nnti dpt masakan utk bujang kesayangan yatie masakan yg sedap2 belaka....terima kasih berkongsi mcm2 resepi....

Deliah's Deli said...

salam ummi :)pnh bt ni dulu...sy rendam biskut lama skit rasa mcm kek pula, sedap gak..bg sy ni resepi lama yg sll mjd kgemarn-thanks share resepi fav anak2 :)

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi my dearie!!! How r U doing??? Wow, kek batik looks too good ya! Love pernah try buat, tapi terlebih coklat plak! hehehe...too sweet plak! :D

ain said...

kek batik ni pun mmg fav saya anak beranak. sedap dan nak buat pun senang!