Thursday, June 17, 2010

Jalan-Jalan Cuci Mata Dan Pertemuan Yang Menggembirakan

Maaf lah yea..masih lagi entry jalan2...petang Jumaat lepas akak dan adik akak berpakat nak ke Ikea cuci-cuci mata jek...dah lama sangat tak datang sini...rasanya hampir 5 tahun ada kot...tapi kali ni akak pergi dengan penuh excited sekali....Ada agenda menanti di sana...Ada perjumpaan dgn 2 orang blogger yang sering bertandang ke dapur alam maya akak...Kali ni nak berjumpa di dapur Ikea la pulak..hehee...Diaorang dah contact akak pagi-pagi lagi dan dengan lonjak gembiranya bagitau nak jugak berjumpa...so kitaorang set time jam 4.30 petang lebihkurang akak n family tiba di sana, adik akak n family pun ikut sama....Ni tengah meronda2 kat ruangan dapur Ikea tu...nak buat air la rasanya..tetamu nak datang..heheee....meh layan...

Ya Allah, tengoklah karenah anak sedara yg sorang ni..siap buat2 tidor lagi...aiiihhh, x makan saman tul Aidid ni heheee...

Weeeee...anak2 dara oiiii buat air cepat, japgi tetamu sampai...ish duk cari apa lgk tu...xda barang ke dalam fridge tu..hehee..pi mintak kat toke Ikea laa...ahakss!!

Jeng jeng jeng...sapa tu? Tu diaa, adinda comel loteiii...Maz Bahrain (IlhamDapur) dan Mamafami ku cayanggg (no live on screen la yea) yang santun gitu yang sering bertandang ke dapur alam maya akak....tak lekang dengan senyuman...Maz pulak jauh lebih muda dari akak, cantik manis orangnya...Maz, ada orang kata gambar kita cam tengah live kat tv laa duk kat sofa pinjam tu.....mcm x sedar diri pun ada ek pinjam sofa org...hahahaa...Mama seorang yang paling ingin akak jumpa tau...dah lama usik mengusik di alam maya, bertegur sapa on line...baru hari ni dapat ku dakapmu....petang tu mmg sungguh happening!! Adik akak, hb akak dan anak2 akak begitu sporting kasi can kitaorang jalan2 sama...tinggal suami, tinggal anak jap la akak petang tu..hahaaa...nasib x kena kidnap dengan Mama n Maz...hehee...abanglong pun sporting jek duk amik candid picture kitaorang, tp xleh letak semua kat sini la, gelagat untuk tatapan sendiri jek..hehe...Lama jugak kami bersantai sambil ronda2 dalam Ikea tu..x beli apa sangat pun..asyik borak2 sampai x tau nak beli apa..hahaaa...Dan hampir 2 jam gak kat situ...Waktu nak balik, masing2 dah 3 4 kali dakap dan salam pun masih xnak berginjak dan tangan masing-masing xnak lepas jek...terasa mesra sungguh walau pertama kali berjumpa...insyaAllah ada umur dan jodoh kita jumpa lagi ya Mama, ya Maz...thanks for coming and nice meeting both of you...Love you all so much!!! muaaahhhh...

Balik dari Ikea...kitaorang isi perut dulu la kat Gombak Station...heee...lapor je memasing...order ala-carte belaka...akak belanja...no hal..hehe, upah sabar menunggu di Ikea td..hehe

Antara makanan yang sempat di snap..hehe akak punya tu..mee teow bandung..

adik akak punya, mee teow tomyam..

Aiman dan 2 org cousin nya order Nasi Goreng USA...

11 comments:

JaSSNaNi said...

k.umie... salammm :D

syokk jalan2 jamu mata... sekali jamu perut.. ahakkss...

tu mee teow tu.. sodapp tu.. makan panas2.. tambah pedas2 tu.. tebal bibir... hehehehe... nyumm nyummm... :D

MamaFaMi said...

Mi... betul ke 3, 4 kali dakap dan salam baru berginjak? Rasanya LEBIH tu... tak caya, cuba tanya Andak and the gang!

Lagi satu... betul ke MamaFaMi yang Ummi jumpa hari tu? Macam bukan je... hahahahha....

Ma suka gambar Ummi dengan Maz kat sette tu... memang cam dalam TV. Makin pulak, model-modelnya comey comey belaka...

Syahid said...

Macam kat set Martha Steward lah.

maz said...

Kak...amboiii bkn main lgi Mama duk memuji tu..tapi gmbarnya xdee..xaci weiii ma...kak nti lepas ni kita jmpa ajak kjun skli ye..msti xingat hb masing2...kita takpe la cik abang duk jauh...muahhh...

mizwa said...

amboi syiok nyer ummie jejlan sambil jumpe kengkawan yer tambah2 bile 1st time jumpe...mama bila lak ley jumpe mama nie...

jalilah_jy said...

tahniah atas perjumpaan ini ilah tumpang gembira.. tasik titiwangsa cuma 10 minit jer dr umah kami..tak tau cerita kalu ada no leh kontek ummi...

hana said...

haishhhhhhh! nih yang jeles nih dapat jumpa mama ngan k.maz! mana la mama nih nyorok gaknyer erk kak?? ishhh ishhhh... kekekeke

nama saya katy cat...hahaha said...

salam akak

nak tanya gombak station tu kat mana??

mcm sedap je...mana tahu bleh try..

tq:)

Uncle Lee said...

Hi Ummi, hey...love your new blog design, very nice.
And really nice have you back.
Love the pics here of Ikea....my wife too loves Ikea...
And your food dishes display....betul sedap, but torture to me, ha ha.
Love that tom yam especially. Ummi, you are good! Outstanding!
Have a pleasant weekend. Lee.
If ada senang, nak tengok Saloma degan P. Ramli, datang pondok saya, *wink*.

ijayuji said...

salam windu kak ummi!!! amboiiiiii jalan sakan gabor sakan.. mamafami mana? ngelatt lah ni mesti dok nyorok dlm gobok kat ikea tu ahahahaha..... tgk mee2 tu sume adddoilahhhhh kat mana lah leh order menu mcm niii?? uuuwaaaaaaaa...sedapnyerrrrrrr!!

Ummi said...

JassNani -
Wkmsalam..hehe..beselah dah penat jalan kena lah soruuuu...kang naik angin kepala lak perut kosong kan.hehe

MamaFaMi -
Loor mama siap bilang ke berapa kali kita dakap? Hehee..biar beratus kali, tp mmg x puas jumpa uols..Ummi pun tertanya2 adakah itu MamaFaMi yg selalu chatting dgn Ummi tu..cam lain jek..hehee
Alahaii Ma, org 2 org tu mmg pengacara gantian Wanita Hari Mendatang..wakakaa

Syahid -
Haha..pulak dah! Nangis Martha Steward tgk nnt..

Maz -
Aah kan Maz..x aci Ma nih! Nanti kita ikat dia kat kaki katil Ikea, kita amik gambor dia..ramai nak kenal...hehe..Amboih mentang2 cik abang dia jauh, mcm x igt terus jek..hehe

Mizwa -
Mmg syoookkk...hehe

Jalilah -
Loor Ilah..dekat jer eh..kalau tau kita calling2 dah Ilah nak bekfes kat rumah Ilah..hehe

Hana -
Ha, ko bawak2 bersabar la Hana oiii..nnt2 la dak Darwish tu leh berlari ko balik sini jumpa kitaorg eh..hehe

Katy Cat -
Owh Gombak Station tu kat area Gombak, Batu 6 gitu..dari Greenwood masuk ke Gombak (KL) sebelah kiri sebelum balai polis Gombak..sedap makan situ..akak dah 2 kali datang situ sejak tau.

U.Lee -
Haha..bored to that old "curtain", so need to change..hehe..thanks! Owh, I went to Ikea just for fun and cuci mata la Lee..most important agenda is to meet MamaFaMi and the other blogger. So happening to have them around..After that baru rasa lapar..hahaaa...that kueyteow bandung there was really nice!

Ika -
Hehee..sesekali Ika oiii, layan anak2..MamaFaMi dia alergik dgn camera..hehee..takut x lepas balik nnt..hahaa..Menu tu Ika buat je la sendirik..sabauuu je la yea..hehe