Friday, June 11, 2010

Sambal Kuini & Ikan Kering Goreng

Okayy akak masik bercuti di KL ni, so akak dah siap2kan lauk untuk tinggal kat u all bila bertandang sini and akak dah set auto-published entry untuk tatapan u all k., lauk kelmarin2 dah ni...selamat menjamu mata la eh...Sambal kuini mmg favourite akak, hb dan anak2 dara akak...anak jantan x layan pun....heheee, xyah resepi lak eh...wat je sambal belacan cam biasa tu..then racik2 kan buah kuini ni, gaul n tumbuk2 sikit dalam lesung yg dah ditumbuk sambal belacan...gaul mesra alam gituuuu...haha


makan nasi panas-panas gaul dengan sambal belacan n gigit ikan goreng ni..pergghhh..lauk lain jatuh nombor belakang sekali laa..kan, kan...

3 comments:

jalilah_jy said...

salam ummi

mai la singgah dato keramat di mindef niee...leh berkenalan..anak2 kita seangkatan UMp...

kalau ada sambai belacan konen nieee mmg tak yah lauk lain.. 2 jenis jer dah boleh cecah 3 pinggan nasi..

ada sikit ulaman...fulamak.. menantu lalu belakang mmg tak nmpak haha..

ain said...

Ya Allah kak ummi...sedapnyaaaaa!!!! mau tak toleh kiri kanan bila makan!

MamaFaMi said...

Amat bahaya bagi mereka-mereka yang sedang berdiet nasi! Ancaman kuat ni!