Tuesday, June 1, 2010

Gossiiippp Aawww..! Bila Si "Jelita" Terpikat Dengan Mat Gebu...

"PANASSSSSS, PANAASSSS"

Salam dan selamat malam...Hellooooo...Helloooo...Jangan Tido Lagi, Jangan Tdo Lagi...Awal lagi niii..meh meh, akak nak gossip sikit, hot story punyerrr tau.....citer si Jelita dah terpikat dengan jejaka Sedenak...aaaawwwww!!....x relaaaa uuuuuu...hehehee....class gitewwww!!!!! Hahahaaa....maybe ada sedikit yang tau, dan ramai yang belum au kot....tu diaaaaa....pi beli majalah Jelita keluaran Jun ni...(*ahaa..x pasal-pasal akak promote kasi laku pulak majalah ni..hehe) baru tau al-kisahnyaaaaaa.....Okaayyy nak tahu kisah, meh layan cinta Jelita dengan jejaka fofular nih..heheee...orang duk kat luar Malaysia baca sini je lah eiii..hehee

Nampak tak kat atas tu...sapa punya nama dan gambar makanan tu....kenal ke sapa dia Adnan Ibrahim yang namanya bergarisan merah tu...haaa koooo! Puas akak usik-usik Mat tadi, cakap kat dia nak letak entry khas malam ni...dia kata "no comment" hahaaa....halal entry ni ya Mat..

Majalah ni memaparkan 3 mukasurat tentang resepi-resepi terpilih Mat Gebu...tengok posing sakan masuk majalah ni...aiiihhh mengancam kan..ruangan ni khas buat pasangan baru berkahwin untuk menambat cinta suami tauuu...hehee...

Tengok je majalah ni kan....terus akak terliur semua tauuuu...tengok agar2 lumut pun terus sejuk tekak akak....tp akak pekena je lah dengan ciskek dlm esbok akak tuh...hahahaha...

Okaayyyy saksikanlah penangan Mat Gebu aka Mat Teko....hehee..Mat kata, dia segan jek bila tengok gambar2 dalam majalah ni....alaaah Mat, akak tumpang bangga dengan ko tau...esok lusa ada lgk lah si Nona ke, si Wanita ke, si Suri ke, si An Nur ke datang masuk meminang lg tu...hehee...bravoooo Mat!! Okaayyyy pi semua-semua ucap tahniah kat Mat Gebu lekas...hehe

25 comments:

Mat Gebu said...

Salam kak ummi...
Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!......hahahaha

Kak Rose said...

Tahniah buat CMG yang glamer tu... akan tambah glamer la lepas ni.... kak rose pun nak tumpang sekaki lah...betul tak ummi?...tima kasih pada ummi jugak kerana menyebarkan berita glamer ni....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

KAK UMMI...
ayu pun teruja..
tahniah CMG..
(tumpang 2 kaki lah....kikiki)

lemongrass said...

Wahhhhhhhh!!!!!!!!!
Banyak syiok lah tengok gamabr makanan Cik Mat keluar majalah. Pakkal aje si Jelita tu tak di jual kat Perth ni. Kalau tak, mau I gi borong sekarang jugak!!!! hehehe
Tahniah Cik Mat. I nak gi vrooommmm ke rumah dia sekarang jugak

ain said...

wahhhh tahniah.. sekarang gak mau beli itu majalah...

maz said...

sib baik kak heboh kan kat sni..kalu tak..mesti xtahu..jarang beli majalah..sbb dah ada akak nga blog cik mat la...hehe...cntik2nye gmbar tu kan...setaraf dgn chef2 hotel buat...tahniah buat cik mat..dah antor sms kat dia...

Mat Gebu said...

Ohhh tidakkkkk!!!....hahaha, nak pitam kejap....

ICook4Fun said...

CONGRATULATIONS Mat!!! Wah, popular Mat sekarang. Dah masuk Jelita. Biasa chef popular yang masuk situ. I pun tumpang bangga. Boleh lah I tell people I kenal Mat Gebu :) :)

A-Y-I-E said...

wahhh CMG lelaki sedenak itu masuk majalah.. tahniah ya.. Nanti kalau saya senang lagi saya datang rumah CMG lagi

SallySaleena said...

Tahniah En Mat..saya tumpang bangga..

mama ju, said...

Tahniah orang Sedenak!
Nak ke kedai jap beli Jelita.

ain said...

wahhhh...tahniah ye mat!! akak bangga ngan mat!!! semoga terus melangkah lebih maju!!! esok nak pi jelita la.!!!!

MamaFaMi said...

Tak maulah beli majalah ni... pasal apa tau? Pasal gambar jejaka tu tak ada. Kot ada, harus ku ketuk pintu kedai yang dah tutup memalam buta ni...

Haa lepas ni standby...turn Ummi lak... eh, tapi Ummi dah keluar kat Intrend hari tu kan? Cayalah kat korang berdua...

~Yatt~ said...

salam kak ummi..
cayalahhh cik mat!!..sooo proud of you..saya pun dah merompak mamak majalah si jelitas ni..hehehehe..thanks for sharing sini kak ummi.. ;)

hanieliza said...

Salam Ummi..

Wah..kakliza bangga dan gembira sekali dengan kejayaan CMG dalam "Jelita" tu....
Awww...awwww... tahniah yer CMG..

apapun terimakasih pada Ummi yang memberikan beritahu gembira ini...
SYABAS u All...
esok kkliza akan cari dan beli "jelita" tu...
tunggguuuuuu...[tak sabar nak tunggu siang ni..nak beli kat kedai..]

shima27 said...

tahniah cik mat, maceh jugak kt ummi sbb kami yg joh tercampak kt sini dpt gak menatap si jelita tu :) sure x lama lg cik mat ni bakal masuk tv lak x sabarnyaaaa nk tgk sapalaa jejaka sedenak idaman malaya tuu ekekeke

hana said...

jejaka tuh bukan sebarang jejaka kan kak! jejaka melayu terakhirrr!! pasni kiter rasa kan kak, ramai jelita2 datang serbu mat! habih la mat kiter! habihhhh! ternoda! awww tk rela! kekekekekeee.... tahniah mat! hihihi

TopsyTurvyMum said...

Memang sesuaiiii!!

Tahniah Cik Mat...Terima kasih kak ummi war-war kan citer ni..

nanti nak suruh mak belikan then bawak majalah tu kat sini:)

Sari Yusa Ibrahim said...

entry terhebat! mekasih Kak Ummi, kalau tak tak tau kita.. dah lama tak beli Jelita..

Anonymous said...

waahh.. tahniah CMG.. selalu ikut blog CMG tapi segan nak reveal identiti heheheh

JaSSNaNi said...

salam... :D

wahhh bravooo bravooo.. tahniah tuk CMG lah.. malu2 itik lak.. segan kununnn.. kitorang semua tompang gumbira lah... hehehehe

azian said...

salam kak ummi...
promote baik punya...
tapi kalau ade gambo cik mat, kompom!!!waktu opis jugak saya keluar g beli...hahahahah

Ayu said...

alah!!!..kat sini tak ada majalah jelita lah..kalau nak kena masuk johor baru ada!!...memang pun kalau ada gambar che mat, sekarang jugak kita naik bas rempuh jam tu semua!..
Tahniah buat che mat!!!u make bloggers like us proud!

Uncle Lee said...

Hi Ummi, I was half expecting to see a Malaysian 'Playboy' magazine, ha ha. Just joking.
Looks interesting these mags.
You have fun and keep well, Ummi, Lee.

zaitgha said...

bcoz of Mat Gebu i bought the magazine for the first time he he....