Wednesday, June 9, 2010

Roti Jala Dan Kari Sardin


Salam....Ni akak nak tayang entry tertunggak hari Sabtu kelmarin.....Pagi Sabtu tu sedang akak duk mengemas rumah dan membasuh porch, mengemop bagaiiii, Kak Intan ada call bagitau dia on the way nak pi kenduri ke Sg. Panching, Kuantan...katanya kalau sempat nak singgah rumah...masa tu rumah akak macam tongkang pecah, maklum baru nak mengemas2 la katakan bila cuti2 hujung minggu kan...So mcm biasalah kan, kalau orang dah bgtau awal tu, kita nak gak la prepare apa2 yg patut kan, pastu akak tarik nafas panjang2 then duk fikir sekejap nak buat apa...hehee...tinggal jap keje rumah, pi godek dessert Strawberry Chantilly dulu....nnt akak letak resepi tu ek...then akak sambung lg dengan kerja rumah sampai siap...so after zohor akak start tumis kari sardin je laa...pastu bancuh tepung wat roti jala sikit...

Dah siap semua, akak call Kak Intan, alamak, dia xleh singgah pulak sebab ada hal yang tak dapat dielakkan....alahaaiii...xpa lah, kita kan merancang jek...Allah yang menentukan, so xda rezeki lagi Kak Intan nak sampai ke rumah Ummi...xpa lah, lenkali ya Kak Intan...kan, kan..so xyah la Ummi masak dah untuk makan malam...kami anak beranak tibai ni laaa...Then lepas dinner tu akak start wat ciskek n puding tapai la pulak untuk Kak Liza yang akan bertamu pd hari Ahad...hahaa....Kak Intan, jangan meleleh air liur yea...nnt sekali lg datang, Ummi wat menu serupa gak laa...hahaaa...Kak Intan cuci mata dan amik bau je la eh? Maaf kak Intan, Ummi makan dulu la yaaa..hehe

Kari Sardin (tergempar pnya kari..hehe)

sebahagian dari roti jala yang dah siap...

5 comments:

Azita Zain said...

salam kakummi. amboi...berbagai2 menu terhidang di atas meja menanti kedatangan tetamu. bilalah nak dapat rasa air tangan kakummi ni..!

Mat Gebu said...

Sedap tuu..i like roti jala....

ain said...

salam kak ummi...sedapnya kari sadin tu. my fav!!!

hana said...

mmg solute sama k.ummi tak leh nak kata! esok2 kiter terjah terus jerk depan pintu! bg salam.. assalamualaikummmmmmm.... kekekekekee

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

lapor............